Cześć! Od jakiegoś czasu posiadam Meta Quest 3S i mam taki problem, że niektóre symulatory dostają strasznej zadyszki. Wszystko skacze, a obniżenie wartości graficznych prawie nic nie daje. Przykładowo Na przykład w MFS2024 lot małym samolotem wszystko w miarę ok, natomiast w A320 już jest problem z wydajnością tylko czemu? Komputer raczej spełnia wymagania. DCS tak samo jest niegrywalny w VR. W sumie jedynie płynnie z symulatorów działa mi Il-2 BoS i gry typu Half life - Alyx. Oczywiście na maksymalnych ustawieniach grafiki także działają ok. VR gram przez WiFi, Router 6 generacji, sieć światłowód Play.
Specyfikacja komputera jest taka:
Procesor - AMD Ryzen 7 5700X 8-Core (3,40 GHz)
RAM - 44,0 GB
Dyski - 447 GB SSD CT480BX500SSD1, 932 GB HDD ST1000DM010-2EP102, 7.28 TB HDD ST8000NM0105, 954 GB SSD ADATA SX8200PNP
Karta graficzna - NVIDIA GeForce RTX 4070 Ti (12 GB)
System - Windows 10 Pro
Ma ktoś z was może jakiś pomysł, jak to naprawić co z tym problemem zrobić?
Pozdrawiam.
Czy tak trudno przed wysłaniem zrobić drobną korektę posta, żeby był czytelny, a nie taka kupa na środku pokoju? Nie mówiąc o tym, że przeklejasz na żywca dane z jakiegoś programu i wszystko się rozjeżdża, więc kupa x2, a potem prosisz o pomoc. Słabo. Mam lepsze zajęcia w święta do roboty niż korekta twoich postów. Mazak.