Autor Wątek: Szkola u Pana Dziadka  (Przeczytany 158662 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #330 dnia: Czerwca 08, 2006, 18:42:00 »
Witam. Ciekawe jaką wersję PF zakupiłeś? Z tego co wiem to wyszła w sklepach wersja PF 3.04 PL, a tej wersji ne da sie zainstalować na FB+AEP.

Da się zainstalować - to już dawno sprawdzone !
Przepis na instalację tej wersji np. tutaj http://acn.waw.pl/sturm/opinie_PF.html
A te 3.04 PL to bajer - jest to zwykła wersja 3.0 czyli trzeba wgrać wszystkie patche.

ryba

• Gość
« Odpowiedź #331 dnia: Czerwca 08, 2006, 19:27:07 »
Kupiłem taka jaka była czyli polska no i oczywiście mam problem. W tym momencie właśnie odinstalowuje całą poprzednią instalacje FB+AEP bo oczywiście z jakiś względów plyta 2 (czyli install- wersja połączona) nie działa - tzn nie startuje a jak mi sie już to udało to pokazuje się nieaktywna instalacja. Suuuper!

Nie chce zaśmiecać wątku bo w końcu to nie o problemach z instalacja ale powiadam wam, zapłaciłem całkiem niemało za to i jak mam zanieść ją do sklepu (gdzie i tak była ostatnia) to się zdenerwuje.

Nie jestem pewny czy porada na stronie YoYo poskutkuje, czeka mnie install od początku więc to chwilę potrwa. W instrukcji jest napisane że płyta może być niekompatybilna z niektórymi napędami. Też mi!

Zrobiłem nawet "na chama" kopie na maku plytki i ta o dziwo startuje ale i tak na wiele się nie zdało. Mam tylko nadzieję, że to hokus pokus z instalacją pozwoli mi na normalną grę w sieci a nie na jakiś odludnych przeznaczonych do takich celów serwerów.

Rany, takich chec nie miałem jak dotąd z żadną kupioną grą.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #332 dnia: Czerwca 08, 2006, 21:27:20 »
Zainstaluj grę z domyślną ścieżką a później dowolnie przenieś. Powinno pomoc.

Kosie Wybacz za OT.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Rumburak

• Gość
« Odpowiedź #333 dnia: Czerwca 22, 2006, 03:33:59 »
Drogi Kosie!
Z przykrością zawiadamiam że nie mogę wziąć udziału w jutrzejszej lekcji (tj. czwartek 22 czerwca 18:00)
Niestety w pracy "coś mi wypadło" i nie mogę ani w czwartek ani w piątek.
Przesłałem Ci tę wiadomość na GG ale dla pewności umieszczam również tutaj.
Pozdrawiam, rud

« Odpowiedź #334 dnia: Czerwca 22, 2006, 07:07:59 »
Czuję, że trochę przespałem temat, ale ..... czy byłaby jeszcze szansa na udostępnienie kilku tracków z chociaż finałowych pojedynków turnieju ? Piszę tutaj, bo chyba szybciej trafi do adresata.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #335 dnia: Czerwca 22, 2006, 08:25:09 »
Odpowiedz na powyższe pytanie zamieściłem w odpowiednim topicu.

Na przyszłość proszę jednak pisać w stosownych tematach.
Dziadek Kos

« Odpowiedź #336 dnia: Czerwca 30, 2006, 10:55:56 »
Witaj Kosie.
  Piszę by Ci podziękować za trafne rady. Teraz trafiam o wiele częściej w przeciwnika niż przedtem. Myślę że najbardziej pomogłeś mi objaśniając sposób ustawiania poprawki przy oddawaniu strzału. Pomogło  :002:

Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję.
Nieważne, ile zapierających dech w piersi akrobacji wykonasz - jeśli w decydującym momencie nie zestrzelisz wrogiego samolotu......będziesz martwy.

HL- EKG_Polbaj

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #337 dnia: Czerwca 30, 2006, 13:23:11 »
Cieszę się, że moje wskazówki na coś się przydały. Teraz nie zapominaj o treningu. Bez niego nie będzie efektów.

I jeszcze jedna informacja.

Ponieważ mamy sezon urlopowy w pełni to nadeszła pora i na mój wypoczynek. Dlatego też zajęcia w szkółce zostają zawieszone w okresie od 10 lipca do końca sierpnia. Dlaczego tak długo...? Ano dlatego, że ostatnie dwa tygodnie lipca spędzę razem z żoną (i tylko z żoną! - żadnych dzieci czy wnuków bądź znajomych) odpoczywając na Mazurach. Cały sierpień natomiast będę pracował od godz 7 do 19 zastępując kolegę, który będzie na urlopie. Gdyby nie to właśnie zastępstwo moglibyśmy latać od sierpnia. Niestety... siła wyższa. Korzystając z okazji życze wszystkim udanych wakacji i urlopów. Do zobaczenia na szkolnym lotnisku we wrześniu.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 30, 2006, 14:04:48 wysłana przez Kos »
Dziadek Kos

« Odpowiedź #338 dnia: Czerwca 30, 2006, 21:09:02 »
Życzę udanego urlopu.
Nie da Ci żona nie da sąsiadka,
Nawet nie przyjdzie im to do głowy,
Tego, co da Ci sierżant sztabowy.

http://www.1pl.boo.pl/

iron angel

• Gość
« Odpowiedź #339 dnia: Czerwca 30, 2006, 22:33:36 »
  O - a to co za jakiś nazista nam się przyplontał... - nie ładnie tak anty narodowościowo.... nawet jeśli patriotą nie jesteś...
  A co do ich slangu - mi to wygląda na pro-radziecki - to przez tego sturmovika - ja osobiście wychowany na niemieckim i angielszczyźnie  - nie mogę już słuchać tych krzyków z radiostacji w IŁ-ku 2 - nie mówiąc już o muzyce w menu gry - znośna była tylko przez pierwsze 15 minut - teraz te trąbki (po kilku godzinach) już mnie doprowadzają do rozstroju nerwowego zanim jeszcze zaczne grać w zabugowanej grze....
 - czy można ją jakoś wyłaczyć... - jest strasznie jednostajna i ma się dość.
   pozdro.

Offline Grabarz

• *
  • FW-190 Fan
« Odpowiedź #340 dnia: Czerwca 30, 2006, 22:36:29 »

- czy można ją jakoś wyłaczyć... - jest strasznie jednostajna i ma się dość.
   pozdro.

No pewnie - pstrykasz pstryczek w ustawieniach audio  :001:

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #341 dnia: Czerwca 30, 2006, 23:39:54 »
Przepraszam... ale nie bardzo rozumiem co ostatnie dwa posty mają wspólnego z tematem szkółki?

Przy okazji to Szanowny Kolega Iron Angel niech poprawi pisownię bo wyraz "przyplontał" pisze się nieco inaczej.
Dziadek Kos

Dezerter

• Gość
« Odpowiedź #342 dnia: Lipca 26, 2006, 00:25:26 »
Ja chciałbym się zapisać na semestr od września :004:. Mam nadzieję, że do tego czasu znajdę mojego FB+AEP bo niestety przy przeprowadzce zgubiłem płytę  :005: Liczę również na nowy komputer i PF we wrześniu aby wszystko sprawnie działało  :001:

Pozdrawiam

beomboy

• Gość
« Odpowiedź #343 dnia: Lipca 28, 2006, 22:08:51 »
Ja też bym sie pisał na kurs ! :) Kursy są prowadzone na jakimś specjalnym serwerze? Pojedyńczo czy razem?

Smoła

• Gość
« Odpowiedź #344 dnia: Lipca 29, 2006, 03:39:41 »
Witam.
Jesli byla by taka mozliwosc to z checia bym sie podlaczyl na jakis trening na tzw godziny wyrownawcze. Sam startuje, laduje itp. ale chcialbym  podpatrzec jak inni lataja i nabyc kilka nowych i zdrowych odruchow, szkoly nigdy za wiele. Pozdrawiam i prosze o kontakt na gg, jesli to mozliwe.(moj nr gg w pw)
Pozdrawiam serdecznie wszystkich zapalencow.