Autor Wątek: Nowy Microsoft Flight Simulator (FS 2020)  (Przeczytany 93481 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Nowy Microsoft Flight Simulator
« Odpowiedź #450 dnia: Sierpnia 26, 2020, 11:55:23 »
Tak dokładnie to jest tak (przynajmniej u mnie):

Jest też Upgrade wersji premium za 369zł. Potem mamy dwie Deluxe Premium (?) za właśnie 392 i 460zł. Ciekawe o co chodzi z tymi dwiema wersja Premium, zawartość z opisu jest identyczna (normalna ich cena 519 zł), a kupić można obie jak jest już się w Xbox Pass'ie. Mają jakiś bałagan chyba, oczywiście lepiej brać za 392 ;>.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 26, 2020, 12:54:59 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #451 dnia: Sierpnia 26, 2020, 12:12:55 »
Pewnie błędne opisy. Jedno to może być upgrade do Deluxe Edition a drugie (droższe) do Premium Deluxe Edition.
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

« Odpowiedź #452 dnia: Sierpnia 26, 2020, 12:25:40 »
Widzę dokładnie te same ceny w swoim Marketplace, pomimo, że mam zakupioną wersję Deluxe. Wg nich upgrade do pełnej wersji miałby kosztować mnie dodatkowe 392 zł, czyli finalnie wersja FULL kosztowałaby mnie 730 zł :D
System: Intel Core i7-13700K, MSI Z790 Edge WiFi, G.Skill 32GB 6800 MHz, MSI GeForce RTX 4080 Ventus 3X OC 16GB, Corsair RM1000x, Windows 11 64 bit

Zapraszam do odwiedzenia mojego kanału na YouTube - Filmy z latania w FSX, X-Plane i innych gier oraz symulatorów

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #453 dnia: Sierpnia 26, 2020, 12:56:04 »
Pewnie błędne opisy. Jedno to może być upgrade do Deluxe Edition a drugie (droższe) do Premium Deluxe Edition.

Deluxe 369, potem masz dwie Premium za 392 i 460zł z takim samym opisem (Premium Deluxe w zawartości).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #454 dnia: Sierpnia 26, 2020, 13:05:52 »
Było mówione przed premierą, że upgrade wyjdzie dużo drożej niż zakup wyższej wersji od razu.

« Odpowiedź #455 dnia: Sierpnia 26, 2020, 13:20:35 »
A dokupienie do dowolnej wersji upgrade z poziomu użytkowania (podstawki) w game pass jest możliwe?
Zrobił to już ktoś?
Czy to tylko zrobiona przez MS tzw. "akcja uświadamiająca" ile to może docelowo kosztować?
PS
Należy pamiętać, że nawet przy długo opłaconym abonamencie gry dostępne w Game Pass rotują tzn. jedne się pojawiają a inne znikają (być może czeka to i MFS2020)...
Jakoś nie chce mi się wierzyć aby posiadane zakupione upgrade pozwalałoby korzystać z kompletnej gry w takiej sytuacji.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 26, 2020, 13:58:26 wysłana przez KosiMazaki »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #456 dnia: Sierpnia 26, 2020, 13:20:49 »
Było mówione przed premierą, że upgrade wyjdzie dużo drożej niż zakup wyższej wersji od razu.

Nie o to chodzi. Przy Pass masz dużo taniej właśnie (-127zł przy najwyższej wersji).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #457 dnia: Sierpnia 26, 2020, 14:08:45 »
Ale to jest bez sensu, że sklep MS Store, który ogarniał, że mam MSFS z gamepassa nie zaproponował mi żadnej wersji z rabatem, a jakbym to zrobił z poziomu Marketplace w grze, to bym zapłacił taniej :mad:
System: Intel Core i7-13700K, MSI Z790 Edge WiFi, G.Skill 32GB 6800 MHz, MSI GeForce RTX 4080 Ventus 3X OC 16GB, Corsair RM1000x, Windows 11 64 bit

Zapraszam do odwiedzenia mojego kanału na YouTube - Filmy z latania w FSX, X-Plane i innych gier oraz symulatorów

« Odpowiedź #458 dnia: Sierpnia 26, 2020, 18:24:14 »
Ok... pomijając małą różnicę w zawartości, a dużą w cenie, jest plan, że jednak kupię wersję najbardziej bogatą. Jednak, jest jedno ale, czy to cudo pójdzie przynajmniej w średnich nastawach na moim ASUS STRIX GL503VD-FY260T? Względem oficjalnego konfigu jest dwakroć więcej pamięci RAM (16 Giba :)). Pytam, bo czytając różne recenzje, testy itp. itd., dzieje się spory "miszung". Jedni piszą, że bez większego problemu, inni że zapomnij bracie o tym produkcie. Stacjonarny komputer do jednej w zasadzie nazwijmy to gry jest głupim rozwiązaniem zwłaszcza, że mało (wcale) gram. No ok, FSX-SP2 nie liczę, bo to jedyna rozrywka i to całkiem przyjemna w momencie kiedy z żoną świetnie się w tym simie bawimy przez LAN (Tak  udało mi się żonę zarazić v-lataniem). Podobnie zresztą razem z Nią obijamy do niemożliwości wręcz starego F-22 Total Air War. Oboje korzystamy z Saitek X-52. Scenerie dotyczące Polski mam wszystkie możliwe, podobnie jak i Hawajów, gdzie najczęściej latamy. Plus maszyny te które kupiłem i te które ostatnimi czasy pojawiały się hurtowo za free, od momentu wybuchu tej nieszczęsnej pandemii (napędzanej medialnym bełkotem). Małżonka wyraziła zgodę na zakup na początek jednej kopii, ale też nie widzi mi się rozwalanie 500pln żeby potem  się okazało, że "to se neda pane Hawranek" :). Tak więc, wywalać "pińcet pluszzzz" na 2020 czy może jednak P3D v5 będzie lepszym rozwiązaniem? Wszystkie dodatki które mam, z wyjątkiem starego REX-2.0, działają  pod P3D?
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 26, 2020, 18:57:44 wysłana przez KosiMazaki »
ASUS  STRIX  GL503VD-FY260T

« Odpowiedź #459 dnia: Sierpnia 26, 2020, 18:32:21 »
Kup Xbox Game Pass za 4 czy 5PLN, zainstaluj podstawową wersję FSa i sam sprawdź czy warto wydać te 500PLN.

« Odpowiedź #460 dnia: Sierpnia 26, 2020, 18:58:43 »
Odpada..._nie mam wizji pobierania_kilkuset giga. Łącze mam może i dobre, ale nie na tyle żeby "dziabać" się z downloadem. Ot taki ze mnie trochę klasyczny ludek na zasadzie_"pudełko lepsze". Co do P3D, nie mam tego zgryzu, bo to w zasadzie stanowczo lepszy FSX.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 26, 2020, 19:00:58 wysłana przez KosiMazaki »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #461 dnia: Sierpnia 26, 2020, 19:08:57 »
Odpada..._nie mam wizji pobierania_kilkuset giga. Łącze mam może i dobre, ale nie na tyle żeby "dziabać" się z downloadem. Ot taki ze mnie trochę klasyczny ludek na zasadzie_"pudełko lepsze". Co do P3D, nie mam tego zgryzu, bo to w zasadzie stanowczo lepszy FSX.

Przecież i tak za chwilę będą patche czy coś i też będzie się ściągać. Jak masz wydać 5 stów to chyba lepiej sobie przetestować wpierw mając taką możliwość (chyba, że jak to się mówi, kto bogatemu zabroni ;>), tym bardziej, że chcesz latać na laptopie, a tu może być niewiadoma. Co prawda ja MSFS zainstalowałem również na laptopie w ramach testu (na PC tyko latam w VR) i jest ok (ale u mnie siedzi RTX2080 MaxQ), ale ja aż na tak głęboką wodę bez testu bym się nie rzucił (tym bardziej, że widzę, że tam u Ciebie siedzi GTX 1050). Z pudełka, to w zasadzie kod jest potrzebny. Scenerie i tak pobiera z serwerów. Powinieneś zobaczyć jak Ci to działa wpierw na lapku na rożnych ustawieniach i czy jesteś zadowolony. Ludzie mają problemy na zwykłych PC (bywa). Na średnich obstawiam u Ciebie po 15-30 klatek. Pewnie da się latać, ale nie będzie Ci to działać jak Wiedźmin 3 ;>. To sim na kolejne 10 lat, więc i ma swoje wymagania i feature'y.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 26, 2020, 19:46:10 wysłana przez KosiMazaki »

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #462 dnia: Sierpnia 26, 2020, 19:47:56 »
Nic na siłę. Jest też sporo filmów na YT z porównaniem ustawień etc.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #463 dnia: Sierpnia 26, 2020, 19:55:41 »
.....................
Po prostu,_ja sugeruję się tym: 
https://www.youtube.com/watch?v=mISnuo5UayE
oraz tym:
https://www.youtube.com/watch?v=bXbbCzStYE4

Szczególnie ten drugi test daje mi_spore_szanse, że to pyknie jak należy. Wiadomo wyłączę wszystkie ulepszacze które mnie np. w FSX drażnią_w stylu ruchu drogowego. Nie wymagam też nie wiedzieć jakiego poziomu detali. Nawet jeżeli to będą proste domki,_byle na swoim właściwym miejscu, to już będzie super :).
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 26, 2020, 20:46:05 wysłana przez KosiMazaki »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #464 dnia: Sierpnia 26, 2020, 20:52:22 »
No to dość dobrze wstrzeliłem się z tymi klatkami.

www.yoyosims.pl