Nic nie zastąpi sprawdzenia samemu, ale jak to jest z tą ostrością? Czy to co jest czytelne na ekranie fullhd w goglach też będzie czytelne, czy nie do końca? Oczywiście mówię o kokpicie. Wydaje mi się, że im dalej to będzie gorzej. Czy jest się w stanie rozpoznac przeciwnika po kształcie z kilometra?
No i czy jeśli by dodać fov Pimaxa to byłoby idealnie? Pewnie jeszcze nie...
Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
Ja cały czas nie wiem o co chodzi z tą czytelnością kokpitu, już nawet na DK2 przy odpowiednim SS miałem lepszą czytelność ogólną niż na monitorze. (no chyba, że ktoś ma monitor ponad 60")
W VR wszystkie zegary masz naturalnej wielkości, tak jakby faktycznie były przed Twoimi oczami, na monitorze to wygląda jak wyświetlone na znaczku pocztowym.
A już przy Samsungu O jest bez porównania lepiej niż na monitorze, praktycznie nie ma potrzeby używania przybliżania. Dla mnie teraz latanie z free trackiem i monitorem to jakby gapić się przez dziurkę od klucza, nie do przejścia.
Jak już ktoś wpadnie w VR nie ma odwrotu.
Monitor ma przewagę w dalekich planach, tutaj w VR jest gorzej, nawet jeśli gogle będą w stanie to wyświetlić, to raczej żaden pc nie uciągnie takiej rozdziałki w VR.
Z moich licznych testów wynika, że optymalna ilość pikseli to to, co ma natywnie reverb, lub słabsze gogle z SS na poziomie tej rozdzielności. Powyżej tego i tak żaden PC nie uciągnie, a przyrost jakości nie jest już tak duży.
Pewnie tylko pimaxowi przydałoby się więcej, na wypełnienie jego dużego FOV.
Na czytelność narzekają raczej Ci co zwyczajnie nie potrafią ustawić swoich gogli odpowiednio, lub PC nie ciągną im sensownej rozdzielności.