Autor Wątek: Ukraina vol.2  (Przeczytany 138216 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Ukraina vol.2
« Odpowiedź #810 dnia: Sierpnia 29, 2014, 18:34:10 »
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #811 dnia: Sierpnia 29, 2014, 19:09:07 »
Już nas "przeleciał", to tylko takie pieprzenie w bambus.h
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #812 dnia: Sierpnia 29, 2014, 19:23:03 »
Tak. Ale wtedy "przeleciał" cywil :). Sprawę ponoć wyjaśniono "Słowacy zabrali uzbrojenie" :evil: i będzie to lot cywilny. Ciekawe co w rosyjskich mediach będą na ten temat trąbić :).
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

« Odpowiedź #813 dnia: Sierpnia 29, 2014, 21:23:09 »
W rosyjskich mediach już trąbią.
I nie wierzę, że to przypadek.
Albo szukali kolejnej rzeczy, żeby pokazać, że Polska "jest zła", albo chcieli stworzyć precedens z nieuzgodnionym przelotem samolotu wojskowego. Wprawdzie nie wiem do czego taki precedens mógłby być potrzebny, ale Rosjanom to ja nie wierzę.

« Odpowiedź #814 dnia: Sierpnia 29, 2014, 23:39:52 »
"Atomowy Kreml"  :  http://wmeritum.pl/atomowy-kreml/

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #815 dnia: Sierpnia 30, 2014, 08:00:49 »
Tak. Ale wtedy "przeleciał" cywil :). Sprawę ponoć wyjaśniono "Słowacy zabrali uzbrojenie" :evil: i będzie to lot cywilny. Ciekawe co w rosyjskich mediach będą na ten temat trąbić :).

Zapewne chodził o dyskredytację kandydatury Tuska do PE, żeby pokazać, że "to ten kraj to robi na złość Rosji, więc go nie wybierajcie, bo nie puszcza nawet naszych cywilnych samolotów i postępuje wbrew międzynarodowemu prawu". Takie komentarze właśnie się pojawiły i że jak? Że premier takiego kraju miałby zostać przewodniczącym, skoro sam u siebie nie panuje nad porządkiem, a do tego jak będzie wybrany to tylko pogorszą się stosunki z Rosją bo robi jej na złość. Chociaż, ten wybór byłby akurat takim prztyczkiem w nos właśnie Kremlowi, z tym, że to takie cackanie się. Kreml wyciąga pierwszy karty, a jak widać UE i USA nawet nie chcą drażnić niedźwiedzia. Jak to w końcu jest? Parę tygodni temu mówią, że Rosja sama łamie to prawo i zbroi się na potęgę, a dziś mówi się, że samemu nic się nie zrobi, bo to łamanie prawa wobec nich: http://www.tvn24.pl/bialy-dom-stalych-baz-nato-w-polsce-nie-bedzie-naruszaloby-to-umowe-z-rosja,463311,s.html . Coś mi się wydaje, że jakbyśmy dostali prewencyjnego nuka (który by dotarł, bo nawet nie ma tarczy), bo niby generał oparł się nie o ten guzik i w ogóle sorry, ale był napruty i luzik, już go "straciliśmy" po sądzie wojskowym (pewnie taka by była linia obrany Moskwy ;>) to nawet nikt by nie odpowiedział, a ktoś by wpadł ew. na "pomysł" kolejnych sankcji :/.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #816 dnia: Sierpnia 30, 2014, 12:03:59 »
Nie ma innego wyjścia, tylko dogadać się z Iranem i Koreą Płn. i sklecić kilka własnych rakietek.

A na Ukrainie też niezły burdel. Autor mieszka na Ukrainie.
http://manipulatorzy.salon24.pl/602959,ukrainska-teoria-wzglednosci

Takie moje przemyślenie.
Powinniśmy wydawać na armię tyle co Izrael (procentowo do PKB), bo jesteśmy w podobnym położeniu. Optymistycznie zakładam, że Niemców możemy przyjąć za morze w Izraelu. Chociaż pewnie wielu podważy mój optymizm.
Nie mamy szans na zbudowanie armii równie silnej jak Rosja, ale na pewno mamy możliwość stworzenia armii, której się nie opłaca atakować. Wymaga to tylko mądrego zarządzania. Może nawet w kooperacji z przemysłem Ukraińskim, o ile za 3 miesiące jeszcze będą go posiadali.

« Odpowiedź #817 dnia: Sierpnia 30, 2014, 12:24:02 »
Ukraina jako sojusznik... yhym 8) Niemcy są ważne, przynajmniej będziemy mieli gdzie uciekać. Aby wystawić silną armię, opartą o własny przemysł którego prawie nie mamy (bo wtedy zwróciło by się część kosztów) chyba byśmy musieli jeść trawę jak w KRLD. Na dobrą sprawę, to nie mamy nawet jakiejś głębi operacyjnej, miejsca skąd mogły by bezpiecznie operować samoloty. Stolica jest tuż przy granicy, a Polska jest płaska jak stół.

« Odpowiedź #818 dnia: Sierpnia 30, 2014, 14:23:58 »
Żeby nie wysiadać z auta?

« Odpowiedź #819 dnia: Sierpnia 30, 2014, 14:29:27 »
 Najlepsze są te białe paski 8)

« Odpowiedź #820 dnia: Sierpnia 30, 2014, 14:46:19 »
Najlepsze są te białe paski 8)
Siły rządowe tak znaczą sprzęt.

« Odpowiedź #821 dnia: Sierpnia 30, 2014, 14:50:40 »
A ja myślałem, że to jakieś "dresy" ;D W sumie w przypadku ochotniczych batalionów UPA, przepraszam... Prawego Sektora to na jedno wychodzi. Zupełnie jak w Czechosłowacji. Jakoś trzeba odróżniać sprzęt wroga kiedy obie strony mają to samo. Nie wpadł bym na to... dzięki :)

Nielot

• Gość
« Odpowiedź #822 dnia: Sierpnia 30, 2014, 15:11:46 »
Póki co nasza armia każdego wroga jest w stanie skutecznie zablokować biurkami i morderczo zasypać segregatorami.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #823 dnia: Sierpnia 30, 2014, 15:12:21 »
Żebyście Wy dwaj byli tak aktywni w wątkach bardziej zgodnych z profilem forum...

Nielot

• Gość
« Odpowiedź #824 dnia: Sierpnia 30, 2014, 15:16:56 »
Jedni relacjonują, drudzy komentują. Każdy wybiera, co mu bardziej pasuje.