Autor Wątek: Ukraina vol.2  (Przeczytany 138107 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Ukraina vol.2
« Odpowiedź #750 dnia: Sierpnia 24, 2014, 17:21:28 »

Nie bardzo rozumiem, chodzi Ci o to, czy taki obywatel uiścił w swoim państwie cło importowe za zakup czegoś w sklepie z militariami w Polsce? O to trzeba by się spytać chyba Ukraińców, albo Putina, on to nawet zna takie gdzie można kupić wozy bojowe i czołgi ;>.

Ps.
Pochód z jeńcami w DRN: https://www.youtube.com/watch?v=8B_3Tq3u3c0 .
[/quote]

W zapytaniu kierowanym do Ciebie, popełniłem  błąd w składni zadnia, które powinno brzmieć - „To przepisy celne na taki import techniką "mrówczą" pozwalają ? Otóż przepisy celne to także kreowanie polityki nie tylko w sensie gospodarczym. W zadanym pytaniu chodziło mi, czy w sytuacji kiedy w sąsiednim państwie toczy się wojna i to jedna z najgorszych bo domowa to można dopuszczać taki import (wyposażenia bojowego).  Nie bardzo rozumiem dlaczego kierujesz mnie do Putina ? Czy mnie coś ominęło? To Rosja graniczy już z Polską? A  z kolei pytanie się strony zainteresowanej (Ukrainy) jest w tej sytuacji  raczej pozbawione sensu.
 W Polsce też można zakupić wozy bojowe (czołgi też się mieszczą w pojęciu „wóz bojowy”) i nie koniecznie pytając o adres przywódcę innego państwa.  Jeżeli jesteś zainteresowany to Ci podeśle adresy firm w Polsce, gdzie można takie zakupy  (wozy bojowe - czołgi też się mieszczą w tym pojęciu) co prawda pozbawione cech bojowych, ale w stanie jezdnym.
Załączyłeś mi adres do linku http://il2forum.pl/index.php/topic,16314.735.html. Co mam z tym zrobić w kontekście wymiany zdań między nami? Mam to obejrzeć, skomentować? Tam już dobrze nie będzie nigdy a w każdym razie nie w najbliższej przewidywalnej przyszłości, jeżeli w obecnej międzynarodowej sytuacji związanej z tym konfliktem w ogóle można mówić a raczej pisać o przyszłości.
Śniadanie na kacu jest jak przeszczep,
może się nie przyjąć.

« Odpowiedź #751 dnia: Sierpnia 24, 2014, 19:43:48 »
To Rosja graniczy już z Polską?
Tak. Obwód kaliningradzki.
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

« Odpowiedź #752 dnia: Sierpnia 24, 2014, 20:21:44 »
Tak. Obwód kaliningradzki.
No dobrze, 1:0 dla Ciebie? Do reszty też się ustosunkujesz?
może się nie przyjąć.

« Odpowiedź #753 dnia: Sierpnia 24, 2014, 20:40:12 »
Przyznam że w pozostałych Twoich pytaniach się pogubiłem. Że niby Ukraińcy powinni jeszcze zapłacić nam cło, za te kamizelki, koce..? To chyba mało istotne. A koledze YoYo, chyba chodziło o to że Rosjanie na Ukrainę wprowadzają dużo poważniejszy sprzęt i jakoś się nie zastanawiają czy mają uiścić opłatę celną :D.
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #754 dnia: Sierpnia 24, 2014, 20:41:19 »
Nie bardzo rozumiem dlaczego kierujesz mnie do Putina ? Czy mnie coś ominęło?
To Rosja graniczy już z Polską? A  z kolei pytanie się strony zainteresowanej (Ukrainy) jest w tej sytuacji  raczej pozbawione sensu.
W Polsce też można zakupić wozy bojowe (czołgi też się mieszczą w pojęciu „wóz bojowy”) i nie koniecznie pytając o adres przywódcę innego państwa.  Jeżeli jesteś zainteresowany to Ci podeśle adresy firm w Polsce, gdzie można takie zakupy  (wozy bojowe - czołgi też się mieszczą w tym pojęciu) co prawda pozbawione cech bojowych, ale w stanie jezdnym.

Ominęło i to zatem sporo, do tego, tak Polska graniczy z Rosją i nawet mamy przy granicy Biedronki które działają 24h/7, z których Rosjanie chętnie nawet korzystają. Coś mi się wydaje, że mylisz pojęcia ceł. Mamy cła importowe i eksportowe. Pisałeś o imporcie, więc taką uzyskałeś odpowiedź. Ktoś z DNR tak samo może sobie przyjechać i kupić coś w naszym sklepie, czy zapłaci cło importowe? Zależy od jego kraju. Cła eksportowe rzadko się używa na rynku kapitalistycznym. W Polsce za to można kupić nie tylko wozy bojowe, ale i czołgi, śmigłowce, czy samoloty. Zajmują się tym firmy, a zezwolenia daje MON. Nie bardzo rozumiem zresztą co chcesz wiedzieć.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #755 dnia: Sierpnia 24, 2014, 21:38:59 »
Ominęło i to zatem sporo, do tego, tak Polska graniczy z Rosją i nawet mamy przy granicy Biedronki które działają 24h/7, z których Rosjanie chętnie nawet korzystają. Coś mi się wydaje, że mylisz pojęcia ceł. Mamy cła importowe i eksportowe. Pisałeś o imporcie, więc taką uzyskałeś odpowiedź. Ktoś z DNR tak samo może sobie przyjechać i kupić coś w naszym sklepie, czy zapłaci cło importowe? Zależy od jego kraju. Cła eksportowe rzadko się używa na rynku kapitalistycznym. W Polsce za to można kupić nie tylko wozy bojowe, ale i czołgi, śmigłowce, czy samoloty. Zajmują się tym firmy, a zezwolenia daje MON. Nie bardzo rozumiem zresztą co chcesz wiedzieć.
1:0 dla Ciebie, jeżeli chodzi o granice z Rosją. Razem z tofikiem977 macie 2:0 dla Was. No tak o Biedronkach też nie pomyślałem to fakt, ale co tu do_rzeczy mają Biedronki, a zwłaszcza na tym forum. Ja myślę YoYo , że doskonale wierzsz o co mi chodzi, lecz informacją o Biedronkach i zagadnieniach celnych dokonujesz pewnej manipulacji słownej. Myślę , że w tej sytuacji nie ma sensu tego dalej ciągnąć.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2014, 22:26:34 wysłana przez YoYo »
może się nie przyjąć.

« Odpowiedź #756 dnia: Sierpnia 24, 2014, 22:03:13 »
Ukraiński Mad Max  :evil:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #757 dnia: Sierpnia 24, 2014, 22:30:14 »
Ukraiński Mad Max  :evil:

Haha, ciekawe co to, na Kamaza chyba za mały?

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #758 dnia: Sierpnia 24, 2014, 23:44:49 »
To oni mają coś mniejszego? ;)
Mi się wydaje, że jednak Kamaz, chyba widać kawałek charakterystycznej felgi.
'"Pana, pana. Po ile te choinki?"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #759 dnia: Sierpnia 25, 2014, 11:47:53 »
Hmmm, w Prawym Sektorze (nacjonalistyczne ugrupowanie UKR) walczą jacyś Polacy? A może on był tylko polskiego pochodzenia.
To zdaje się ten autobus, który był ostrzelany w połowie sierpnia, stąd skojarzenie:
http://kresy.wm.pl/216810,Polacy-gina-za-wolna-Ukraine.html#ixzz3BIV8VgCo

Ps.
http://www.tvn24.pl/order-od-putina-minister-u-wdow-donbas-drugim-afganistanem-dla-elitarnej-dywizji,461780,s.html

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #760 dnia: Sierpnia 25, 2014, 12:08:04 »
Kosi, za darmo to nic nie słaliśmy. Takich dostaw nie było ze strony naszego Państwa. Były jeszcze organizowane ale to ze strony Ukraińców zakupy kamizelek i sami je przenosili sobie przez granicę, na zasadzie mrówczego handlu. Jeden większy taki transport zatrzymali. Przynajmniej ja nic nie wiem, by polski rząd coś tam słał bojowego.

No ja akurat ten nius słyszałem na TVP Info ale upierać się nie zamierzam ;). Może mam wrong sources be sure.

Haha, ciekawe co to, na Kamaza chyba za mały?

Obstawiam, że jest to Kamaz 5526. Charakterystyczne "żabki" na które mocowane są bliźniaki oraz rączka przy wejściu do kabiny. Fotel tez mi wygląda na kamazikowy ale głowy nie dam sobie uciąć za to :D. Dawno nie miałem okazji jeździć/naprawiać.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #761 dnia: Sierpnia 25, 2014, 16:09:46 »
Kolejny Mad Max:

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #762 dnia: Sierpnia 25, 2014, 16:55:48 »
Ten w goglach wygląda epicko ;D

« Odpowiedź #763 dnia: Sierpnia 25, 2014, 18:08:22 »
"Wydaje się, że wszyscy, za wyjątkiem Rosji, stracili zainteresowanie śledztwem w sprawie katastrofy Boeing 777 linii lotniczych Malaysia Airlines, który rozbił się 17 lipca w regionie Doniecka na Ukrainie. "Wydaje się, że Zachód stracił zainteresowanie dochodzeniem katastrofy Boeinga, tylko Moskwa stara się utrzymać to zainteresowanie" - powiedział rosyjski minister spraw zagranicznych Siergiej Ławrow na konferencji. Według niego, Moskwa nie otrzymała żadnego wytłumaczenia, dlaczego Kijów nie przekazuje zapisów rozmów wieży kontrolnej."

http://russian.rt.com/article/46887    RT po rosyjsku
http://www.mid.ru/BDOMP/Brp_4.nsf/arh/2A77D086E591A7BA44257D3F00452286?OpenDocument    MSZ Rosji po rosyjsku

I jakaś wiadomość z polskiej strony od 17.08
"Malezja domaga się zapisów rozmów między zestrzelonym Boeingiem i wieżą kontroli lotów z Ukrainy"
http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/malezja-domaga-sie-zapisow-rozmow-miedzy-zestrzelonym-boeingiem-wieza-kontroli-lotow-ukrai

« Odpowiedź #764 dnia: Sierpnia 25, 2014, 18:38:56 »