Bomby na tych skrinach mają mało detali w porównaniu z płatowcem, wyglądają gorzej niż modowane bomby w starym Szturmowiku. Dym i wybuch też słabo, argument że sięgający wysoko w niebo i widoczny z daleka dym zabije FPS-y w każdym komputerze to bajki z odległych już czasów- dzisiejsze komputery gdyby odpowiednio to zoptymalizować powinny spokojnie to uciągnąć. Nawet w starym Szturmowiku jest mod Gurner FX w którym dym widać z 10 lub 30km i sięga wysoko w niebo, na którym notabene kręci się kilkanaście maszyn, i nic się nie tnie nawet na moim obsranym laptopie z 2009r.- a przecież metody wyświetlania grafiki i optymalizacji poszły lekko do przodu przez te dziesięć lat. Kabina też wygląda gorzej niż w CoD.
Tak gdybam sobie oczywiście, bo nie mam komputera i nie widziałem tego na żywo- na Waszych skrinach modele zewnętrzne samolotów wyglądają bajkowo...
Wracając do bomb, to wielu ludzi nie zdaje sobie do końca sprawy jak niszczycielska jest to broń- lata od dawna na Tubie taki stary filmik-kronika wojenna, jak Sztukasy obrzucają złomem myszki miki. Widać wyraźnie że to bardzo niezdrowo wyłapać na cyce nawet niewypałem, bo dekiel się defasonuje w locie parabolicznym i kapcie spadają. To samo w kwestii detonacji w pobliżu- podmuch jest tak silny że się tecik wykonuje beczkę niesterowaną. A jak w tej alfie wygląda ostrzał dekla z 20mm od tylca z góry? Można coś popsuć?