Autor Wątek: [1.1x, FC] Wspólne latanie on-line cz. II  (Przeczytany 172097 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kusch

• Global Moderator
Odp: [1.1x, FC] Wspólne latanie on-line cz. II
« Odpowiedź #780 dnia: Września 26, 2006, 13:34:48 »
Eeee tam, już tak nie dramatyzujcie Herr Kusch. Drugą stronę barykady też trzeba znać :banan

Jasne... Schmeisser też tak kiedyś mówił, aż w końcu uznał, że nie ma sensu walczyć z swoim wewnętrznym Ja.

:118:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #781 dnia: Września 26, 2006, 16:25:14 »
To i ja sie przylacze do wspolnego latania od poniedzialku.
Piloci Migow beda mieli wspanialy cel :020:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #782 dnia: Września 26, 2006, 16:32:46 »
Jeżeli będziesz pamiętał, by radarem przeczesywać teren od poziomu gruntu, to raczej będzie na odwrót  :121:

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #783 dnia: Września 26, 2006, 17:14:18 »
Czy dzisiaj jakieś loty w planie ?

funny_man

• Gość
« Odpowiedź #784 dnia: Września 27, 2006, 09:16:37 »
Moze dzis ma ktos ochote polatac. Jestem przeziebiony i siedze w domu. Mam wiec praktycznie nieograniczone mozliwosci lotow. Czekam na jakies info.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #785 dnia: Września 27, 2006, 09:32:31 »
Ja również chętnie, ale dopiero wieczorkiem. No, może po południu.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #786 dnia: Września 27, 2006, 12:04:58 »
Wieczorkiem pewnie wpadnę.

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #787 dnia: Września 27, 2006, 16:37:04 »
Podczas gdy koledzy kilka pięter niżej udowadniają sobie, że jeżeli ktoś poprosi, to pozostali nie będą nagrywać sobie track'ow, ja zapyta. Latamy co dzisiaj?

balc3r

• Gość
« Odpowiedź #788 dnia: Września 27, 2006, 16:47:21 »
Postaram się dzisiaj pojawić. Dam dokładnie znać przed 19:00  :020:

« Odpowiedź #789 dnia: Września 27, 2006, 18:26:19 »
Podczas gdy koledzy kilka pięter niżej udowadniają sobie, że jeżeli ktoś poprosi, to pozostali nie będą nagrywać sobie track'ow, ja zapyta. Latamy co dzisiaj?

Nie no , totalny abschuss   :banan. Trafiony zatopiony!
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #790 dnia: Września 27, 2006, 20:59:34 »
82.210.159.174

balc3r zaprasza :)

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #791 dnia: Września 27, 2006, 22:18:18 »
witam

nooo i "polatałem" dzisiaj u balc3r-a . 1-szy raz online w 1.12a i powiem tak  to  "elyta" i latają "zabójczo"  :-( . Ustawienia na
'ace" chyba były, i bardzo trudno jak dla mnie. ale  2 zestrzelenia npla zaliczyłem i jedno swojaka :-). Wszystko tak szybko się dzieje.
Rozumiem że to "wojna", ale jak A-10 podeszła na nasze lotnisko to może chociaż pozwoliłaby wystartować, a nie uziemiać na pasie. Odbiera to przyjemnośc z latania. Dystans do bazy npla , krótki (może za bardzo) nie ma czasu na pomyślenie. Wiem że nikt nie mówił że będzie łatwo, ale z tym poziomem trudności to ciężko. Ale dosyć narzekania, jak będą jeszcze raz loty to i tak się zgłoszę :-) pozdrawiam. jakby co to na gg.  :-)

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #792 dnia: Września 27, 2006, 22:57:49 »
Noo, niestety kiepsko trafiłeś. Dzisiaj była jak trafnie zauważył Menek rzeźnia (i to obustronna).

W związku z tym dwie sprawy:

- Uzbrojenie A2G czyli bomby i rakiety niekierowane mogą przenosić tylko samoloty szturmowe a nie są nimi MiG-29 i Su-27. Wydawało mi się, że taka jest zasada według której ostatnio latamy, jeśli jest inaczej, to proszę niech ktoś mnie wyprowadzi z błędu.

- Druga i ważniejsza. Od kilku spotkań zauważyłem rosnące umiejętności pilotów samolotów szturmowych (pogratulować  :002:), co skutkuje bardzo szybkim wyłączeniem niemal całej obrony lotniskowej. Potem następuje mała rewia podczas której każdy, kto wystartuje z atakowanego lotniska może się czuć jakby trafił szóstkę w totka. Niestety po kilku minutach takiej zabawy lotnisko nie nadaje się do czegokolwiek przez pół godziny, a to za sprawą dziesiątek dziur w nawierzchni pozostawionych przez bomby kasetowe i pociski niekierowane, które są ulubioną zabawką w niszczeniu stojących na parkinku samolotów. O spadku FPS'ów nad takim przeoranym pasem nie wspomnę. Lotnisko strony RED ma tak mały parking, że wystrczą dwa pojedyncze RBK w odpowiednich miejscach, aby uniemożliwić start każdemu samolotwi.

Mam zatem taką prośbę, czy raczej sugestię. Moglibyśmy umówić się, aby do atakowania samolotów znajdujących się na pasie używać tylko działa, bomb konwencjonalnych (nie kasetowych) i pocisków kierowanych. Broń taka zostawia duży, ładny lej, który potem można grzecznie ominąć podczas kołowanie i jest na tyle dobrze widoczny z powietrza, żeby nie wpaść nań przy lądowaniu na pasie. No i oczywiście nie niszczymy celowo nawierzchni pasa zrzucając w poprzek 4 x mk82 na przykład.

Problem jest mniej uciążliwy dla podłączających się do serwera, bo wychodząc i wchodząc do gry ponownie czyścimy pas ze wszystkiego śmiecia. Tylko co ma powiedzieć stawiający serwer?

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #793 dnia: Września 28, 2006, 00:04:08 »
- Druga i ważniejsza. Od kilku spotkań zauważyłem rosnące umiejętności pilotów samolotów szturmowych (pogratulować  :002:), co skutkuje bardzo szybkim wyłączeniem niemal całej obrony lotniskowej. w poprzek 4 x mk82 na przykład.

Nie chciałbym tu podważać umiejętności vPilotów szturmowych, ale wydaje mi się iż po części spowodowane jest to tym iż po kilku imprezach poznali oni dość dobrze ilość i rozmieszczenie zestawów plot na każdym z lotnisk, co niewątpliwie bardzo pomaga w ich skutecznym uciszaniu. Może ciekawiej by było jakby na kazdej imprezie osoba stawiająca serwer zmieniała nieco ich położenie? W przypadku likwidowania zestawów Osa czy Tor za pomocą rakiet przeciwradarowych zazwyczaj nie robi to większej różnicy, ale w przypadku lekkich SAMów takich jak Strieła-10, Avenger czy wreszcie MANPADów może trochę urozmaiciło by zabawę... Oczywiście no offence, to tylko nieśmiała sugestia.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #794 dnia: Września 28, 2006, 00:17:05 »
Veto, Veto albo Renatę wyślę ze magiefongeratem. Dolecenie do lotniska npla jak mi tu kolega skrócik podesłał zajmuje sporo czasu i jestem tam raczej okazyjnie stąd staram się wyrządzić jak największe szkody, czasami nawet nie mam czasu aby przycelować co też zmniejsza ryzyko robót drogowych na pasie. Poza tym na tym polega zabawa zeby ktoś w dołek tez wpadł  :118:, a nie ukrywam że też wydłuża Wasz czas na ziemiance co daje mi czas na przycelowanie z czegoś wymagającego wiekszej uwagi np. Vihra Kolejną sprawa jest to że raczej więcej niż 2xRPK500 nie zabieram, no góra 3. Podwozie tez Wam się nie łamie tak jak w Su25T, więc nie jest tak tragicznie.

A host miał zawsze przerabane, doskonale pamiętam jak ja hostowałem, potrafiłem 2 godziny stać i podziwiać resztę jak lata bo mi Mcharon podesłał 4x RBK500 kasetowe i nie miałem jak ruszyc bo mi się kółka łamały. Przeżyłem. Dlatego też proponuję spiąć się i nie dopuszczać mnie do obrony plot itp. rzeczy. Myślę że odpowiednie zgranie i komunikacja głosowa jest w stanie ten problem rozwiązać.

A za wychodzenie bym banował :banan :118: jedno takie wyjście powoduje że mój trud idzie w kosmos, dla mnie lipa :(. trochę szkoda że ED tak to rozwiązało.

@John Cool
SAMy kiedyś jeździły ale pochłaniało to sporo mocy. Jeszcze trochę a wrócimy do idei stawiania samobójczego zestawy plot w postaci Izraelskiego Frontu Wyzwolenia al Mazaq czyli 10 chłopa ze Stingerami w dwóch rzędach  :118: :karpik

I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"