Autor Wątek: DCS: F-35A  (Przeczytany 13265 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Odp: DCS: F-35A
« Odpowiedź #45 dnia: Lipca 04, 2013, 13:05:18 »
FC3 już został sprzedany, normalnie w przed-sprzedaży i w przed-sprzedaży w promocji. Kto jeszcze FC3 nie zakupił, to można spokojnie powiedzieć, że już nie kupi wcale. Można o nim spokojnie teraz zapomnieć bo zaraz będzie sprzedawany po raz drugi poprzez osobne moduły samolotów uzupełnione o AFM.

« Odpowiedź #46 dnia: Lipca 04, 2013, 13:32:42 »
AFM oraz klikalne kokpity będą również w FC3, bez dodatkowych opłat. Sens kupienia FC3 dzisiaj jest taki sam jaki był 3 miesiące temu.

« Odpowiedź #47 dnia: Lipca 04, 2013, 15:57:09 »
Tylko AFM, nie bedzie klikalnych kokpitow.

« Odpowiedź #48 dnia: Lipca 04, 2013, 16:32:31 »
Sugerujesz, że klikalnych kokpitów nie będzie w ogóle dla samolotów FC3? Kiedyś czytałem, że mają być dla A10A i chyba Su-27, przy zachowaniu uproszczonej awioniki. Nie widzę nigdzie oficjalnej deklaracji że z tego zrezygnowali.

« Odpowiedź #49 dnia: Lipca 04, 2013, 19:02:52 »
Sugeruje ze nic nie slyszalem o klikalnych kokpitach dla FC3, lecz tylko dla odzielnych modulow.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #50 dnia: Lipca 04, 2013, 20:26:36 »
Sugerujesz, że klikalnych kokpitów nie będzie w ogóle dla samolotów FC3? Kiedyś czytałem, że mają być dla A10A i chyba Su-27, przy zachowaniu uproszczonej awioniki. Nie widzę nigdzie oficjalnej deklaracji że z tego zrezygnowali.

To miały być osobne moduły, jak np. DCS: UH-1H.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

audentity

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: Lipca 09, 2013, 15:15:34 »
20.000$ jak na razie starczyło na stworzenie takiego modelu awioniki ;D

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #52 dnia: Lipca 09, 2013, 15:33:42 »
Na nic nie starczyło, bo pieniądze dostaną tylko i wyłącznie jeżeli osiągną założone minimum w określonym czasie.

« Odpowiedź #53 dnia: Lipca 09, 2013, 16:57:06 »
Słabo to widzę. Wyżebrali na razie 29000 z 75000. Zostało im 4 dni.

« Odpowiedź #54 dnia: Lipca 09, 2013, 17:02:43 »
Uwazam ze KI ma niedobry marketing.   Wprost nie mieli zadnej kampanij zeby nazbierac fanow.

audentity

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: Lipca 09, 2013, 17:17:07 »
Na nic nie starczyło, bo pieniądze dostaną tylko i wyłącznie jeżeli osiągną założone minimum w określonym czasie.
Aha, czyli faktycznie sprawa jest niemal przegrana.

« Odpowiedź #56 dnia: Lipca 09, 2013, 17:19:48 »
Ja uważam, że wybrali zły samolot. Gdyby wzięli się za F-16 mieliby większe szanse na zebranie funduszy. Nie jestem chyba jedyny który wątpi, że odwzorowaliby wiernie systemy F-35.

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: Lipca 09, 2013, 17:49:06 »
Odbieram wrażenie że co raz częściej w  przypadku tego (i kilku innych chyba też) dodatku do DCS słyszymy jaki to będzie fajny produkt i w ogóle ..... tylko najpierw zapłać. Zwykle było na odwrót .
Dostawaliśmy zwykłą zapowiedź, a potem po kolei konkretne efekty postępów prac nad danym produktem. W końcu następowała premiera i można było płacić za konkretną rzecz.  Potem czekaliśmy na ewentualne darmowe poprawki  niedoróbek, które dopiero z czasem się ujawniły. W sumie prosty schemat.
Wszak od zawsze znana była prawda że najpierw trzeba zainwestować żeby się zwróciło (a czasem nie). A teraz?
Płatna beta - choć przyznam że UH-1 kupiłem i wcale nie żałuje. Natomiast FC w kilku odsłonach to małe przegięcie. No ale ten F-35 .....
Nie jestem zupełnie zainteresowany tym samolotem i modułem, wiec mogę patrząc z boku spokojnie ocenić sytuację . Nie wiem jaki będzie finalny produkt , ale jak patrze na ten ich kickstarter..... do prawdy nie wiem czy śmiać się czy płakać ... serio.
Za dużo (lub za wcześnie) tu gadania i obiecywania a za mało działania i planów w które bym uwierzył.
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

« Odpowiedź #58 dnia: Lipca 09, 2013, 17:49:45 »
Dokładnie. Zamiast wziąć klasykę, samolot, który zna każdy - F-16 Jaszczomp to oni wzięli jakieś nie wiadomo co, które i tak byłoby słabo wymodelowane.

Masa ludzi czeka na F-16 i doczekać się nie może!

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: Lipca 09, 2013, 18:19:52 »
Patrzycie na to z polskiego punktu widzenia - to naturalne. Z amerykańskiego wyższość F-16 nad F-35 nie jest oczywista, a moim zdaniem, relacja jest wręcz odwrotna. F-35 jest nowy, super, och i ach, bajera i zimny łokieć. F-16 to stary śmieć. Żeby przełożyć to na inną sytuację: lepiej sprzeda się gra wyścigowa z F1 z 2013 niż ta, w której samochody będą pochodzić z lat 90.

Różnice w wierności wykonania F-16 i F-35 są ważne tylko dla podbudowywania mojego ego, tego wirtualnego wymiatacza, któremu dać tylko realną maszynę i pokona w jednym locie tuzin realnych myśliwców. Jak się zacznie rozbierać na czynniki jakikolwiek współczesny (ale i nie tylko) wirtualny samolot i wirtualne pole walki, to wyjdzie na to, że wszystkie symulatory są tylko ułudą i grami. Poza tym większość klientów i tak nie ma wystarczającej wiedzy, żeby samemu prawidłowo ocenić realizm wykonania.