Autor Wątek: 1.2 "Black Shark"  (Przeczytany 141838 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline raugust

• *
  • Anytime, Baby...!
Odp: 1.2 "Black Shark"
« Odpowiedź #780 dnia: Lipca 26, 2007, 16:55:33 »
...a mnie zaskoczyły różnokolorowe flary i to że Ka-50 może strzelać nimi tylko z jednej strony  :karpik
...a czy w BS posadzą w końcu Speed Trees, bo te płaskie drzewka są trochę z innej epoki?
http://img525.imageshack.us/img525/6027/su7attackfv3.gif

"...a jeśli z Nas ktoś padnie wśród szaleńczych jazd, czerwieńszy będzie kwadrat, nasz lotniczy znak..."

poko24

• Gość
« Odpowiedź #781 dnia: Lipca 31, 2007, 09:27:24 »
To co się ostatnio dzieje na forum.lockon.ru to jakaś pomyłka. Pomysł SwingKida (gościa z ED Testers Team, który pracował nad edytorem i samymi misjami do BS) o wycofaniu całej masy niepasujących modeli 3d do standardów BS wywował niemałą burzę w wyniku czego wielu forumowiczów dostało bana pod pretekstem zbyt dużych "znaczków". Sam SwingKid stracił posadę testera - nie wiem czy na własną prośbę? Może wyjawił niecne plany ED i zapytał o to opinię publiczną? A reprezentując ED musiał stanąć po ich stronie - ale to tylko spekulacje... Następnie starszy z członków forum Ruggbutt z 3. szwadronu, cieszący się dużym respektem wśród amerykańskiej części, został poproszony przez Matta Wagnera o opuszczenie lockon.ru za niecenzuralne wypowiedzi. Ruggbutt oskarżył Wagsa o wypowiedź odnośnie nas wszystkich - szarego końca, finalnych klientów, że ED ma nas już gdzieś, bo otrzymało duże zamówienia od rządu i wojska i dlatego głównie skupiono prace nad śmigłowcem, a nie porawieniu istniejących błedów w FC.
Hmm... Czarne dni na forum.lockon.ru. Społeczność zaczyna się pomału dzielić na zwolenników i przeciwników BlackSharka.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #782 dnia: Lipca 31, 2007, 09:55:28 »
Podobną opinię na temat Pana Wagnera wyraziłem jakoś pół roku temu, ale jakoś mnie nie zabanowali  :021:

Poza tym trochę mnie zdenerwowali usuwając temat w którym umieściłem swój przezabawny komentarz  :118:
« Ostatnia zmiana: Lipca 31, 2007, 10:00:59 wysłana przez Kusch »
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #783 dnia: Lipca 31, 2007, 10:01:25 »
Jak napisałeś po rosysjku to się nie dziw, że Cię nie zrozumieli.  :118:

Pomysł SwingKida był faktycznie poroniony, a co do tych banów i znikających tematów to moderatorom brak wyczucia i taktu. Nie to co u nas . :002:
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

poko24

• Gość
« Odpowiedź #784 dnia: Lipca 31, 2007, 11:08:34 »
Podobną opinię na temat Pana Wagnera wyraziłem jakoś pół roku temu, ale jakoś mnie nie zabanowali  :021:

Poza tym trochę mnie zdenerwowali usuwając temat w którym umieściłem swój przezabawny komentarz  :118:
Tak, to skandal. Tutaj jest o wiele przyjemniej.

303_Hornet141

• Gość
« Odpowiedź #785 dnia: Lipca 31, 2007, 11:25:06 »
Spróbuj napisać inaczej  :021:

« Odpowiedź #786 dnia: Lipca 31, 2007, 11:36:27 »
To się porobiło... Kusch pewnie ich szkolić pojechał i teraz są tego efekty. :D :118:

Roggbutt, IguanaKing i Hitman z banami. :005: Koniec świata... ED nie ma do nikogo szacunku.

Gdzieś przeczytałem, wzruszające porównanie forum ED do "domu". Nie bluzga się przecież gospodarza...  :008: Żenada po prostu. Zapomniał ktoś, że my płacimy za ten produkt... To tak jak z forum Microsoftu gdzie zniknął temat (i użytkownicy :D) wymieniający problemy z jakąś grą na XBoxa... Paranoja.

To co się ostatnio dzieje na forum.lockon.ru to jakaś pomyłka. Pomysł SwingKida (gościa z ED Testers Team, który pracował nad edytorem i samymi misjami do BS) o wycofaniu całej masy niepasujących modeli 3d do standardów BS

Możesz to rozwinąć? Bo nie do końca rozumiem to zdanie, a tego topicu już nie ma, jeśli się nie mylę. :D Co dokładnie tak zbulwersowało ED i użytkowników?

Offline lancer

• *
  • ka-boom!
« Odpowiedź #787 dnia: Lipca 31, 2007, 11:38:29 »
Tak tak prosimy. I więcej pikantnych szczegółów  :021:
Panowie, jesteście oficerami Armii Stanów Zjednoczonych. Oficerowie żadnej innej armii na świecie nie mogą tego o sobie powiedzieć. Zastanówcie się nad tym!

« Odpowiedź #788 dnia: Lipca 31, 2007, 11:40:41 »
I więcej pikantnych szczegółów  :021:

O właśnie! :020:

Idę po czipsy. :D

poko24

• Gość
« Odpowiedź #789 dnia: Lipca 31, 2007, 11:50:29 »
Nie pamietam dokładnie jakie modele SwingKid zaproponował wywalić... Zaraz... Lista była bardzo długa. Najważniejsze to:
- F-16A
- MiG-29A
- F-14
- F-18A
- F-5
- E-2C
- Su-33
- Kuzniecow
i całą masę obiektów naziemnych, wozów opancerzonych itd, bo nie pasują do modelu Ka-50 złożonego z masy poligonów do tych wymienionych złożonych zaledwie z kilku. Drugim argumentem było to, że wiekszości jednostek nie ma już w czynnej służbie. Głupie tłumaczenie, bo ja właśnie lubiłem tworzyć misję z różnych okresów. Chciał wyrzucić modele i nie dać w zamian nic. Jeżeli to jest taki Modern Air Combat to gdzie Typhoon, F-22, Comanche, itd??? A co zbulwersowało ED, to teksty forumowiczów. Przepraszam, ale nie zapisałem tej rozmowy. Kusch też to widział.
« Ostatnia zmiana: Lipca 31, 2007, 11:59:58 wysłana przez poko24 »

poko24

• Gość
« Odpowiedź #790 dnia: Lipca 31, 2007, 11:50:55 »
Spróbuj napisać inaczej  :021:
"Grozisz mi?!?"  :002:
« Ostatnia zmiana: Lipca 31, 2007, 12:00:29 wysłana przez poko24 »

poko24

• Gość
« Odpowiedź #791 dnia: Lipca 31, 2007, 11:53:31 »
Gdzieś przeczytałem, wzruszające porównanie forum ED do "domu". Nie bluzga się przecież gospodarza...  :008: Żenada po prostu. Zapomniał ktoś, że my płacimy za ten produkt...
No nie kupowałeś kota w worku. Było demo. Tutaj akurat zgadzam się z tym, że nie bluzga się na gospodarza. Nie płacisz za członkostwo. Jakieś granice chyba istnieją.

« Odpowiedź #792 dnia: Lipca 31, 2007, 12:10:47 »
I tylko dlatego ludzie tam psioczyć na ED zaczęli? Bo z tej perspektywy wygląda to bardziej po prostu na pomysł SK. To Beta-Tester i współtwórca jest może... tfu był, ale czy należy to zaraz brać za oficjalne stanowisko ED?

Nie wiem co o tym myśleć. Ten przypadek wydaje się śmieszny trochę akurat. Ale to, że ED zaczyna coraz bardziej olewać odbiorcę ("zwykłego zjadacza chleba") to jak dla mnie święta prawda...

No nie kupowałeś kota w worku. Było demo. Tutaj akurat zgadzam się z tym, że nie bluzga się na gospodarza. Nie płacisz za członkostwo. Jakieś granice chyba istnieją.

Słuchaj poko... bez obrazy... Biznes to biznes, a nie kółko wzajemnej adoracji czy fanklub lizania się po d****. Pewnie, że kota w worku nie kupowałem. Tyle, że przedmiotem tej sprawy nie jest to co już wyszło, a to co ma wyjść. Każda chcąca liczyć się na rynku firma powinna tworzyć niejako otoczkę stałych odbiorców wokół swoich produktów (tzw. community) i starać się brać po uwagę ich głos o ile to możliwe. Ja nie widziałem tych postów, ale wątpię by ci ludzie (na tyle na ile ich znam) zaczęli rzucać bluzgami w stylu "you motherfuckers!". Raczej chodzi o to, że po prostu mieli inną koncepcję na BS, a ED stosuje zasadę "my way, or a highway!". Tyle. Poza tym najpierw piszesz, że usuwanie postów to skandal, a potem, że się z tym zgadzasz... Zdecyduj się proszę...

Dla mnie usuwanie postów i banowanie userów za wytykanie błędów czy też odmienną koncepcję na forum oficjalnym jakiegoś produktu to po prostu C-H-A-M-S-T-W-O (delikatnie mówiąc)!

pozdrawiam

poko24

• Gość
« Odpowiedź #793 dnia: Lipca 31, 2007, 12:20:08 »
Masz rację, nasza opinia powinna się liczyć. Niestety ED ma inną dziwną koncepcję marketingową. Ale bluzgi na gospodarza to inna sprawa.  Można kogoś obrazić używając cenzuralnych słów w stylu "ty gościu inteligentny inaczej" itp. Ale spokojnie. Stoję po Twojej stronie. Usuwanie postów jest rzadkością na innych forach, nie powinno się tak robić, ale to jest ich miejsce i działają ich reguły niestety. Można tylko wzdychać. Acha! Na dodatek usunięto ich jak powiedziałem pod pretekstem za dużych sig'ów. No, dziwne to wszystko...

A propos. Trudno powiedzieć czyj był to pomysł z tym usuwaniem. Laivynas (moderator) był przeciwny i kilku testerów też. Trudno powiedzieć Jascha.
« Ostatnia zmiana: Lipca 31, 2007, 12:27:59 wysłana przez poko24 »

Offline lancer

• *
  • ka-boom!
« Odpowiedź #794 dnia: Lipca 31, 2007, 12:42:52 »
Jak tak czytam, to zaczyta powoli przypominać sytuację ze stajni której jest poświęcony dział wyżej.
Panowie, jesteście oficerami Armii Stanów Zjednoczonych. Oficerowie żadnej innej armii na świecie nie mogą tego o sobie powiedzieć. Zastanówcie się nad tym!