Autor Wątek: Air Show Radom 27-28 sierpień 2005  (Przeczytany 38546 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Schmeisser

• Gość
Air Show Radom 27-28 sierpień 2005
« Odpowiedź #255 dnia: Września 01, 2005, 14:43:32 »
najpierw zahaczenie o Kuscha i poznanie czym się zajmuje gdy nie lata w Locku

to tendencyjne przedstawienie - na codzień Kusch wykonuje stelle nagrobne oraz nagrobki - uznaliśmy to za doskonałe referencje moderatorskie

Bartolnikow

• Gość
« Odpowiedź #256 dnia: Września 01, 2005, 15:32:12 »
Ja może jeszcze dodam informacje, jak to się stało, że część z nas znalazła się w kokpicie Spita. Nie każdy miał prawo wstępu, ale poszliśmy z Filipem pod samolot, zapuszczamy żurawia do kokpitu, wiercimy się, jak tam wejść. Ni cholery, nie da rady - odpowiada bramkarz stojący bacznie na posterunku. "ale pogadajcie z dyrektorem - o tam stoi..." No i poszliśmy. Mówimy grzecznie "Dzień dobry P. Dyrektorze, my z forum IL-a jesteśmy i "kcemy" wejść do kokpita tego spita" (kokpita - użyto celowo). Odpowiedz była krotka Jak z forum IL-a to szukajcie Ila... Ale po sympatycznej wymianie zdań dostaliśmy wytyczne, by przyjść wieczorem, jak tłum opadnie. Łatwo nie było, bo polówkę dobrej żywieckiej wody obiecać musieliśmy:). Jak było nakazane, tak tez zrobiliśmy. Juz większa grupa przybyliśmy na miejsce, spokojnie - juz bez robienia problemów mieliśmy okazje poczuć twarde siedzisko pilota myśliwskiego. Lecz Dyrektor jak stal, tak się wk.r.il nieziemsko! Tłumu owszem nie było, ale w momencie, jak grupa zapaleńców testowała usadawianie swoich 4 liter, nagle ni stad ni zowąd pojawiło się ludu tyle, jakby to był środek pokazów. Ciężko było nad tym zapanować, ale w końcu się udało.
Następnego dnia, jak honor nakazuje udałem się do sklepu, wodę obiecana zakupiłem (potem chłopaki oddali mi po 3 złote)i udaliśmy się grupka pod tego samego spita w celu odnalezienia mister directora.  Przez chwile był problem w nawiązaniu łączności, gdyż cel naszego zainteresowania właśnie przyjmował gościa...znanego nam wszystkim kosmonautę Hermaszewskiego. Udało się, podszedł do nas dyrektor i co robi? Odmawia! Mówi, ze my mamy to wytrąbić, bo on wody nie może przyjmować, nie wypada. Ok, myślimy - niedziela - nikt mazowszanki pić nie będzie, więc co z tym zrobić. I tu pojawia się Szmajs–Giga-Toyo-Fan i rzecze, żeby podarować butelczynę spragnionemu po powietrznych wojażach Toyo. I tak też się stało. Całość wyszła nader sprawnie. Zostaliśmy ugoszczeni, podziękowaliśmy za to napojem wysoko chłodzącym.
Wydaje mi się, ze nie ma w tym żadnego afrontu, ze nikt nie pomyśli: "nie mieli co z wódką zrobić, to się jej w tani sposób pozbyli". Niech nikt nie waży się tak myśleć! Prawda jest taka, ze zdecydowanie większą frajdę dało nam spotkanie z Toyo, twarz mu się cieszyła (choć wcale nie bardziej od naszych)...itd.
Tak. zakończę juz, bo prawdę mówiąc nie bardzo wiem co jeszcze pisać. Taka to była historia.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #257 dnia: Września 01, 2005, 15:38:01 »
Ta historia oczywiście tłumaczy dlaczego opakowanie było tak sfatygowane :D
I swoją drogą Toyo i tak dostałby trunek, jak nie ten, to kupiłoby się drugi  8)

[ Dodano: Czw 01 Wrz, 2005 ]
aaa... właśnie! Vins, dostałeś już od chłopaków To-co-miałeś-dostać ? jak nie to daj znać, to ja ci prześle :)

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #258 dnia: Września 01, 2005, 15:49:25 »
Panowie  nie przyzwyczajajcie się do tak luźnych dyskusji w tym dziale - ten temat jest wyjątkiem , tak jak wyjątkowy był Radom.

Sun ... czy mówiąc o innej butelce masz na myśli jakąś konkretną butelkę  :twisted:  :twisted:  :twisted:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #259 dnia: Września 01, 2005, 15:51:39 »
Nie przystoi oddawać jako prezent czegoś co dostało się samemu w prezencie, więc na pewno nie myśle o tej butli Absolutu co dostałeś na otarcie łez od Labiego  :wink:

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #260 dnia: Września 01, 2005, 15:55:23 »
ufff to dobrze, od trzech dni jestem nawalony wieczorami :> i to wszystko przesz La Boskiego, chyba dam mu ostrzeżenie  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
Ale jak przystało na ekspresjonistę , dobrze mi sie pisze na bombie umiarkowanej  8)

swier

• Gość
« Odpowiedź #261 dnia: Września 01, 2005, 16:02:20 »
jedną flaszką? trzy wieczory?
bardzo ekonomiczny gość jesteś szajserq  :mrgreen:

zupełnie nie jak kufajman  :wink:

Bartolnikow

• Gość
« Odpowiedź #262 dnia: Września 01, 2005, 16:03:35 »
Wlasnie cos mi tez nie pasowalo :) Moze jedną flaszkę to na rozruch dostał, a potem już poszło samo..tak jakoś :)

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #263 dnia: Września 01, 2005, 17:08:09 »
Cytat: Schmeisser
ufff to dobrze, od trzech dni jestem nawalony wieczorami i to wszystko przesz La Boskiego, chyba dam mu ostrzeżenie :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
Ale ja chcę mieć mandarynkowy kolor paska ostrzeżeń!! Inaczej się nie godzi g:D>

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

« Odpowiedź #265 dnia: Września 01, 2005, 19:47:07 »
Chciałbym dodać malutki link:

http://www.militaryphotos.net/forums/viewtopic.php?t=58298

Zdjęcia z bardzo ciekawymi ujęciami.

« Odpowiedź #266 dnia: Września 02, 2005, 18:30:32 »
No to to musiały być bardzo fajne pokazy, Spitek, Lancaster, Chinook, Eurofighter a nie to co u nas 3x F16 prawie cały czas na dopalaczu, które robi więcej huku niż widowiska. Zachęcam do obejrzenia bo te foty są naprawdę genialne. :D

http://www.airshowaction.com/riat05/page1.html

P.S Niestety, ale ja swoich fotek ze zlotu iłkomaniaków nie pokaże, ponieważ karta, na której owe fotki były zapisane odmówiła posłuszeństwa i ni jak nie da się z niej nic zgrać. :[

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #267 dnia: Września 02, 2005, 18:43:53 »
lepiej popraw to "chuku" zanim cię mod złapie, bo będzie ostrzeżenie:)
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...