Autor Wątek: Kingdom Come: Deliverance  (Przeczytany 30997 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Kingdom Come: Deliverance
« Odpowiedź #60 dnia: Maja 22, 2019, 11:19:31 »
Niezła jest, szacun dla twórców. Choć chyba nie wszystko tam jest, ostatnio byłem w Bandit Camp na południowy wschód od Rataj, a nie ma go na mapie. ;)

Nie ma też poletek polowania na sarenki, a muszę jakieś nerki wydobyć, tutejszy przysmak, że aż ślinka cieknie ;D.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #61 dnia: Maja 25, 2019, 09:41:11 »
Trailer A womans lot: https://youtu.be/tqEFMM-8aZU .
Premiera już w najbliższym tygodniu, 28.05.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #62 dnia: Maja 28, 2019, 17:59:24 »
Patch 1.9, a w nim sporo usprawnien, rowniez graficznych.
https://steamcommunity.com/games/379430/announcements/detail/1626275428274237634
Łatka ma 4,1Gb.
« Ostatnia zmiana: Maja 28, 2019, 18:21:30 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #63 dnia: Maja 28, 2019, 22:14:03 »
Akurat dwa dni temu "zawiesił" mi się jeden quest. Trzy razy próbowałem i nic. Dziś po patch'u przeszło i jest OK.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #64 dnia: Maja 28, 2019, 23:05:03 »
A jak teraz używać modów? Pozmieniali coś.
W zasadzie korzystałem z jednego, takiego minimalistycznego "HUD" (edit: ok, mam).

Ps.

A woman's lot już jest (jak i Royal DLC za ok 71zl - czyli wszystkie DLC do Royal standardu):

W czwartym DLC Kingdom Come: Deliverance możesz zrealizować dwie niezależne od siebie serie zadań.

W „Doli Kobiety” wcielasz się w postać Teresy. W realizacji rozmaitych zadań będzie Ci towarzyszył Bies, jej wierny pies. Poczujesz, jak wyglądało codzienne życie w Skalicy, a potem staniesz się świadkiem najazdu Zygmunta i spojrzysz na konsekwencje tego tragicznego wydarzenia z zupełnie innej perspektywy. „Dola Kobiety” to ostatni kawałek układanki w skalickiej historii, dzięki której dowiesz się, co wydarzyło się, nim znaleziono nieprzytomnego Henryka.

W „Matce Boskiej Sazawskiej” Henryk musi pomóc Johance ze Skalicy. Znają się od lat, a ona musi uporać się z demonami przeszłości, które ją ostatnio nawiedzają. Dziewczyna przeżyła rzeź i znalazła schronienie w sazawskim klasztorze. Zadaniem Henryka będzie odwiedzenie miejsc, które objawiły się Johance w jej widzeniach, i odkrycie, co się za tym wszystkim naprawdę kryje. Następnie trzeba będzie jej pomóc z nowym powołaniem. Jednakże ani Henryk, ani Johanka nie zdają sobie sprawy, jakich będzie to wymagało poświęceń i do czego to ich doprowadzi…
Specyfika gry
Dwie nowe linie gry
Dola Kobiety – zagraj jako Teresa i poznaj Skalicę przed atakiem, przechodząc przez niezależną linię zadań
Matka Boska Sazawska – nowa główna linia zadań dla Henryka, z kilkoma zakończeniami
Pies - towarzysz Henryka i Teresy
Nowa umiejętność – Psiarz
Nowe postacie, a także spotkanie i interakcja z jedną postacią historyczną
Nowe przedmioty (broń i eliksir) oraz nowe Dodatki do odkrycia
« Ostatnia zmiana: Maja 28, 2019, 23:38:42 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #65 dnia: Maja 29, 2019, 09:34:56 »
Mody przeskoczyły do mods_old, ale można je przerzucić nazad, powinny działać (chyba, że nie). Z nowości po patch'u zgubiłem się w interfejsie, bo mi Koń zniknął z opcji, teraz to opcja dla psa i konia. :)   Do łowczego poszedłem przypadkiem i tam był w treningach psiarz, zapłaciłem 60 zyla za trening, ale nie mam psa, i pewnie bez DLC mieć nie będę. :)

Co do Teresy - to ciekawy pomysł na dodatek, chyba się kiedyś skuszę. Inna sprawa, że z Terską doszedłem do końca Zalotów i teraz mogę z nią porozmawiać tylko o Ratajach. Jest obca, jak inni NPC. Trochę szkoda. Oj, nie tak to powinno być. :(  Może jeszcze jakieś inne relację wrócą?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #66 dnia: Maja 29, 2019, 09:41:16 »
Co do Teresy - to ciekawy pomysł na dodatek, chyba się kiedyś skuszę. Inna sprawa, że z Terską doszedłem do końca Zalotów i teraz mogę z nią porozmawiać tylko o Ratajach. Jest obca, jak inni NPC. Trochę szkoda. Oj, nie tak to powinno być. :(  Może jeszcze jakieś inne relację wrócą?

No właśnie nie wiem też po co jej nosiłem te pierścionki i nowe śliczne sukienki zarypane u bogaczy ;D.

Ps. ten DLC ma dwie funkcje, jedna dotyczy wątku głównego i Heńka, co wplata się w kampanię. Ciekawe na ile to czasu.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #67 dnia: Maja 30, 2019, 10:12:06 »
A tak jeszcze parę słów o DLC które mam:

Treasures of The Past - miałem od razu, jako chyba pre order gry, warto, ponieważ doda nam dość dobrą zbroję, co na początku przygody bardzo się przydaje. Dodatek na ok 4-5h gry.
From the Ashes - trochę krytykowany dodatek, ale mi się podoba. Odbudowujemy wiochę za przyzwoleniem Pana Dziwisza. Doda nam to finalnie kasę. Na wejściu warto mieć z 30.000 groszy by coś tam zacząć i zainwestować we wszystko. Dodatek wymusza na nas zdobywanie kasy, praktycznie żadnej walki nie wnosi, dodatek pokojowy na około 10-12h. Z tych co mam najfajniejszy.
Band of Bastards - pomysł super, ale stanowczo dodatek za krótki i potencjał pomysłu nie został wykorzystany w całości. Zajął mi chyba z 5-6h raptem.

Nie mam ale chcę:
The Amorous Adventures of Bold Sir Hans Capon (miłosne przygody Pana Ptaszka - będzie pewnie pijaństwo i ruchań....wo ;) ), no i A woman's lot (ale poczekam jak spadnie nieco cena).

Kupiłem DLC na g2a za 10-15zł. Zbliżam się do 140h w KDC.

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: Maja 30, 2019, 11:51:37 »
Ja byłem crowdfunderem i wczoraj zalogowałem się na konto na ich stronie, a tu niespodzianka, dodatek z babą za darmo dali :-). Tak więc jak ktoś ich wspierał finansowo na tworzenie gry i się dawno u nich nie logował, to warto sprawdzić.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #69 dnia: Maja 30, 2019, 18:24:49 »
Ale mi Boski zaimponowałeś! KS na KCD, kiedy to było? ;D

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: Maja 30, 2019, 20:46:00 »
Ale mi Boski zaimponowałeś! KS na KCD, kiedy to było? ;D

Jakieś 5 lat temu... albo coś koło tego? Tytułują mnie tam Baronem  ;D.

« Odpowiedź #71 dnia: Maja 30, 2019, 23:03:40 »
Kusicie Panowie... Widzę, że można wyrwać komplet za 117 zł. Swędzi mnie portfel... :-P

Pytanko - czy ktoś gra z niemieckim dubbingiem i może wypowiedzieć się na temat jego jakości? Bo o ile się nie mylę, z dostępnych, ta wersja językowa jest najbardziej "realistyczna".

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #72 dnia: Czerwca 01, 2019, 00:03:08 »

Bo gra jest naprawdę świetna, chociaż ta świetność polega na zupełnie czym innym niż Wiesław 3 ;D. Fantastyki tutaj zero, a za to full real, o ile tak to można określić.
Co do dubbingu to gram z ENG, czeskiego nie ma, ale w sumie może i dobrze jednak ;) ( https://youtu.be/3RFedzrJleA ), angielski jest bardzo dobry, myślę, że na takim poziomie jest też niemiecki (jest DLC HD German sound, free). Dobra, skusiłem się na A woman's lot. Robię questa z Johanką najpierw.

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #73 dnia: Czerwca 01, 2019, 08:53:04 »
Rany, ale ja jestem stary, głupi i ze sklerozą! Gram ponad 50h i dopiero TERAZ poklikałem te wszystkie dodatkowe zdolności, wiecie: ogólne, siła, walka etc. Noszzzzz... Miałem ich kilkanaście do wydania. :)   Od razu dodam, że już przy pierwszej walce jakoś mi 2 razy lepiej poszło niż zwykle. Albo i cztery razy lepiej. :)

Co do tych dodatkowych "zdolności" - lepiej pójść w wino czy w piwo (kiper czy piwosz)? No i czy ma sens iść w pijaństwo, gdzie np. celność na rauszu będzie większa ale za to na trzeźwo gorsza?

PS: Co do ostatniego patch'a to może nie jest to z tym związane, ale miałem sytuację rozmawiając z szefową łaziebnych, że nagle zapadłem się pod świat gry i spadaaaaałem oglądając w górze świat ze wszystkimi modelami, ale bez zakrywającej je ziemi. Dziwne uczucie, zabawny widok.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #74 dnia: Czerwca 01, 2019, 10:39:13 »
Co do tych dodatkowych "zdolności" - lepiej pójść w wino czy w piwo?

;)

Ps. no przecież to RPG, więc rozwijasz swoje cechy :). Pomysł jak ze Skyrim - czym częściej czegoś używasz to to rozwijasz, ale dodatkowo jeszcze można sobie go specjalizować.

Mój Henio obecnie jest tak zapuszkowany:

www.yoyosims.pl