Zajmowałem się tym tematem i próbowałem zrobić schemat montażowy oraz ideowy elektroniki w drążku ale nie zrobiłem. Gdybym miał dostępny uszkodzony drążek to chętnie bym to zrobił ale nie mam. Ponieważ mam niesprawne dwa przyciski pickle oraz pinky to musiałem zlokalizować uszkodzenie. Przycisk po wciśnięciu musi dać masę (gnd) na wejście rejestru. Masę można łatwo znaleźć na podstawie diagramów pod tym linkiem
http://cougar.flyfoxy.com/circuits.phpŹródłem masy jest kontroler z którego poprzez złącze PS/2 styk 1 jest podawana masa na J7. Masa jest rozprowadzana okablowaniem po przyciskach oraz przełącznikach czasami w dziwny sposób (trzeba to samemu prześledzić). Moje sprawdzenie wspomnianych przycisków było bardzo proste, omomierz jeden koniec na masie a drugi na odpowiednim wejściu rejestru.
Wracając do Twojego problemu. Układ CD 4021 różni się od "nowego układu", ale niektóre elementy są podobne. Nowy musi mieć wejścia równoległe podobnie jak CD 4021. Na montażowym masz ozn. Z na płycie Cougara jest J, może wystarczy tylko połączyć istniejące okablowanie.
Na diagramach wspomnianej strony Cougara jest schemat połączeń przycisków oraz przełączników z płytą. Myślę, że to powinno Tobie pomóc.