Ja ostatnio stwierdziłem, że mimo latania w IL2FB od grubo ponad roku, nic nie umiem. Wynika to chyba z tego, że latałem "rekreacyjnie" - tzn. nie wyciągałem wniosków z kolejnych przegranych walk, nawet nie starałem się poprawiać.
Teraz, z okazji nadchodzącego turnieju

zacząłem trochę trenować, właśnie w taki sposób jak kolega MikeS, tzn. ustawiam sobie AI na Ace, i próbuję z nimi zawalczyć. Na razie daję przeciwnikowi tą samą maszynę którą ja latam. Czasem nawet udaje mi się wygrać z dwoma Asami, ale na ogół dostaję baty, co chyba wiele mówi o moich umiejętnościach. Ale uwierzcie, i tak jest lepiej niż jeszcze całkiem niedawno. Nie zmienia to naturalnie faktu, że do Szkółki to ja się jeszcze długo nie będę nadawał...
Zauważyłem, że sporo nauczyłem się oglądając tracki z walk (mimo opinii z którą się kiedyś spotkałem, wg. której oglądanie tracków nic nie daje, bo trzeba samemu do wszystkiego dojść). Jeśli ktoś ma jakieś nagrane (wygrane

) walki, którymi mógłby się podzielić, to bym bardzo poprosił. Na obecnym etapie mojej nauki szczególnie interesowały by mnie tracki z biciem nieszczęsnego AI w Quick Mission Builder