Autor Wątek: Falcon 4.0 - pytania  (Przeczytany 13047 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Iche

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« dnia: Lutego 03, 2005, 18:11:50 »
W tamtym wątku omawiane są sprawy organizacyjne. W celu szczegółowych pytań dotyczących awioniki, uzbrojenia i innych spraw pozwoliłem sobie założyć nowy.

Mam taki problem. Jak uruchamiam samolot od początku, to po wystartowaniu nie mam na hudzie znacznika "flight path marker" (ten pokazujący prawdziwy kierunek lotu). Zabawa odpowiednim przełącznikiem na panelu kontroli huda nic nie daje. W manualu FF3 jest nic nie ma o tym problemie, poza tym, że wystarczy włączyć i FPM jest. O co chodzi?

Boba Fett

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 03, 2005, 19:15:19 »
Sprawdz w Cobra Config Editor, jesli mnie pamiec nie myli to jest tam jego wlacznik/wylacznik

Iche

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 03, 2005, 20:56:54 »
No i wszystko jasne.

INS - po tym jak sie rozkręci, trzeba jeszcze przerzucic kontrolkę w pozycję NAV.

Boba Fett

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 04, 2005, 01:05:30 »
Cytat: Iche
No i wszystko jasne.

INS - po tym jak sie rozkręci, trzeba jeszcze przerzucic kontrolkę w pozycję NAV.

Tez by sie przydalo :D

art.pl

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 04, 2005, 12:11:02 »
Ja mam pytanko
dotyczace uzycia maverikow  i  bomb naprawadzanych laserowo
krok po kroczku

Iche

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 04, 2005, 18:53:49 »
Pytanie w kwestii multiplayer.

Nie mam zainstalowanego patcha HMMFS, będę mógł się dołączyć bez niego do gry ? Z instalacją falcona od nowa jest trochę roboty, więc  chcę się upewnić.

Miszon

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 05, 2005, 12:36:23 »
:arrow: Art, a opanowałeś już "głupie" bomby?
 :arrow: Iche, myślę, że tak, co najwyżej realizm nieco na tym ucierpi, ale jak już omówiliśmy wcześniej, nie jest to aż tak niezbędny patch, żeby były z nim kłopoty on-line.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 05, 2005, 15:58:09 »
Cytat: art.pl
Ja mam pytanko
krok po kroczku
Zacznijmy może od radaru w trybie powietrze - ziemia, bo zauważyłem, że to draństwo jest połączone ze wszystkim i jakoś tylko CCIP jest "idiot proof" :D

ajwaj

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 06, 2005, 17:09:46 »
Cytat: art.pl
Ja mam pytanko
krok po kroczku

Na przykładzie AGM-65 w trzech słowach:
- wybierasz Mavericka, włączasz jego zasilanie (cool up), zdejmujesz covera
- zakładam, że odpalasz w trybie Slave, więc ustawiasz odpowiedni tryb radaru na lewym MFD (w zależności od typu celu GM, GMT lub SEA)
- lockujesz się kursorem na radarze na wybranym przez siebie targecie - tym samym stabilizujesz "oko" Mavericka na danym areale.
- teraz używając przekazu z kamery TV umieszczonej na przedzie rakiety rzucanym na prawy (lub lewy jeśli wolisz) MFD, wybierasz konkretny interesujący cię cel, lockując go ponownie.
- Odpalasz jeśli jesteś "in range"

Oczywiście procedura jest znacznie bardziej skomplikowana, ale w telegraficznym skrócie wygląda to mniej więcej w ten sposób. Nie wspominam nic o DLZ, trybie Bore i innych szczegółach - popróbuj sam.

Anonymous

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 06, 2005, 23:01:45 »
dzieki  ale moze  jakie klawisze :D  glownie chodzi o wlaczenie AGM-65 (jaka kontrolka czy komenda znaczy ze AGM-65  jest gotowy do dzialania ile minut)
a  co  do radaru tryb ziemia..........na poczatku jak zaczynam trening z uzyciem AGM-65
jest ok widze dzialnie radaru-- obiekty itp  ale potem widze ze obraz schodzi coraz nizej  a  a  od  gory monitora nie nastepuje odswiezanie nowego  terenu---------dlaczego???

p.s  ta  gierke  probowalem zaczac  juz pare  razy  ale  ta  zlozonosc  systemu  dzialnia radaru mnie przeraza

wiec  moze  ktos  mi  pomoze zaczac przygode  z  falconem
pozdrowienia

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 06, 2005, 23:22:25 »
Cytat: Anonymous
a  co  do radaru tryb ziemia..........na poczatku jak zaczynam trening z uzyciem AGM-65
jest ok widze dzialnie radaru-- obiekty itp  ale potem widze ze obraz schodzi coraz nizej  a  a  od  gory monitora nie nastepuje odswiezanie nowego  terenu---------dlaczego???
radar jest właczony w trybie Steerpoint Mode (STP) pokazuje wtedy obszar 20x20 mil wokoło punktu nawigacyjnego, dalej nie, by widzieć reszte w bardziej "normalnym" trybie trzeba przełaczyć radar w tryb Snowplow (SP)

Anonymous

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 07, 2005, 00:04:08 »
WOW  ale  to  proste :D
jeszce  tylko  AGM-65

dzieki :D  :D  :D

Anonymous

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 07, 2005, 12:56:37 »
Jeszcze mam pytanko  dotyczace wlaczenia wizji przy obsludze bomb naprawadzanych laserowo niby jest zrzur   loguje cel  na radarku ale nie mam wizji

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 07, 2005, 15:46:20 »
Jeszcze mam pytanko  dotyczace wlaczenia wizji przy obsludze bomb naprawadzanych laserowo niby jest zrzur   loguje cel  na radarku ale nie mam wizji
MFD trzeba przestawić na TGP wtedy bedzie widoczny na nim obraz z Lantrina ... pod warunkiem, że Laser jest uzbrojony i uzbrojenie jest odbezpieczone.

ajwaj

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 07, 2005, 16:49:20 »
Cytat: Sundowner
MFD trzeba przestawić na TGP wtedy bedzie widoczny na nim obraz z Lantrina ... pod warunkiem, że Laser jest uzbrojony i uzbrojenie jest odbezpieczone.

LANTIRN a nie Lantrin (częsty błąd).

[ Dodano: Pon 07 Lut, 2005 17:51 ]
dzieki  ale moze  jakie klawisze :D  glownie chodzi o wlaczenie AGM-65 (jaka kontrolka czy komenda znaczy ze AGM-65  jest gotowy do dzialania ile minut)
jest ok widze dzialnie radaru-- obiekty itp  ale potem widze ze obraz schodzi coraz nizej
a  a  od  gory monitora nie nastepuje odswiezanie nowego  terenu---------dlaczego???

Masz zablokowany wstępnie jakiś cel i radar śledzi konkretny areał. Musisz odblokować kursor.

p.s  ta  gierke  probowalem zaczac  juz pare  razy  ale  ta  zlozonosc  systemu  dzialnia radaru mnie przeraza

Jak masz pytania to wal śmiało. AN/APG jest wbrew pozorom "user friendly".