Autor Wątek: ReShade i CoD  (Przeczytany 17947 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
Odp: ReShade i CoD
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 30, 2017, 13:40:12 »
Tu mniej więcej wyjaśnienie występowania problemów w menu gry. Problem w takim razie nie rozwiązany do dziś.
https://reshade.me/forum/troubleshooting/1620-reshade-problem-il-2-cliffs-of-dover
« Ostatnia zmiana: Marca 30, 2017, 18:42:13 wysłana przez Kos »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 30, 2017, 19:57:36 »
Tu mniej więcej wyjaśnienie występowania problemów w menu gry. Problem w takim razie nie rozwiązany do dziś.
https://reshade.me/forum/troubleshooting/1620-reshade-problem-il-2-cliffs-of-dover

Dobre znalezisko. Chyba tam nawet jestem zarejestrowany, to odgrzebię ten temat i grzecznie poproszę o tę łatkę.
Ps. ale czytam i tutaj jest coś innego, inny rodzaj problemu, zauważ, że tutaj waliło się wszystko w menu łącznie z wyświetlaniem tekstów, niemniej można pod to podciągnąć.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #17 dnia: Marca 30, 2017, 20:36:31 »
Te problemy występują z różnym nasileniem i zdaje się, są zależne od różnych filtrów. Niemniej jednak trzeba zapomnieć o lataniu online, wywala przy wejściu na każdy serwer.
Stary SweetFx nie stwarzał takich problemów.
Mała korekta, wywala mnie tylko z serwera ATAG, ale to małe pocieszenie bo to najlepszy serwer :(.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #18 dnia: Marca 31, 2017, 10:56:02 »
Te problemy występują z różnym nasileniem i zdaje się, są zależne od różnych filtrów. Niemniej jednak trzeba zapomnieć o lataniu online, wywala przy wejściu na każdy serwer.
Stary SweetFx nie stwarzał takich problemów.
Mała korekta, wywala mnie tylko z serwera ATAG, ale to małe pocieszenie bo to najlepszy serwer :(.

Właśnie przetestowałem, nie to na pewno nie ReShade. Coś innego Ci to powoduje (zresztą nie widziałem by ktoś pisał o jakichkolwiek problemach online na innych forum gdzie już profil hula). Wszedłem na oba serwery ATAG i jakiś inny. Wszędzie wszedłem bez problemu (ps. ale tu się jakoś dziwnie wchodzi online ;>, mało to intuicyjne).
Wiec ten mod działa również online.

www.yoyosims.pl

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #19 dnia: Marca 31, 2017, 11:24:39 »
W sumie masz rację. Teraz udało mi się wejść. Dziwna sprawa.

« Odpowiedź #20 dnia: Marca 31, 2017, 11:58:57 »
Dzięki YoYo za tutorial i profil. Działa i nawet się podoba, choć żeby dobrze zobaczyć efekt działania filtrów najlepiej przypisać w opcjach Reshade klawisz włącz/wyłącz efekty.
Dziwna sprawa - wywaliłem z gry katalog z filtrami i profilem - ponowne przekopiowanie ich do gry nic nie dało - Reshade nie działał. Pomogła dopiero ponowna instalacja i ściągnięcie filtrów. Wszystkie ustawienia zapamiętało.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 01, 2017, 20:00:29 »
Dziwna sprawa. Przeinstalowywałem stery do Nvidii wywalając nvidia experience, i w nvidia profileinspector nie mam profilu do CoDa, a wcześniej był. A jak próbuję stworzyć profil i przypisać aplikację to wywala jakiś error, że Launcher.exe jest przypisany do innych tytułów.

« Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 01, 2017, 20:23:15 »
Może szukasz w złym miejscu? Jest pod pozycją: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 01, 2017, 21:23:56 »
Dziwna sprawa. Przeinstalowywałem stery do Nvidii wywalając nvidia experience, i w nvidia profileinspector nie mam profilu do CoDa, a wcześniej był. A jak próbuję stworzyć profil i przypisać aplikację to wywala jakiś error, że Launcher.exe jest przypisany do innych tytułów.

Jak Kelso pisze, musi być. Sprawdź różne nazwy. Jak podaje, że jest podpięty to jest, powinien być pod IL-2...
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 01, 2017, 21:25:16 wysłana przez KosiMazaki »

www.yoyosims.pl

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 01, 2017, 21:25:32 »
Nie było. Sam stworzyłem, powywalałem kolidujące profile i działa.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 04, 2017, 09:02:35 »
Pierwszy post zyskał update. Pojawiła się opcja "Deband", która nieco obniży widoczność ringów na teksturze nieba. Różnica nie jest duża ale jest widoczna (bardziej miękkie przejścia).
Tu nieco o tym problemie (znanym zresztą z wielu symulatorów) http://theairtacticalassaultgroup.com/forum/showthread.php?t=16345 .

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 09, 2017, 09:15:46 »
Pierwszy post zyskał update. Pojawiła się opcja "Deband", która nieco obniży widoczność ringów na teksturze nieba. Różnica nie jest duża ale jest widoczna (bardziej miękkie przejścia).
Tu nieco o tym problemie (znanym zresztą z wielu symulatorów) http://theairtacticalassaultgroup.com/forum/showthread.php?t=16345 .

Tu dobre porównanie tej opcji "Deband" w tym moim presecie http://theairtacticalassaultgroup.com/forum/showthread.php?t=24798&p=262575&viewfull=1#post262575 .

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 17, 2017, 11:57:42 »
Ok, wrzucam instrukcję, jak zainstalować ReShade dla Cliffs of Dover Blitz 4.5:

https://forum.il2sturmovik.com/topic/28360-reshade-cod/?p=455429

« Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2017, 20:02:11 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 17, 2017, 19:10:59 »
Może dopisz tam, że filtr Ambient light zabiera czasami ponad 20 klatek. Ma to znaczenie zwłaszcza nad miastami.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 17, 2017, 20:01:55 »
Może dopisz tam, że filtr Ambient light zabiera czasami ponad 20 klatek. Ma to znaczenie zwłaszcza nad miastami.

Ja sprawdziłem u siebie, nie ma żadnej różnicy z tym u mnie czy ten filtr jest on czy off. Może zależy od specyfiki i karty?

www.yoyosims.pl