Autor Wątek: Full Mission Builder - ciekawostki i pomysły  (Przeczytany 15256 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

astro

• Gość
Full Mission Builder - ciekawostki i pomysły
« Odpowiedź #15 dnia: Lipca 06, 2005, 19:11:02 »
Witam. Ja mam pytanie w sprawie misji budowanych w PF. Robię misję coop w nocy i chciałbym przed lotniskiem ustawic takie markery czy nawet obiekty które świecąc naprowadzały by naszych ludzi na pas lotniska. Nie wiem ..... może nawet dało by sie jakieś ogniska zrobic czy coś podobnego.....   ja nie mogę znaleśc takich obiektów. Thx za każdą pomoc.

« Odpowiedź #16 dnia: Lipca 06, 2005, 22:02:06 »
Ognisk, jak i światełek  takich, srakich i owakich :wink: w PaSYFiku Fighterze- zwłaszcza po nowym uber patchu - jest od groma
 :569: szukajcie a znajdziecie  :wink:
Русский военный корабль, иди нахуй !!!

astro

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Lipca 06, 2005, 22:05:54 »
Chmmm  szukałem ale może mało skutecznie....  zaraz sie jeszcze raz temu przyjrzę thx.   A jak zrobic takiego płonącego henia jak u Siary na screnie... ???  Mój He 111 nie chce się pali   :(

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Lipca 06, 2005, 22:16:51 »
wsiądz w henia, i zatocz ze dwa zwoje spirali  o średnicy 1 km jakieś  500 nad nieprzyjacielskim lotniskiem , powinno pomóc

astro

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Lipca 06, 2005, 22:19:07 »
He hehehe...  też o tym myslałem,  ale to nie o to chodzi....  ;)  on musi stac pod lotniskiem płonący już po wczytaniu misji coop...

Molnar

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Lipca 06, 2005, 22:21:38 »
Ustaw stacjonarny samolot tutaj He-111 a potem znajdź odpowiedni płomień, ustaw wysokość płomienia i gotowe.

astro

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Lipca 06, 2005, 22:24:39 »
eeeeeeeeeee   jakie to proste....  he he he 111 płonie....  ;)   thx.    8)

Siara

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Lipca 06, 2005, 22:28:00 »
Stig>>>true

dodam ze odpowiednie ustawienie dymow/ja uzylem kombinacje 2 dymow na roznych wysokosciach,oraz ognia-pamietaj zeby go podniesc w poziomie/-inaczej wyglada jakby se fryce kartofle piekly pod skrzydlem.

co do tych dymow i ognisk zerknij sobie do FMB na koniec listy do objects-powinno pomoc :wink:

astro

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Lipca 07, 2005, 20:37:53 »
Dzieki Siara ... efekt odlotowy   ;) ...  szczególnie w godzinach wieczornych. Pod moim lotnskiem leży palący dwoma silnikami HE 111 .

a teraz nieco inne pytanie. Czy jest możliwośc robienia własnych map ???  Z kumplem marzy nam sie zrobienie obrony Wału Pomorskiego przez niemców a także atak ze strony rosjan i polaków. Również obrona wybrzeży Angli przed nadciągającymi bombowcami...  a moze jest jakiś edytor który pozwala na edycje gór, pagórków, i wody...  ...  chyba że są gdzieś na necie gotowe mapy takich terenów....  z góry dzięki ....

Siara

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Lipca 07, 2005, 20:42:04 »
nie ma takiej mozliwosci-a szkoda

astro

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Lipca 08, 2005, 20:57:15 »
Jeszcze jedno pytanko. Jest sposób aby wprowadzac message czyli informacje wyswietlające sie podczas lotu o określonym czasie. ??? Tak jak to jest na przykład w treningu ??  

Pozdrawiam

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #26 dnia: Lipca 09, 2005, 22:39:13 »
Te do tereningu sa wyswietlane tylko przy tracku treningowym, jest to plik tekstowy o nazwie tracka z rozszerzeniem .msg, przy odpowiednim znaczniku czasowym jest text. Otworz taki plik za pomoca notatnika a zrozumiesz, w normalnej misji chyba nie da sie tego przemycic.
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Odp: Full Mission Builder - ciekawostki i pomysły
« Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 13, 2007, 07:26:38 »
Witam.
Troszkę odświeże wątek, bo znalazłem stronę poświęconą FMB. Jest wprawdzie po angielsku, ale może komuś się przyda. Oto ona :

http://www.il2-fullmissionbuilder.com/missions.html
Nieważne, ile zapierających dech w piersi akrobacji wykonasz - jeśli w decydującym momencie nie zestrzelisz wrogiego samolotu......będziesz martwy.

HL- EKG_Polbaj

Cpr. Aion

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 27, 2007, 16:55:41 »
A wiecie może jak zrobić nie misje a mapkę np. Anglii? Bo chciałem zrobić kampanię Bitwy o Anglię ale nie ma map:(

« Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 27, 2007, 18:25:52 »
Pięć postów wyżej pytanie, cztery - odpowieź.

Coś moderatorzy przyspali tym razem :-)
You are not stuck in traffic. You ARE Traffic.
Get a bike. Break FREE!
"Still in one piece. Good Job. Let's go home."