Siema,
Mam problem z gra onlinne poniewaz nie umiem odblokowac portow. Mam Outpost Firewallaa moje IP to 192.168.1.10
Mam liveboxa dzielonego na mnie i na siostre.Predkosc 1MB.Ale jak wchodze na strone gdzie pokazuje moje IP to zawsze jest inne i przewaznie zaczyna sie na 83.xxx.xx.
Wydaje mi się że dobrze odblokowałem porty.
Jeśli dobrze rozumiem, to Livebox o IP 83.xxx.xxx.xxx robi u Ciebie za router i rozdziela dostęp na dwa kompy w sieci domowej o numerach IP 192.168.1.10 i 192.168.1.xxx
Zakładam , że obrazek przedstawia konfigurację Livebox'a, a nie Outpost Firewall'a na komputerze o IP 192.168.1.10.
Jeśli tak, to w konfiguracji Liveboxa musisz otworzyć porty 2934 i 2935 w OBU KIERUNKACH, tzn dla pakietów PRZYCHODZĄCYCH jak i WYCHODZĄCYCH.
Z załączonego obrazka wynika chyba, że otworzyłeś porty UDP 2934 i 2935 tylko dla pakietów WYCHODZĄCYCH ("Outbound"). Najprawdopodobniej musisz także je otworzyć dla pakietów przychodzących (logika podpowiada mi że powinny się one zwać "Inbound").
Teraz na kompie gdzie masz AF'a i Outposta Firewall'a (czyli tym z IP wew. 192.168.1.10) również musisz otworzyć te porty dla AF'a.
Dla pewności możesz to samo zrobić dla protokołu TCP..