Autor Wątek: ARMA 3  (Przeczytany 65242 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mmaruda

• Gość
Odp: ARMA 3
« Odpowiedź #120 dnia: Września 18, 2013, 00:47:12 »
Sprawdź folder 'bonus' w folderze gry - chyba dają tactical guide - jakieś 300 stron. Nic specjalnego.

« Odpowiedź #121 dnia: Września 18, 2013, 21:50:32 »
Chyba bardziej porąbanych opcji ustawień to dawno nie widziałem... i w dodatku to nazewnictwo z którego mało co wynika i trzeba ciągle eksperymentować.
W opcjach grafiki też macie: niskie, ultra i jakieś pełno ekranowe? Nie łatwiej było zrobić niskie, średnie, wysokie, bardzo wysokie? Gdzie jest do jasnej ciasnej rozdzielczość?

« Odpowiedź #122 dnia: Września 18, 2013, 22:11:54 »
Chyba bardziej porąbanych opcji ustawień to dawno nie widziałem... i w dodatku to nazewnictwo z którego mało co wynika i trzeba ciągle eksperymentować.
W opcjach grafiki też macie: niskie, ultra i jakieś pełno ekranowe? Nie łatwiej było zrobić niskie, średnie, wysokie, bardzo wysokie? Gdzie jest do jasnej ciasnej rozdzielczość?
Przełącz na angielską wersję językową i wszystko stanie się zrozumiałe. Polskie tłumaczenie ma błędy i jednym z nich jest ten bubel w ustawieniach opcji grafiki.

« Odpowiedź #123 dnia: Września 18, 2013, 22:22:05 »
@up
Dzięki, w eng. wszystko jest cacy.

Ps.1
Jak można było wypuścić produkt z taką polonizacją, tragedia!

Ps.2
Zapierdziela to to na lapku Y580 jak mały samochodzik, miłe zaskoczenie co do optymalizacji. :)

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #124 dnia: Września 19, 2013, 07:07:12 »
Ps.1
Jak można było wypuścić produkt z taką polonizacją, tragedia!
A2 i OA miało jeszcze gorszą polonizację i brak możliwości przełączenia na język angielski, więc jest jakiś postęp... ale i tak nie kupuje się spolonizowanych gier ;)

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #125 dnia: Września 19, 2013, 07:33:31 »
Ponoć niejaki Zguba (jedyny polski dev w BIS o jakim słyszałem) ma popracować na polską wersją, więc jest szansa na poprawę, ale jak Sun słusznie zauważył, polonizacje są okropne.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #126 dnia: Września 19, 2013, 08:30:16 »

Ano, dla mnie w wresji PL to też była zagwozdka, co jest np. "pełny ekran" w teksturach ? ;D I inne kwiatki.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
« Odpowiedź #127 dnia: Września 19, 2013, 11:42:50 »
Dwa ostatnie pacze (w sumie ponad 1 giga) dały u mnie mocnego kopa jeśli chodzi o wydajność. Nie wiem jak u was, u mnie momentami nawet o 100%. Multi na serwerach coop zaczyna się robić grywalne.
That's Vietnam music... can't we get our own music?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #128 dnia: Września 19, 2013, 12:39:21 »
Dwa ostatnie pacze (w sumie ponad 1 giga) dały u mnie mocnego kopa jeśli chodzi o wydajność. Nie wiem jak u was, u mnie momentami nawet o 100%. Multi na serwerach coop zaczyna się robić grywalne.

Ale to mówisz o jakiś łatkach od dnia premiery 12.09? Czy jeszcze do bety?

www.yoyosims.pl

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
« Odpowiedź #129 dnia: Września 19, 2013, 12:55:45 »
Na steamie były dwa updaty. Przedwczoraj 600 mega i wczoraj ponad 500. Aha - mam wersję dev, więc może do zwykłej wersji jeszcze nie pobierało.
That's Vietnam music... can't we get our own music?

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #130 dnia: Września 19, 2013, 16:13:23 »
Te update'y były tylko dla wersji dev. Z tego co się orientuję, stable branch nie miało jeszcze patcha i zapewne nie będzie mieć jakoś do 1 października, kiedy to ma nadjechać pierwsza porcja kampanii.

Co do multi na serwerach, to wydajność tutaj zależy od samego serwera - jeśli misja jest zaśmiecona bzdurnymi skryptami bo ktoś robił copy/paste na pałę i jeśli komp, na którym stoi serwer nie daje rady, to twoje gigaherce nic nie pomogą. Miarodajne testy wydajności powinno się przeprowadzać w singlu (aż dziwne, że BIS nie dało benchmarka - kolejna rzecz, której im się nie chciało zrobić).

Kilka dodatkowych (zupełnie niepozytywnych) ciekawostek z Army 3:
- Mi-48 ma bardzo swojsko wyglądający kokpit: http://forums.bistudio.com/showthread.php?164668-The-Mi-48-Kajman
- UAV obydwu stron różnią się tylko skinami
- Kasatka jest tylko reskinem z PMC do Army 2
- a tutaj mamy 30 minut z sesji na SimHQ gdzie panowie w dość interesujący sposób komentują te wypasione celowniki (jakoś od 25 minuty) http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6Yv-msxLL3Q

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #131 dnia: Października 12, 2013, 10:53:06 »
Z ostatnim dniem października ma pojawić się pierwsza część kampanii dla SP "Survive".

http://www.arma3.com/news/first-campaign-episode-for-arma-3-available-on-october-31#.UlkNdVD7rM0

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #132 dnia: Października 15, 2013, 14:56:12 »
Nie pamiętam kto dokładnie ale ktoś w trakcie Taktycznej Soboty narzekał na kiepsko zrealizowany deszcz w ArmA 3. Miał oczywiście rację i chyba dotarło to do deweloperów. :)
W jednej z nadchodzących aktualizacji wersji dev pojawi się nowy deszczyk: http://twitter.com/jaycroweuk/status/390079461460172800

_michal

• Gość
« Odpowiedź #133 dnia: Października 16, 2013, 21:35:02 »
Ma ktoś może karty Steamowe - "HEMMT" i "AR-2 Darter" i chciałby się ich pozbyć?

Tak wiem, jestem achievement whore, ale tych mi brakuje do badge. :(

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #134 dnia: Listopada 02, 2013, 14:30:01 »

www.yoyosims.pl