Autor Wątek: 1.2 "Black Shark"  (Przeczytany 141274 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: 1.2 "Black Shark"
« Odpowiedź #735 dnia: Czerwca 02, 2007, 10:44:42 »
Mogli by go zrobić Flyable :)
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #736 dnia: Czerwca 03, 2007, 23:06:51 »
Na lockon.ru pojawiło się ostatnio kilka filmików odnośnie Ka-50 oraz LO:BS, autorstwa Glowing Amraam'a[/i

FTP: ftp://files.lockon.ru/english
http://lockon.co.uk/index.php?end_pos=133&scr=products&lang=en

• Project .50
  • Mein Herz

Ponieważ wydaje mi się nieprawdopodobne że Kusch i some1 mogli to przespać, zatem jeśli okaże się że to odgrzewany kotlet nie pogniewam się jak post pójdzie do WuCetu :)

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #737 dnia: Czerwca 03, 2007, 23:28:33 »
Masz rację, filmiki nie są nowe, a Mein Herz nie jest autorstwa GA.
Anyway, za dużo już śmieci ląduje w wucecie ostatnio, więc nie będę wyrzucał, jeszcze się zapcha i admini będą czyścić.  :002:

A coby nie gadać po próżnicy, jeszcze jedno ujęcie IDS'a:
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #738 dnia: Czerwca 15, 2007, 13:08:08 »
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline Kusch

• Global Moderator

carolus

• Gość
« Odpowiedź #741 dnia: Czerwca 28, 2007, 13:53:54 »
Zaje****y film. Już nie mogę się doczekać Black Sharka.  :118:

« Odpowiedź #742 dnia: Czerwca 28, 2007, 14:17:58 »
Nowe video ''Furious Angels''.

Nie mam pytań  :001:

W zasadzie to mam tylko jedno ... kiedy wreszcie dostanę ten "wiatrak" !? :506:

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #743 dnia: Czerwca 28, 2007, 15:03:48 »
Kolejny nic nie wnoszący do tematu film.
Powoli dochodzę do wniosku, że chyba czas zamknąć ten wątek do czasu aż faktycznie 1.2 wyjdzie.
I uwaga natury bardziej ogólnej: bez sensu, że wpakowali się w śmigłowiec, którego latające egzemplarze można na palcach rąk policzyć, tyle pracy, tyle wysiłu, szkoda, że to nie MI-24 albo MIG-21... Coś czuję, że będzie z tego gówienko a la Fighter Upss  :005:

pozdrawiam,
qrdl

« Odpowiedź #744 dnia: Czerwca 28, 2007, 15:19:49 »
Nie mam pytań  :001:

W zasadzie to mam tylko jedno ... kiedy wreszcie dostanę ten "wiatrak" !? :506:

Nie bedziesz musial czekac zbyt dlugo :D

Offline raugust

• *
  • Anytime, Baby...!
« Odpowiedź #745 dnia: Czerwca 28, 2007, 15:23:55 »
bez sensu, że wpakowali się w śmigłowiec, którego latające egzemplarze można na palcach rąk policzyć,
- nie mieli innego wyboru, to jedyny na świecie jednomiejscowy śmigłowiec bojowy. Sam cieszyłbym sie na symulator np Mi-24 ale jeśli mieliby zachować realizm to albo bym latał albo strzelał, no ewentualnie możliwość stworzenia załogi w sieci.
...a tak z innej beczki: zastanawiam sie czy wsadzą w końcu do tej gry Speed Trees, zrobiłoby sie trochę "gęściej" i byłoby sie gdzie schować tym wiatraczkiem, a poza tym Speed Trees wyglądają o niebo lepiej niż te płaskie tekstury lockonowych drzewek
http://img525.imageshack.us/img525/6027/su7attackfv3.gif

"...a jeśli z Nas ktoś padnie wśród szaleńczych jazd, czerwieńszy będzie kwadrat, nasz lotniczy znak..."

« Odpowiedź #746 dnia: Czerwca 28, 2007, 15:51:50 »
I uwaga natury bardziej ogólnej: bez sensu, że wpakowali się w śmigłowiec, którego latające egzemplarze można na palcach rąk policzyć, tyle pracy, tyle wysiłu, szkoda, że to nie MI-24 albo MIG-21...

I masz moim zdaniem rację i nie masz  :001:

Masz rację - powinni zrobić jakiś samolot (np. najlepiej właśnie wspomniany przez Ciebie MiG-21 albo Su-17 (Su-22), MiG-23 itd.) zamiast śmigłowca i porządny, znacznie większy teren działania bo już  :587: tym Krymem.

Nie masz racji - jeżeli jednak wybrali zrobienie śmigłowca to Ka-50 z racji swojej jednoosobowej załogi był faktycznie jedynym wyjściem. Z drugiej strony czy zrobienie śmigłowca istniejącego w kilku egzemplarzach jest aż tak bez sensu? Przecież wychodziły gry/symulatory ze śmigłowcami, których w zasadzie nie było wcale np. Commanche i jakoś nikomu to zbytnio nie przeszkadzało. Zresztą poprzedni sim śmigłowców bojowych czyli EE miał 4 maszyny flyable, a tylko jedna (AH-64) w zasadzie była w praktycznym użytku i też jakoś nie było na to większych narzekań.

Wg mnie skoro wybrano Ka-50 to OK, to ciekawa, oryginalna i wcale nie głupia maszyna - najważniejsze żeby zrobione to było dobrze. Dla mnie bez większego znaczenia jaka to maszyna, a ponieważ lubię "latać" wiatrakami to czekam niecierpliwie na BS, bo choć bardzo lubię FS9 i FSX to paluszki świerzbią trochę aby do czegoś wreszcie postrzelać.  :021:
« Ostatnia zmiana: Czerwca 28, 2007, 15:57:01 wysłana przez Razorblade1967 »

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #747 dnia: Czerwca 28, 2007, 17:11:00 »
Oho qrdl znowu ma okres, tylko strasznie śmieszny ten cykl, jak bym nie liczył to wychodzi co pół roku
 :118:

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #748 dnia: Czerwca 28, 2007, 18:37:24 »
Zrobienie śmigłowca, który nie jest eksploatowany jest bardziej bezsensowne niż zrobienie śmigłowca dwumiejscowego. W pierwszym przypadku poziom realizmu jest w najmniejszym stopniu niemożliwy do zweryfikowania, w drugim natomiast, tj. maszyny powszechnej, jakieś pojęcie o maszynie istnieje w zbiorowej świadomości, choćby ze względu na znane przypadki walk i taktyk. A jak ten Kamow lata, to pewnie wie mniej osób, niż to jak lata się lądownikiem księżycowym :-). Ponadto przy np. MI24 można by odtwarzać rzeczywiste sytuacje taktyczno-strategiczne, bądź za sprawą malowań "ciekawych" użytkowników dodać klimatu, bo nawet nie marzy mi się kawałek mapy Afganistanu. A w przypadku 50 wszystko i zawsze będzie totalną bezklimatyczną fikcją, no chyba, że ktoś wprowadzi się w stan, w którym Ukraina napad na Rosję  :karpik.
Zwracam również uwagę, że jeśliby przyjąć, że powyżej 1 załoganta dyskwalifikuje sprzęt do symulacji, to imo nie byłoby żadnej symulacji czołgu czy też całego plenum maszyn serii FS, czy 747 ma 1 faceta w kokpicie?! Tak więc argument "za ka" o jednoosobowej załodze jest wg mnie całkowicie chybiony.
Kusch drogi przyjacielu: "tylko strasznie śmieszny ten cykl, jak bym nie liczył to wychodzi co pół roku
" - właśnie, strasznie śmieszne, że co pół roku!, co pół roku!!! Jeszcze pewnie ze 3x się załapiecie na mój okres  :003:

pozdrawiam,
qrdl

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #749 dnia: Czerwca 28, 2007, 18:40:57 »
a ponieważ lubię "latać" wiatrakami to czekam niecierpliwie na BS, bo choć bardzo lubię FS9 i FSX to paluszki świerzbią trochę aby do czegoś wreszcie postrzelać
No to jest nas dwóch   :003:....moze z tym strzelaniem  az tak bardzo nie tesknie ale jak to mówia apetyt rosnie w miare jedzenia wiec zobaczymy jak bedzie.
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3