Autor Wątek: 1.2 "Black Shark"  (Przeczytany 141500 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

misio-jedi

• Gość
Odp: 1.2 "Black Shark"
« Odpowiedź #690 dnia: Kwietnia 25, 2007, 00:25:36 »
No tak, tylko ze Lock On pojawil sie wiecej niz 2 komputery temu, a niedawno na jednym forum czytalem jak koles sie skarzyl ze mu przycina na kompie z 4 GB RAM i z dwoma GeForceami 8800GTX w SLI...

« Odpowiedź #691 dnia: Kwietnia 25, 2007, 01:23:55 »
No tak, tylko ze Lock On pojawił sie wiecej niz 2 komputery temu, a niedawno na jednym forum czytalem jak koles sie skarzyl ze mu przycina na kompie z 4 GB RAM i z dwoma GeForceami 8800GTX w SLI...

Bez przesady. Mam procek AMD Athlon(tm) 64 Dual Core 4200+, kartę GeForce 7600 GS 512 MB i pamięć 2048 MB DDR 2 PQI 533 Cl5 nic nie jest podkręcone ("ciemny" w tej materii jestem i nawet nie wiem jak to poprawnie zrobić) - czyli konfiguracja "lekko-pół-średnia", a "loczek" (LOFC 1.12a) buja się u mnie praktycznie na maksymalnych detalach. W porównaniu z takim FSX normalny kosmos  :002:

Lock On pojawił się faktycznie "2 komputery temu", ale FC już "jeden komputer temu" - z tego co widać jednak w kwestii BS to pod względem graficznym i ilości obiektów będzie zupełnie nową klasą gry. Czyli spodziewam się wymagań podobnych do właśnie do FSX czyli "znowu za dwa komputery"  :020:

Ale może to dobrze - zmieniasz komputer i odkrywasz grę na nowo. Ja tak miałem po przejściu ze starego sprzętu  AMD Athlon 2800+, GeForce 6600 256 MB i 3 x 512 DDR SDRAM na obecna konfigurację. Włączyłem starego FS2004, dałem wreszcie wszystkie ustawienia na MAX i jeszcze dołożyłem kilka dodatków poprawiających wizualizację i ... praktycznie na nowo można się cieszyć starą gierką. Mała rzecz o cieszy.

Podobnie było przez lata z OFP - co nowy komp to wzrost ustawień (a tam tez spora skala była) i gierka znowu na kilka miesięcy się podobała.

Może to jednak czasem dobrze, że takie są wymagania, gra starcza na dłużej ...  :karpik

« Odpowiedź #692 dnia: Kwietnia 25, 2007, 09:53:18 »
Wspominacie tutaj o FS-ach. W nich faktycznie niekiedy jest gorzej niż w Locku czy FC. Ostatnio to odkryłem. Lock On chodzi jak chodzi ale niekiedy jest płynniej niż w FS9. FAkt w Fs2004 mnóstwo róznych dodatków i upiększaczy może zrobić swoje i pececik starszej generacji może się dusić ( zwłaszcza jeśli to konfiguracja która zrodziła się w czasie premiery FS2004- moj obecny pecet ).
Owszem jest prawdą i jest to już reguła (mówimy o FS-ach ) Pojawiają się one średnio co 2 trzy lata , jednak chcąc w nie pograć  musisz z wyborem kompa te dwa lata poczekać  niestety.

Co do BS-a mam jednak nadzieje że nie będzie takiej tragedii. "Średnio wyższy high -end" - moja nowa kategoria  :002: powinien sobie poradzić z BS-em mimo iż może być bardziej wymagający w stosunku do FC i na pewno taki będzie. To w dalszym ciągu rodzina tej samej gry z dodatkowymi "dławikami płynności". Nie ma się co czarować. To nie moc sprzętu jest winna w płynności . To sposób w jaki dana gra/symulator zostały napisane. FSX na  MSVista praktycznie nie jest do ugrania na max detalach dla żadnego sprzętu. Nawet jeśli będą to dwie karty 8800 GTX w trybie SLI. FC ma swoje niedomagania  i tak samo BS jako kontynuator ich się nie pozbędzie. Mimo mega komputerów dalej nie da się płynnie pograć na np maksymalnym "visibility". Czego można oczekiwac od symulatora w którym zwykły efekt ognia dusi prawie kazdy średni komputer? Weźmy do tego jeszcze nowe "fajerwerki graficzne" i może nam się zrobić spory problem dla takich jak na przykład moja skromna osoba będąca w trakcie wymiany sprzętu. Ale co tam! Tak czy siak dam się naciągnac na zakup BS-a w ciemno!
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #693 dnia: Kwietnia 25, 2007, 10:40:38 »
Iii tam, nie demonizujcie, bo widzę, że już go zaczynacie do FSX'a porównywać. Ta gra to ciągle ten sam engine, te same efekty graficzne (ogień z działek to zwykła tekstura a nie jakieś shadery), tylko trochę bardziej złożone modele, większe tekstury i  więcej obliczeń pod maską. Pierwsze dwie wymienione przeze mnie rzeczy nie mają dużego wpływu na wydajność o ile są dobrze zrobione (LOD'y, mipmapy, kompresja), trzecia pozostaje niewiadomą, ale nie sądzę, aby różnica w FPS'ach była gorsza niż -20% w stosunku do FC. Czytam regularnie forum.lockon.ru i ani developerzy ani betatesterzy nie narzekają na zwiększone wymagania.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #694 dnia: Kwietnia 28, 2007, 11:37:18 »
http://lockon.ru/index.php?lang=ru&end_pos=982&scr=products

Proszę zwrócić uwagę na morskie kombinezony  :004:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #695 dnia: Kwietnia 28, 2007, 14:10:43 »
Morskie kombinezony?

Achtuuuuuuuuung ! Nadchodzi wielka woda buahha, byle nie taka jak u Ola

A może kombinezony z lateksu będą :D ?

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #696 dnia: Kwietnia 28, 2007, 15:24:35 »
Bardzo często piloci WWS zabierają pomarańczowe morskie wersje kombinezonów, wraz z morskim zestawem ratunkowym Komar-2M z radiostacją R-855, jak choćby piloci Su-27P z 9 IAP z Klip-Jawr (Półwysep Kolski).

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #697 dnia: Kwietnia 28, 2007, 15:35:49 »
Dream Team. Po lewej, Sundowner po tak zwanej wymianie lotników między państwami, w celu nawiązywania bliższych kontaktów  :118:  w środku some1, a po prawej to mógłbym być ja, John Cool lub co  nawet bardziej realistyczne Schmeisser  :020:

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #698 dnia: Kwietnia 28, 2007, 15:48:36 »
To nie Szmajs, wprawdzie brzuch prawie jaku niego, ale Szmajs ma złoty ząb a ten na zdjęciu ma "zwykłe" uzębienie.

Czy to piloci śmigłowcowi? Chyba Tak :)
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #699 dnia: Kwietnia 28, 2007, 16:25:50 »
Latają w tym wszyscy piloci spod znaku czerwonej gwiazdy operujący nad ciepłymi wodami tego państwa :D
No to w takim razie tu jest nasze kochane uberścierwo (oporządzenie deformuje prwadziwy obraz sylwetki) :D

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #700 dnia: Kwietnia 28, 2007, 19:30:07 »
LOL wypisz, wymaluj to Szmajser! To zdjecie wiele mówi ale za to że wsiadacie do 25tki macie u mnie plus i nawet przemilcże te sofixy co macie [;

Ps. Jak zwykle wtapiacie się doskonale w tłum! Podziwiam wasz instynkt jagera :D
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #701 dnia: Kwietnia 28, 2007, 20:05:19 »
Bardzo często piloci WWS zabierają pomarańczowe morskie wersje kombinezonów, wraz z morskim zestawem ratunkowym Komar-2M z radiostacją R-855, jak choćby piloci Su-27P z 9 IAP z Klip-Jawr (Półwysep Kolski).
Na przykład takie?

No to w takim razie tu jest nasze kochane uberścierwo (oporządzenie deformuje prwadziwy obraz sylwetki) :D

Bo się pasami ścisnął cwaniaczek  :002:
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #702 dnia: Kwietnia 28, 2007, 20:50:25 »
Na przykład takie?

No to jest akurat polski wzór kombinezonu (charakterystyczny kołnierz), nad którym dyskutowaliśmy już kiedyś z Wujkiem w którymś temacie w lotnictwie wojskowym.

Na ten przykład piloci Suczek ze 159 IAP bazującego w bazie Besowiec w Północnej Karelii, z racji częstych lotów nad akwenami wodnymi zabierają morskie wersje kombinezonów. Akurat ten na zdjęciu to typ WMSK-4, używają go też standardowo piloci Su-27K.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #703 dnia: Kwietnia 29, 2007, 11:35:31 »
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #704 dnia: Kwietnia 29, 2007, 11:46:01 »
Razor - a może jakiś kombinezonik pomarańczowy do LO ?  :banan
Tyle tam wody w końcu....

Jasiu - co mogą oznaczać te zwiezdoczki na burcie ?
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym