Autor Wątek: Radom Air Show  (Przeczytany 19105 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Radom Air Show
« Odpowiedź #135 dnia: Sierpnia 28, 2023, 22:06:08 »
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 28, 2023, 22:14:30 wysłana przez Addi »

« Odpowiedź #136 dnia: Sierpnia 29, 2023, 11:12:31 »
Ba, nawet Oyot się zestarzał i używał ściąg. >:D

Dementi w kwestii formalnej.
Ściąg mniej niż w poprzednich edycjach, bo... wzrok nie ten.  ;D
O ile kiedyś miałem dwa lub trzy segregatory, to teraz tablet i lapek. Czasami jakąś kartkę z danymi, które mi dostarczono w ostatniej chwili. Większość jednak z głowy, czyli niczego. :D

« Odpowiedź #137 dnia: Sierpnia 29, 2023, 11:25:04 »
Jako stały bywalec różnego rodzaju imprez, w tym większości edycji Radomia, dziękuję za komentarz :). Oczywiście zawsze można przyczepić się do tego, czy innego, ale jak domyślam się nawijanie przez cały dzień proste nie jest. Oceniam konferansjerkę zupełnie nieźle. Jeśli mogę prosić na przyszłość (bo pewnie nadal będę odwiedzał Air Show) to uzyskanie od organizatorów dokładnego planu i zapowiadanie kto będzie latał następny, bo tu się zdarzały wtopy. Plan trochę się rozjechał. Zwłaszcza w sytuacjach wypraw po picie. Fajnie by takie "podróże" planować w momentach mniej interesujących, by nie przegapić czegoś czego się wypatruje. Ale poza tym jeszcze raz dzięki :).
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 29, 2023, 11:40:53 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #138 dnia: Sierpnia 29, 2023, 14:03:27 »
Oglądałem pokazy w necie (dwa dni przed kompem, ale za to nie było problemu z płynami chłodzącymi  :564:). I potwierdzam:  :569: konfenasjerka – ok. (p. Brzóska też „nadążał”), płynnie prowadzone rozmowy, brak dłużyzn i dobrze było słychać. Nawet żonie się podobało (choć ona nadal nie odróżnia AW101 od F-16, ale pracuję nad rozwojem :090:). A jak jeszcze jej powiedziałem, że wiem kto prowadzi i nawet „znam” :icon_wink: człowieka - no to zyskałem +100 pkt podziwu.
Z latadeł mnie pozytywnie zaskoczył pokaz naszego „Sokoła” w czeskich barwach. Pilot naprawdę wie za co bierze pieniądze i wycisnął z tego śmigłowca chyba wszystko co najlepsze.
Może za rok się wybiorę?
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #139 dnia: Sierpnia 29, 2023, 14:57:27 »
No to masz tego Sokoła :).

https://imgur.com/QkGJw18

Miałem podobne odczucia, bardzo fajny pokaz i pilot rzeczywiście wyczyniał :).

Zdania kończymy kropką. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 29, 2023, 15:06:07 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #140 dnia: Sierpnia 30, 2023, 14:06:45 »
Z powodów niezależnych nie dane mi było pojechać w sobotę (choć biorąc pod uwagę opisane doświadczenia na płycie, może to i dobrze), a o opcji kolejowej "last minute" na niedzielę mogłem tylko pomarzyć. Trudno, nadrobiłem fragmentami relacji na YT. Dołączam do opinii, że konferansjerka generalnie na plus jak na trudne warunki, ale proszę Toya, na miłość bosko, za ten silnik "Allison" w Mustangu wersji D to należy się szanownemu koledze szklanka kwaśnego mleka. Rozumiem, że z głowy itd., ale nie wypada, bo jednak perypetie z napędem to jeden z bardziej akcentowanych rozdziałów historii tego samolotu (przez fajokloków z Rolls-Royce'a zwłaszcza, z przyczyn wiadomych ;) ).

Oczywiście mam nadzieję, że rzeczywiście kiedyś zobaczymy u siebie na żywo w powietrzu wczesnego Mustanga z Allisonem pod maską (bądź co bądź tym właśnie Lewkowicz poleciał nad Stavanger), ale to chyba nieprędko, bo zdaje się tylko w "Hameryce" dwa takie egzemplarze latają - jak na razie.

A tymczasem, oby ten projekt z Lim-em - 5 z Fundacji Eskadra wypalił i obyśmy mogli oglądać go na następnym Air Show!

« Odpowiedź #141 dnia: Sierpnia 31, 2023, 18:45:22 »
O matko! Powiedziałem Allison?
Starość nie radość, poprawię się, bo istotnie wpadka mega.

Edit.
Mleko mi nie skwaśniało, ale mam blisko do sklepu i kupię butelkę Jacka od Danielsów, którego tak lubię jak wspomniane mleko. :)
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 31, 2023, 18:54:54 wysłana przez Toyo »

« Odpowiedź #142 dnia: Września 01, 2023, 15:07:12 »
Powiem Wam, że bardzo duże wrażenie wywarł na mnie pokaz Ondreja Spanko na Gripenie, a dokładnie podejście do lądowania z półpętli, chciałbym zobaczyć jak to wyglądało z kabiny w trakcie tej półpętli, o mistrzowskim wybraniu momentu przejścia z kosiaka na wznoszenie już nie wspominam, coś pięknego. :)
https://youtu.be/UA9IVaZ9Bpc?t=14576

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Imprezy i pokazy lotnicze
« Odpowiedź #143 dnia: Kwietnia 30, 2025, 11:45:16 »
Dzis ruszaja promo bilety na Air Show Radom 2025, ja wezme, raczej na niedziele, bo zawsze jest w niedziele mniej luda ;D: https://tobilet.pl/airshow-radom-2025.html.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Odp: Imprezy i pokazy lotnicze
« Odpowiedź #144 dnia: Kwietnia 30, 2025, 12:10:28 »
LOL. ;D Co to ma być?

Po 50 min. buhaha, bilet kupiony (45). No ale fakt, na miejscu będzie drogo, teraz to cena skoczyła do 70zł, ups :/. Nieźle sobie zaczęli liczyć ...
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 30, 2025, 12:54:56 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Online some1

• Global Moderator
Odp: Odp: Imprezy i pokazy lotnicze
« Odpowiedź #145 dnia: Maja 05, 2025, 18:18:10 »
Aż się zacząłem zastanawiać o co chodzi, bo zawsze interesowałem się biletami na Radom dopiero na kilka dni przed imprezą i nie było problemów z zakupem. A tutaj wymyślili, że cena będzie rosła im bliżej pokazów :D

No dobra, też kupiłem niedzielę. Już żadnych kolejek w systemie nie ma, ale pula tańszych biletów na sobotę wyprzedana.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #146 dnia: Maja 05, 2025, 20:15:53 »
Aż się zacząłem zastanawiać o co chodzi, bo zawsze interesowałem się biletami na Radom dopiero na kilka dni przed imprezą i nie było problemów z zakupem. A tutaj wymyślili, że cena będzie rosła im bliżej pokazów :D

No dobra, też kupiłem niedzielę. Już żadnych kolejek w systemie nie ma, ale pula tańszych biletów na sobotę wyprzedana.

Tak, tak, teraz mamy EA, potem Pre Order, a potem Release. ;D
Świat zwariował. Za 3zł jest jakieś ubezpieczenie jakby coś się działo, wtedy zwrot gotówki.

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #147 dnia: Maja 06, 2025, 09:26:52 »
Jeszcze brakuje day one patcha, jak jakiś maszyn nie będzie na pokazie, to zorganizują jakieś zapasowe... z najbliższego aeroklubu...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #148 dnia: Maja 06, 2025, 14:57:45 »
Ja próbowałem kupić 25 kwietnia - nie udało się, wszystko wyprzedane. Później zacząłem czytać te ich wszystkie kombinacje z cenami, datami i jak znalazłem ten zapis "otwarcie bram: sobota 10:00, niedziela 9:00; pokazy lotnicze: sobota 12:00-21:30, niedziela 10:00-17:30" to mi się odechciało. Jak organizacja będzie tak samo perfekcyjna jak ostatnim razem, to jest spore ryzyko wejścia na lotnisko dopiero po rozpoczęciu pokazów (czyli nici ze spokojnego połażenia po statyce). Także ja chyba sobie tym razem odpuszczę. Pomijam już, że na oficjalnej stronie, w zakładce "Program pokazów" jest całkowicie pusto.

« Odpowiedź #149 dnia: Maja 28, 2025, 14:23:00 »
Pomijam już, że na oficjalnej stronie, w zakładce "Program pokazów" jest całkowicie pusto.
To już jest chyba jakaś świecka tradycja, że "rozkład jazdy" na pokazach publikowany jest na ostatni moment. Nie pamiętam, czy ostatnio z Lesznem nie było podobnie. A jest to problem, bo jak ktoś planuje kupić bilety z dużym wyprzedzeniem (gdy są tańsze) i wybiera jeden dzień na który chce jechać, to jest to tak naprawdę loteria. Domyślam się, czemu tak jest, ale zrobienie jakichś "dynamicznych" list już potwierdzonych występujących by nie zaszkodziło.
« Ostatnia zmiana: Maja 28, 2025, 14:25:19 wysłana przez KosiMazaki »