Przy okazji, to już się nie mogę doczekać jak wam odstrzelę łopaty.
W dobrym towarzystwie to nawet pospadać można przyjemnie

Już widzę te posty - BS nie spełnił moich oczekiwań, bo zupa była za słona hahahah.
Bądź tego pewny grono malkontentów zawsze się znajdzie.
Dyskusja prawie jak w PFie o Ufach
Nie wałkujmy już tego. Koń jaki jest każdy widzi i albo się z tym pogodzimy, albo się nie bawimy. im i tak róznicy to nie zrobi 
Święte słowa (z tym koniem)

OK - Mav i tak się nie przekonamy bo wyraźnie mamy krańcowo odmienne zdania zarówno co do obecności w tej grze amerykańskiego sprzętu (wg mnie w obecnym kształcie gry po prostu nie bardzo pasuje i stąd wiele problemów), jak i kwestii wagi potrzeby

tego urządzenia w F-15 w grze mającej taki, a nie inny teatr działań. Mnie też interesują myśliwce, a nie samoloty szturmowe (choć "wiatrakiem, nie pogardzę, bo to inna "para kaloszy") - inna kwestia, że akurat raczej te zgodne z "duchem gry" od jej początków czyli Migi i "Suki".
... i wcale nie jest to "kwestia wyboru koalicji" bo samoloty Su-27 i MiG-21 mogą być sensownie po "dwóch stronach konfliktu" (stąd taka konstrukcja IFF, która się całkowicie sprawdza - po diabła robić inny dla Ukrainy i inny dla Rosji), a F-15 tylko po swojej czyli po stronie USA, stąd nie widzę powodu do narzekań na twórców gry/dodatków. Lepiej niż jest tak, niż miałby ten IFF działać jak w samolotach Rosji i Ukrainy czyli F-15 mógłby mieć zgodny IFF z maszynami np. Rosji (przecież to "kwestia koalicji") - bo to byłoby już śmieszne. A to, że niektórzy budują sobie "kombinacje wojenne" niezbyt zgodne z tym co zaplanowano w tej grze, dla tego teatru działań wojennych - to nie jest przecież wina jej twórców. A to, że mamy rożne pomysły w stylu Ukraina albo Gruzja w NATO, czy dodawanie nieistniejących państw to niestety wyłącznie nasz problem, że musimy borykać się z pewnymi niedogodnościami, bo autorzy gry nie przewidzieli naszych pomysłów.
Mazak ma rację, że to trochę podobne do PF-a - bo tam nie mogłem postawić Francji i USA po przeciwnych stronach konfliktu i zrobić sobie poprawnie operacji "Torch". Czy jednak to wina "Ola i spółki"? Czy po prostu moje pomysły przerastają to co przewidzieli autorzy? Chyba nie mogę mieć o to do nich pretensji, bo autorzy po prostu nie przewidzieli odwzorowania tego kawałka DWS (choć samoloty są).
Ale OK - mogę się dalej w tym temacie nie wypowiadać skoro jak widać to "nie pasuje". Możesz sobie Mav narzekać dalej do woli - ja swoje powiedziałem (tj. napisałem)

Jak nas znajdziecie miedzy drzewami....
No właśnie - bardziej ciekawi mnie (od jakiegoś IFF-a dla F-15) czy w związku z pojawieniem się w grze śmigłowca urealniono kwestię wykrywania nisko i wolno lecącego celu na tle ziemi, bo w "realu" to wcale takie łatwe nie jest. Jeżeli taki obiekt będzie wykrywany z dużej odległości przez myśliwce to faktycznie uznam, że jego obecność w grze za "mało uzasadnioną".