Autor Wątek: Wczesny dostęp już uruchomiony!  (Przeczytany 142505 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: Wczesny dostęp już uruchomiony!
« Odpowiedź #345 dnia: Marca 28, 2014, 21:47:16 »
Mam i wkurza mnie to bo wygląda konieczność instalacji od nowa
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #346 dnia: Marca 28, 2014, 22:05:22 »
Witam. Znów mam "failed to update". Ktoś ma to samo ?

Miałem tak koło 19-20, ale potem poszło za którymś razem. Tak jakby np. nie było może w danej chwili możliwości ściągnięcia?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #347 dnia: Marca 29, 2014, 10:50:04 »
W przypadku "Failed to update", trzeba tak jak już wyżej pisał Rammjager, usunąć folder "Radio" z ...1C Game Studios\IL-2 Sturmovik Battle of Stalingrad\data\Audio i uruchomić jeszcze raz launchera.
Sprawdziłem, działa.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #348 dnia: Marca 29, 2014, 18:10:49 »
Polecam sobie zrobić kopię katalogu "input" (IL-2 Sturmovik Battle of Stalingrad/data/)   - zawiera wszystkie ustawienia klawiszy i osi.
Jeżeli nawet będziecie musieli zrobić pełny update gry z wykasowaniem poprzedniej wersji - zachowacie ustawienia klawiszy.

Ramm.

ps. może czegoś nie wiem, ale jak zmienić nazwę gracza w multi ?
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #349 dnia: Marca 29, 2014, 19:33:01 »
ps. może czegoś nie wiem, ale jak zmienić nazwę gracza w multi ?

No właśnie na tę chwilę w grze się nie da, jest to co było przy rejestracji na samym początku. Może to zmienią, bo jest trochę postów na forum oficjalnym na ten temat. Ew. spróbuj sobie zmienić przez konto na stronie (username jest już edytowalny) - tyle tylko, że nie wiem czy to pokrywa się z grą. Na pewno z Forum.

Ps.
No i w QMB są chmurki, takie właściwe RoFowe, jeszcze też do dopracowania, bo jak się w nie wleci to mamy po prostu mleko przed oczami ale to i tak progres. Aaa, no i cienie pod nimi. Wydaje mi się, że też coś zmienili z dźwiękiem silnika BF. Na lepsze.

No i pierwszy kill  :) . Latałem dziś na tym serwerze Expert US. Całkiem miło, na EU nie idzie się dopchać, a tutaj pomimo, że przy wejściu ping pokazywało 250 to nawet dobrze się latało, znacznie lepiej niż tydzień temu, przynajmniej nie miałem takiego spadku fps. Mogliby tylko poprawić jednak kropy, by były ciut lepiej widoczne.

« Ostatnia zmiana: Marca 29, 2014, 21:46:22 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #350 dnia: Marca 30, 2014, 15:49:56 »
Pięknie jest online :-D
Nareszcie łaggi i iły nie mogą nawet pisnąć :-P
Długo czekałem na takie coś, ale było warto ;-) po stronie radzieckiej wszechogarniająca rezygnacja i oczekiwanie na "wunderwaffe" w postaci parcha :-D

Ramm.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #351 dnia: Marca 30, 2014, 17:34:57 »
Eee może tak trafiłeś, ja wczoraj widziałem jakiegoś gościa co się zowie chyba Tore i latał na parchu 3 świetnie (ew. ja tak słabo na Bf ;> i reszta kmiotków po mojej stronie hehehe). Ale nie mówię, w tym tyg. już dużo lepiej wypadła zabawa online. Wkurzające są te chmury najbardziej, po prostu mleko przed nosem, jak w podstawówce ; )).

Edit: kurde dopchać się na ten Expert EU to jak los na loterii, ale polatałem na jakimś Duel, taki expert ale z externalami (no cóż) i było naprawdę miło. Powinni dać więcej serwerów, już widać co ludzie wybierają, wszyscy się pchają na Experta, a reszta stoi pusta, albo po 3-5 pilotów.

Da się jakoś sprawdzić kto w ogóle jest na serwerze i po jakiej stronie? Ten Tab nic nie wyświetla.
« Ostatnia zmiana: Marca 30, 2014, 19:38:35 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #352 dnia: Marca 30, 2014, 21:10:33 »
Eee może tak trafiłeś ...

Bo ja wiem ? Robię to, czego mnie nauczyli. Nurkuję i strzelam. Tylko tym razem jak trafię obserwuję widowisko typu "światło i dźwięk" (jak mawiał Schmeis), a nie klnę pod nosem "... kur#a !! to on jeszcze leci ?!?!?"

Da się jakoś sprawdzić kto w ogóle jest na serwerze i po jakiej stronie? Ten Tab nic nie wyświetla.

Tutaj u mnie tak samo. Niczego nie widać.

Ramm.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #353 dnia: Marca 30, 2014, 23:47:45 »
Udało mi się wbić na BoS EU Experte i muszę powiedzieć, że wrażenia fajne. Miejscami dość mocno szarpie grafika, ale w kotłowaninie na niskim pułapie (żeby nie było za łatwo wybrałem Lagga) w ciągu kilkunastu minut spuściłem trzy 109. Gubią skrzydła po krótkiej serii nie gorzej niż parchy. Oczywiście koniec końców sam zostałem zrąbany, ale zabawa fajna i widoki z kabiny przednie.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #354 dnia: Marca 31, 2014, 00:34:15 »
Mi też jakoś teraz się udało wejść na Experta EU. Na dzień dobry, jeszcze przed startem dostałem mosiądzem po głowie  :002: . Chyba z pod LaGGa. Jest jeszcze trochę tu roboty, chyba też od dłuższego latania i spoglądania na tę biel zaczynają boleć mnie już oczy.

www.yoyosims.pl

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #355 dnia: Marca 31, 2014, 09:44:14 »
Czym mogą być spowodowane te okresowe, powtarzające się spadki fps na serwerze ? Grafiką czy pingiem ? Moja grafa to 6850 1Gb i RoF śmiga, a łącze mam szybkie.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #356 dnia: Marca 31, 2014, 11:12:08 »
Czym mogą być spowodowane te okresowe, powtarzające się spadki fps na serwerze ? Grafiką czy pingiem ?

Nie zauważyłem niczego takiego, chociaż wczoraj musiałem dwa razy resetować gierkę aby w ogóle ruszyła.
Mają chyba jakieś problemy z przepustowością swojego "master serva" dostępowego do gry, bo wyglądało to tak jakby gra nie mogła się do niego połączyć.

Osobna rzecz to rozwiązanie odradzania się na serwerze. Parokrotnie musiałem czekać całkiem sporo, ponieważ po kliknięciu na "start" ruszała ikonka z obrotowymi kreseczkami, nic się nie dzieje, a po dwóch, trzech minutach informacja "Airfield conditions wewe changed".  Następnie procedura od początku i czasami tak ze trzy, cztery razy aby w ogóle znaleźć się w powietrzu.
Ale za to nigdy nie widziałem, aby samoloty odradzały się "na sobie".

Ramm.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #357 dnia: Kwietnia 01, 2014, 21:07:10 »
Kolejny dzień latania online i kolejne fajne rzeczy można zaobserwować :-P
Na ten przykład - palący się silnik w Mietku. Teoretycznie kaplica - praktycznie potrzeba 2k wysokości i postawić mietka na ryj :-D zdmuchujemy jak świeczkę ;-)
Co ciekawe - po wytraceniu prędkości - mamy tylko czarny, smolisty dym, można próbować wylądować, a nie w panice skakać :-D

Po lataniu online zauważyłem jedną, kolosalną różnicę w stosunku do FB. Nie ma, ale to absolutnie nie ma kręcenia się w poziomie. Owszem zdarza się czasami jakiś desperat (ja :-D ) z podami, który kręci za łaggiem dwa kółka, ale to wyjątki ;-) Nawet ruscy (a paru po nikach kojarzę z ADW) idą w pion i próbują walczyć z przewagą wysokości. No i panie w kupie siła, siła panie ... walczyłem dzielnie z trzema, ale tutaj nawet F4 nie daje rady. Dosyć szybko organizują się na serwerach tak jak na ADW - dwa iły nisko, dwa łaggi na 1.5k i dwa na 3-4k. Dzisiaj się tak wpakowałem w zadymę i ledwo wyszedłem.
Po samotności można polatać  -ale trzeba mieć oczy dookoła głowy ponieważ jedna seria i "po ptokach". Obserwowałem dzisiaj latającą dwójkę F4 w parze ... coś pięknego :-D Chłopaki zamiatali każdego na którego zeszli. Czysta poezja.
Nie wiem ile wytrzymają ruscy w tym stanie, bo staje się to nudne. Latasz góra - dół i tak w kółko. Widzisz "wiszącego" bez prędkości łagg'a - ładujesz serię i tyle. Tak jak bym widział scenę opisaną w "FW 190. Asy frontu wschodniego".
Pojawiły się serwery typu "unofficial". Oznacza to, że można postawić serwer samemu czy to tylko "wybrani" dostali taką możliwość ?

Ramm. 

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #358 dnia: Kwietnia 01, 2014, 21:31:21 »
No zdarzają się już grupki "zorganizowane", jak te bez naszywek na mundurach wiadomo gdzie, a i chyba jakby się przybliżyć to byłby i język ten sam. Też widziałem ciekawą scenkę. Start serwera, my na Mietkach nabieramy rozpędu, a tutaj już tnie 6 iłków na lotnisko. Za chwilę masa rakiet i jakieś bomby, do tego 2 LaGG'i nieco wyżej. Fakt, że podejście samobójcze. Za chwilę z iłów to już tylko latały wióry, a LaGGi pogubiły się w niskich chmurach, albo grały na odciągnięcie. Ogólnie jest tak, jak pisze Ramm. Zabawa góra dół, ale zawsze skuteczna, chociaż i raz, dziś spotkałem LaGG'a na... 7km! Wyczekałem i potem już było tak: http://i921.photobucket.com/albums/ad52/rafikst/IL-2%20Battle%20of%20Stalingrad/2014_4_1__18_46_2_zps508ee568.jpg~original . Nie wiem co on tam robił ale tak wysoko jeszcze nikogo z redsów nie widziałem. Przeważnie dzieje się na 2000-3000, ale też jest o tyle fajnie, że wiekszość, czy to po jednej czy drugiej stara trzymać się pułapu, przy ziemi to prawie nic się nie dzieje, no chyba, że ktoś ląduje, albo ciągnące brzuchem po ziemi obładowe iły. Na Sztukasie nikogo nie widziałem, ale mam ochotę podwieźć tę bombę 1800kb. Byłoby sympatycznie. Ogólnie podoba mi się coraz bardziej. Wnerwia tylko, że w Bf nie wszystko działa, więc to takie latanie trochę po omacku, ile ammo, ile paliwa, czy już przegrzewamy silnik czy nie itp. Jak latasz na 2300 rpm i ata 12. można ciągnąć chyba w nieskończoność.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #359 dnia: Kwietnia 01, 2014, 22:44:30 »
Zauważyłem pewien problem w BF 109.
Po przekroczeniu 1000 metrów , następuje redukcja mocy do 75% (fizycznie przepustnica jest na 100% , saitek x52pro )
Problem nie dotyczy maszyn ZSRR.