Oj bym poleciał chętnie. Tyle, że kopnął mnie "zaszczyt" pracy przez weekend, zresztą kolejny.
Sceneria Provence jest piękna. Kiedyś leciałem na LS6 300 km otwarą traskę z północy na południe i tak się rozgladałem podziwiając widoki, że na ok. 200 kilometrze mało nie skończyłem w sosenkach po tym jak wleciałem w zamkniętą dolinę osłoniętą od wiatru.
Polacam też przelecieć, bynajmniej nie dla relaksu, trasę "ZA: Climate change" w tej samej scenerii - wrażenia gwarantowane:
http://forum.condorsoaring.com/download.php?id=3223W patchu 1.0.8 lecieliśmy z Darkiem i obaj skończyliśmy lot po mniej więcej w 2/3 trasy, klnąc pod nosem na pogodę. W drugim podejściu podłączyło się chyba z 5-6 osób z czego tylko jeden zawodnik doleciał do pierwszego punktu. Mnie dość wcześnie skończyło się powietrze między szybowcem a gruntem i lądowałem przymusowo w okolicach "tamy" (30-40 km).
Nie wiem jak teraz w nowym patchu jest. Wiem jedno

. Jak ktoś nie chce sobie popsuć statystyk to nie radzę wsiadać na tą trasę. Pogodę należy zostawić oczywiście taką jaka jest ustawiona.
P.S. Trasy "ZA: Climate change" nie testowałem jeszcze na 1.0.9, ale zamierzam to uczynić w środku tygodnia, poinforumuję wcześniej o terminie. Godzina startu zapewne kilkanaście minut po 20.