Autor Wątek: Interesujące linki związane z lotnictwem.  (Przeczytany 117754 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: Interesujące linki związane z lotnictwem.
« Odpowiedź #300 dnia: Lutego 13, 2018, 19:09:01 »
Pruszcz chyba uratowany.

« Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2018, 20:35:57 wysłana przez KosiMazaki »
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #301 dnia: Lutego 27, 2018, 12:25:53 »
A tu odwrotna informacja. Właśnie zamknęli jeden z większych serwisów ze zdjęciami rosyjskich samolotów RussianPlanes.net. Szkoda bo naprawdę było tam co oglądać.
https://bmpd.livejournal.com/3106105.html

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #304 dnia: Września 03, 2018, 12:48:05 »

Nowa płyta Eminema, jak mniemam to Sabre, ale czy jest w nim (na nim dokładnie mówiąc) coś nietypowego, czy może to realne malowanie i oznaczenia? Tak z ciekawości pytam bo różne smaczki się trafiają czasem. 
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #305 dnia: Września 03, 2018, 13:35:16 »
Muszę Cię zmartwić Rutkov ale w tym nie ma żadnego lotniczego odniesienia. Okałdka nawiązuje do pierwszego albumu: "The Beastie Boys - Licensed to Il". Zresztą nie sądzę aby ktokolwiek na samolocie pozwolił napisać "Fuck you too" (Fu-2) czy "Suckit" (Tikcu5). Zwykły kij w mrowisko i nic więcej.

I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #306 dnia: Września 03, 2018, 13:39:59 »
Oooo! Dzięki Kosi, o to mi chodziło właśnie, nie skojarzyłem z okładką mojego ulubionego BB. Każda lotnicza okładka zasługuje na uwagę ;-)

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #307 dnia: Października 05, 2018, 13:51:14 »
Nie trzeba było długo czekać :)

https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=220013
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline HAV

• *
  • LAST CAT STANDING
« Odpowiedź #308 dnia: Października 06, 2018, 17:17:24 »
Do poczytania - dobre, bo polskie, czyli m.in o kampaniach do DCS słów kilka:
https://www.gry-online.pl/S018.asp?ID=1748

« Odpowiedź #309 dnia: Października 15, 2018, 22:05:31 »
Wywiad z niemieckim pilotem MiGa-29: https://www.youtube.com/watch?v=YFw1iVmY2L8
Ogólnie cały kanał bardzo ciekawy: https://www.youtube.com/user/Aircrewinterview/videos

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200

« Odpowiedź #311 dnia: Października 24, 2018, 17:08:22 »
Ten test kolizyjny potwierdza (między innymi) jak wytrzymałe są te Phantomy od DJI :) Aż strach pomyśleć co by się stało gdyby taka rozpędzona kosiarka wleciała w nieświadomego zagrożeń człowieka :| 

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #312 dnia: Października 24, 2018, 18:00:54 »
Co ciekawe quadrocopter na nagraniu jest pozbawiony śmigieł.
Co do zderzeń z ludźmi to one są właśnie niebezpieczne, przy zderzeniach z samolotami liczy się głownie masa oraz prędkość samego samolotu (który lata o wiele szybciej niż taki DJI).

Był człowiek którego zabił śmigłowiec RC którym sterował. Wirnik przeciął chyba tętnicę szyjną.

« Odpowiedź #313 dnia: Października 24, 2018, 20:15:24 »
Zawsze liczy się masa i prędkość :)
A żeby zrobić komuś krzywdę, to wcale nie potrzeba lecieć szybko, wystarczy prędkość swobodnego spadania.
Był też przypadek w USA, młodego człowieka bardzo fajnie latającego modelami helików, widziałem jego filmy na YT, nieźle kręcił i mimo tego iż dobrze mu to wychodziło, modelem chyba 600-tki, czyli już całkiem fajnymi łopatami obciął sobie kawałek głowy i zmarł (kość czaszki dla wirujących łopat nie stanowiła przeszkody).
W PL był przypadek przed laty opisywany na którymś z forów modelarskich, gdy z pękniętej łopaty (małego helika) oderwał się kawałek metalu wyważający łopatę i uderzył w oko powodując poważny uraz, którego następstwem było kilka operacji i znaczna utrata wzroku.
Więc uważać trzeba i dlatego jestem taki cięty na wszelkiego rodzaju domorosłych filmowców powietrznych wychodzących z supermarketu z dronem i latających nad skupiskami ludzkimi, nad drogami, czy jak też się zdarzało na podejściu do lotnisk.

« Odpowiedź #314 dnia: Października 24, 2018, 21:41:44 »
Więc uważać trzeba i dlatego jestem taki cięty na wszelkiego rodzaju domorosłych filmowców powietrznych wychodzących z supermarketu z dronem i latających nad skupiskami ludzkimi, nad drogami, czy jak też się zdarzało na podejściu do lotnisk.

Trafiłeś w sedno tematu Addi. Niestety mam sporo takich znajomych z grubym portfelem, którzy pokupowali Phantomy i kręcą nimi przebitki do swoich chałtur gdzie tylko mogą. Niektórzy z nich mają co prawda licencję, ale guzik mnie to tak naprawdę obchodzi. Generalnie nie chcę mieć nic latającego wokół mojej głowy o wadze powyżej 0,5kg. Moim zdaniem przepisy powinny być zaostrzone i z licencją czy bez, nie powinno się tym latać w pobliżu ludzi. Żeby nie było, nie jestem totalnym przeciwnikiem tematu bo sam na dniach planuję kupić Sparka.