Autor Wątek: Szkola u Pana Dziadka  (Przeczytany 148386 razy)

Elwood

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #165 dnia: Maja 22, 2005, 16:41:57 »
Jeśli istnieje coś czego samolot nie chce czegoś zrobić, co Ci przyszło do głowy, to znaczy że nie jest to La-7 i najwyższa pora zmienić ten wysoce niekomfortowy stan rzeczy.

Schmeisser

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #166 dnia: Maja 22, 2005, 16:42:44 »
:mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen: uje

Zozo

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #167 dnia: Maja 22, 2005, 18:24:49 »

Fellows

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #168 dnia: Maja 22, 2005, 19:14:54 »
na samej klawii nie wyciagniesz calej radosc z gry... a i z celowaniem jest ''smiesznie'' :/

pytanie za 100pkt od lamy: jesli ktos siedzi mi na 6 to lepiej zmniejszyc ciag i krecic do upadlego az mnie wyprzedzi czy pelna rura i liczyc na cud ze bandyta  nie trafi??

Schmeisser

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #169 dnia: Maja 22, 2005, 20:26:26 »
nie zrozum mnie źle , ale skoro...ehmm tak formułujesz problem , to myśle że najrozsądniej będzie po prostu wyskoczyć  :mrgreen:
a na poważnie , to zestrzel sukinsyna i po problemie
albo zrób pętle do ziemi , co ci szkodzi - w ten sposób być może się rozbijesz , jak tego nie zrobisz to napewno za chwile spadniesz

Angelripper

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #170 dnia: Maja 22, 2005, 21:24:52 »
Cytat: Fellows
pytanie za 100pkt od lamy: jesli ktos siedzi mi na 6 to lepiej zmniejszyc ciag i krecic do upadlego az mnie wyprzedzi czy pelna rura i liczyc na cud ze bandyta nie trafi??

czym kręcić? Bf 109 skręcić Spita?dobierz taktykę do samolotu przeciwnika,znajdź i zniszcz(albo daj się zniszczyć :572: )

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #171 dnia: Maja 22, 2005, 21:28:57 »
Fellows--> Pozostają ci nożyce toczące, horyzontalne, defensywna spirala oraz pętla do ziemi:), nie sugeruj się odpowiedzą Głosa, to przedstawiciel Ponurego, on chce cię wciągnąć w pułapkę i zjeść twoją duszę:))
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

Kamyk

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #172 dnia: Maja 22, 2005, 21:56:32 »
o kurde ile trudnych nazw.... to jest az tyle mozliwosci ... ostatnio gumpa ogladalem - nozyc i innych sposobow jest tyle ile pomyslow na przyrzadzenie krewetek.

odradzam jednak pojscie do spirali wznoszacej - jesli przeciwnik jest b.blisko i ma podobna predkosc (patrz energie) - mozesz oberwac! , dobrym rozwiazaniem moze byc za to spiralka w dol jesli masz jakikolwiek bufor miedzy toba a ziemia

wszystko przyjdzie z doswiadczeniem lataj jak najwiecej nagrywaj tracki i je analizuj !

a tak btw robi sie offtopicowo
proponuje wyciac zbedne i niepotrzebne posty zaczynajac od mojego

Offline Kos

• Global Moderator
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #173 dnia: Maja 22, 2005, 23:54:32 »
No prosze.... a ja myslalem, ze tacy Eksperci nie zagladaja do tak badziewnego topicu jakim jest szkolka. Jednak skoro juz zagladaja to bardzo ich prosze o przyjecie metod jakimi szkolka sie kieruje. Inaczej mowiac prosze zaczac swoje wyklady od podania podstaw by nastepnie przejsc do pokazow i calosc zakonczyc kilku...., kilkunasto.... czy kilkudziesiecio-godzinnym spotkaniem z adeptem sztuki latania stale sprawdzajac jak wykonuje poszczegolne polecenia i stale korygujac popelniane przez niego bledy.

Ja Was bardzo prosze... przestancie rzucac tu wznoislymi haslami i jak dla mnie dziwnymi radami bo to co dla Was jest oczywiste to dla poczatkujacego adepta takie oczywiste juz nie jest. Poza tym na wizerunek tej szkolki pracowalem dosc dlugo i tak dawane rady ( w waszym wykonaniu) dobrze temu wizerunkowi nie sluza. Chyba, ze komus usilnie na tym zalezy.

Na temat jak prowadzic nauke porozmawiam chetnie z kazdym kto przelata z poczatkujacym pilotem co najmniej 30 godzin prowadzac go od podstaw. a teraz skonczcie ze swoimi radami, wskazowkami i sugestiami bo nijak sie maja do tematu glownego.
Dziadek Kos

Zozo

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #174 dnia: Maja 23, 2005, 05:38:59 »
Cytat: Kos

Ja Was bardzo prosze... przestancie rzucac tu wznoislymi haslami i jak dla mnie dziwnymi radami bo to co dla Was jest oczywiste to dla poczatkujacego adepta takie oczywiste juz nie jest. Poza tym na wizerunek tej szkolki pracowalem dosc dlugo i tak dawane rady ( w waszym wykonaniu) dobrze temu wizerunkowi nie sluza. Chyba, ze komus usilnie na tym zalezy.

Swieta racja. Jestem zielony i kompletnie nie mam pojecia o czym mowicie np. zeby uciec przed scigajacym na godzinie 6 zrob taki manewr i taki - jak dla mnie czarna magia :) oczywiscie jezeli chodzi o te manewry :D.
Moze zauzmy jakis nowy topic ktory bedzie zawieral zbior cennych rad dla poczatkujacego jako ze nie wszyscy z nas posiadaja pelen zestaw dodatkow do il-2 i nie moga sie szkolic w szkolce albo moze jakas stronke stworzyc nie wiem :).
Cytat: Kos

a teraz skonczcie ze swoimi radami, wskazowkami i sugestiami bo nijak sie maja do tematu glownego.

Faktycznie troche zeszlismy z tematu za co bardzo przepraszam.  Ja bylbym za jakms nowym topiciem luib stronka traktujaca o ogolnych zasadach albo poradach latania, a moze po prostu udzielac lekcji poprzez GG chociaz to strata czasu bo mozna napisac dla wszystkich.
Pozdrawiam

Angelripper

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #175 dnia: Maja 23, 2005, 07:54:25 »
Stronek o podstawach i taktyce latania jest całe mnóstwo(o prawidłowej ortografii i interpunkcji również) :D

Zozo

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #176 dnia: Maja 23, 2005, 13:44:30 »
Cytat: Angelripper
Stronek o podstawach i taktyce latania jest całe mnóstwo(o prawidłowej ortografii i interpunkcji również) :D

Tak, masz racje jest dużo stronek o podstawach latania, czyli: startowanie i lądowanie i nic poza tym!!! Przyznam się że nie szukałem dokładnie, ale przecież prędzej czy później powinenem trafić na taką stronke a tak nie jest. Może mógłbyś mi podać pare stronek na których byłoby coś o manewrach ( barrel, battle turn i inne takie podstawowe rzeczy ) bede bardzo wdzięczny.
Co do interpunkcji i ortografii to lekko przesadziłeś. Posta pisałem o 5 rano i na dodatek śpieszyłem się na autobus :). Jeżeli chodzi o ortografy to tylko jeden "zauzmy" - ja nie wiem jakim sposobem to napisalem :D.
Dzięki, że zwróciłeś mi uwage bo teraz bardzo mało ludzi zwraca na to uwage. Lepiej żebyśmy się uczyli poprawnej pisowni ojczystego języka :D.
Pozdrawiam.
Ps. Przepraszam, że tak ostro zboczyłem z tematu, już nie bede :D:D:D:D:D:D

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #177 dnia: Maja 23, 2005, 13:58:20 »
Cytat: Zozo
Cytat: Angelripper

Tak, masz racje jest dużo stronek o podstawach latania, czyli: startowanie i lądowanie i nic poza tym!!! Przyznam się że nie szukałem dokładnie, ale przecież prędzej czy później powinenem trafić na taką stronke a tak nie jest. Może mógłbyś mi podać pare stronek na których byłoby coś o manewrach ( barrel, battle turn i inne takie podstawowe rzeczy ) bede bardzo wdzięczny.
Jasne i może podać do tego frytki i cole ? Ludzie, strone wczesniej w tym temacie masz już 2 linki: TUTAJ!

Poza tym wystarczy otworzyć google i wpisac "air combat" albo "air combat manouvers" albo po prostu zajżeć na jakąkolwiek polską strone o iłku, już na stronie yoyo znajdziesz podstawy, podobnie tez na stronie KG200, wystarczy tylko chcieć... ale nieeee, przyjde sobie na forum i zapytam, bo tam na pewno ludzie od razu się rzucą żeby mi tylko dać gotowe linki. Może w ogóle dać sobie spokój z nauką i po prostu wynajać kogoś kto by latał za ciebie co ?  :evil:

Schmeisser

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #178 dnia: Maja 23, 2005, 14:07:13 »
Mnie generalnie to śmieszy :) Bo wiedziałem o lataniu virtualnym tyle samo co każdy inny człowiek zaczynający grać w ila, nikt mi pieluch nie zmieniał
20 crashów i juz potrafilem wystartować , następne 40 i lądować też potrafiłem

Zozo

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #179 dnia: Maja 23, 2005, 14:10:50 »
A to przepraszam, że sie narzucam.  Moje przeoczenie, wstyd  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops: