Autor Wątek: Ostrzeżenie dla kierowców!  (Przeczytany 5444 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ostrzeżenie dla kierowców!
« dnia: Grudnia 29, 2005, 11:00:08 »
Panowie ostrożnie, bo ślisko!

Dzisiaj godz.09:20  :005:

Nie da Ci żona nie da sąsiadka,
Nawet nie przyjdzie im to do głowy,
Tego, co da Ci sierżant sztabowy.

http://www.1pl.boo.pl/

Odp: Ostrzeżenie dla kierowców!
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 29, 2005, 11:27:58 »
Scoot, na zdjęciach 2 i 3 są twoje ślady?
Ty zaliczyłeś ten sympatyczny rów? :007:

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 29, 2005, 11:28:53 »
Ujeee znowu paliłeś?  :-D

Pomogli Ci dobrzy ludzie,czy straciłeś trochę kaski na pomoc drogową (hieny).
« Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2005, 11:31:28 wysłana przez Kusch »
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 29, 2005, 11:52:38 »
Od 4 lat powtarza się na forum - NIE BRAĆ AUTOSTOPOWICZÓW
A juz na pewno nie tego koscistego , ubranego na czarno i przenoszącego prymitywne narzędzie tnące.

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 29, 2005, 12:05:55 »

Blond dziewcząt z duuużymi niebieskimi oczami też nie :011::010:  :003:
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 29, 2005, 12:27:47 »
Proszę zwrócić uwagę na drugie zdjęcie, Ponury też tam był ;]
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 29, 2005, 13:54:57 »

Ponury przyniósł aparat, pstryknął parę fotek na pamiątkę z właścicielem auta, strzelił autograf na zderzaku i poszedł dalej.

Swój chłop :002:
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 29, 2005, 14:03:38 »
Ale miałeś szczęscie Scoot :D

« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 29, 2005, 14:09:05 »
Scoot, na zdjęciach 2 i 3 są twoje ślady?
Ty zaliczyłeś ten sympatyczny rów? :007:

Tak niestety zaliczyłem ten rów (ze trzy tygodnie temu go pogłębiali). :001:

Ujeee znowu paliłeś?  :-D

Pomogli Ci dobrzy ludzie,czy straciłeś trochę kaski na pomoc drogową (hieny).

Prawie połknąłem peta. :001:

Blond dziewcząt z duuużymi niebieskimi oczami też nie :011::010:  :003:

To tzw. „Ku..... dołek” i w lecie często można spotkać tam sex blondynę albo i dwie (zdjęcie 1)

Masz rację Mazaku przez chwilę Go widziałem.  :006:

A było tak:
Pomykam sobie do pracy a że było już dość późno to jechałem 70-80km/h (jak widać w zaistniałych warunkach za szybko). Ciepełko, fajna muzyczka, pecik w zębach :001:, nagle na zjeździe z pagórka z przeciwka zaiwania jakieś wielkie „bydle” (TIR). Wali środkiem i ani myśli „troszku” zjechać. Noga z gazu lekko w prawo, prawe koła złapały śniegu, ale auto trzyma kierunek i nagle podczas mijania z TIR-em, podmuch powietrza (jechał pewnie 90-100km/h) spycha mnie do rowu. Jadę po stycznej do rowu i niechybnie w nim wyląduje :005:. Kierownica w lewo, samochód utrzymuje kierunek, ale tył ucieka w rów. Noga gaz! Przedni napęd wyciąga auto na środek szosy i tu wpadam w następny poślizg :005: (może zbyt mocno dałem gazu) kierownica w prawo kontra w lewo, przez chwilę widziałem „czarną postać”, lecę do przeciwnego rowu. Chciałem pojechać jak najdłużej po „bandzie”, ale że rów świeżo pogłębiany bałem się, że wyłożę się na bok lub dach. No i zaryłem „mordą w piach”.
Wychodzę z auta, wszystko ok. jestem cały i zdrowy, Ponurego nie stwierdzam. W aucie zbita tylko lewa lampa p.mgielna i ze spoilera zdarty lakier.
Zatrzymali się jacyś dobrzy ludzie i pomogli wyjechać z rowu na pole. Polem dojechałem do drogi a drogą do szosy.
Wypaliłem ze trzy papieroski, zakleiłem zbitą lampę i dopiero wtedy przypomniałem sobie, że mam aparat. :002:
Du... ze mnie nie fotoreporter, mogłem przecież zrobić fotki w trakcie i jak już siedziałem w rowie a tak taki dobry materiał przepadł.

Pozdrawiam.

Ps. Zachowajcie ostrożność, bo ślisko, (gdy wyszedłem na szosę zrobić zdjęcia o mały włos nie wywinąłem orła) i uważajcie na TIR-y i Ponurego. :003: :002:

Nie da Ci żona nie da sąsiadka,
Nawet nie przyjdzie im to do głowy,
Tego, co da Ci sierżant sztabowy.

http://www.1pl.boo.pl/

swier

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 29, 2005, 14:19:01 »
no lekko nie było

wczoraj wieczorem jechałem gierkówką. droga była bialuteńka, a śnieg napierał jak na grenlandii. fura szła w permanentnym lekkim ślizgu. a raz zrobiło się naprawdę nieprzyjemnościuchno jak zawiało przy wyjeździe z lasu i furka się przesuneła o połowę szerokości jezdni, i do tego zaczeła myszkować to w lewo to w prawo. było ciut nerwowawo. nawet sturmkatze siedział jak myszka zdjęty trwogą. a co dopiero Helga

muszę powiedzieć, że doceniłem sondergeraty wspomagające utrzymanie bolida na kursie. lampka informująca o działaniu rzeczonego gerata świeciła się mniej wiecej co 2 minuty

do tego za częstochową złapała mnie migrena jak 150. jak wjeżdżałem befehlwagenem do bunkra to poczułem prawdziwą ulgę. keine freude am fahren było wczoraj  :008:

trzeba uważać

« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 29, 2005, 14:57:19 »
jestem cały i zdrowy (...). W aucie zbita tylko lewa lampa p.mgielna i ze spoilera zdarty lakier.

Dobrze, że się na tym skończyło.
Na szczęście Ponury musiał mieć nagłe wezwanie w innej części Polski i mu się śpieszyło.

PS.
Trzeba uważać i mieć się na bacznosci. Ponury też ma szefa i musi wyrobić roczną normę, a słyszałem, że ma spore zaległości po lecie i jesieni.   

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 29, 2005, 15:16:30 »
Scoot, ty zawsze masz jakieś wypadki, kilka miesięcy temu chyba też coś pisałeś na forum o jakimś bliskim spotkaniu z ponurym na skrzyżowaniu nocą?.
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 29, 2005, 15:17:07 »
Kammeraden ja chciałem zaznaczyć tylko fakt że na focie jest Polfighter i to akurat w takiej sytuacji, a jak wiadomo czymś takim porusza się Ponury z kierowcą więc źle mnie zrozumieliście bo broń boziu Scootowi źle nie życzyłem.

Ps. Schmeisser wpadnij jutro do mnie, naprawie ci wydech  :021: :021: :021:
Ps2. Ehh w dobrych czasach na takiej sytuacji by się zarobiło, dokreciło by się filmik i by ubezpieczalnia żygneła $$....joke :DDDDDD
« Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2005, 15:19:10 wysłana przez KosiMazaki »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 29, 2005, 18:58:27 »
W wigilę też byłem blisko rowu przez dwa Tiry, które ścinały zakręty.
Droga wojewódzka, odcinek Piecki - Ruciane Nida, najpierw lewy zakręt i pojazd członowy z naprzeciwka idący "mocno po zewnętrznej"  :005: do prawej nóżka z gazu i udało się, z tym że zaraz drugi zakręt tym razem w prawo i drugi "mobil" również idący "mocno po zewnetrznej" - tym razem złapałem pobocza ale dałem sobie radę :001:.
Ten sam dzień, jakieś 20 minut później, już na krajówce przed Piszem, ciągnę sobie 90 km/h jak ustawa nakazuje, a tu Wielki Litwin wyprzedza mnie leciutko jadąc około 120 km/h.
Ehh chciałbym zobaczyć ich "szajby" inaczej by zaśpiewali  :021:.
"W gwardii oddawano broń i tornister tylko razem z życiem"
Coignet

« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 29, 2005, 20:25:21 »
Hehe, ladnie :)

A ja sobie ostatnio wracam z odwiedzin u rdziny na Slasku, coz zaczelo lekko sypac, droga delikatnie biala ale nie az tak aby bardzo zwalniac.

Coz duze autko wiec nawet nie poczulem ze mam juz 150 na zegarku i nadal mi sie przyspieszalo, byl lekki dluuuugi zakret i jak mnie bokiem postawilo, to go tak przejechalem, kontra no i jestem z powrotem na torach prostych, cale szczescie bo nowe autko. Dopiero pozniej sie dowiedzialem od ojca co spal na tylniej kanapie ze nie ma w tym samochodzie zimowek i mu gosc zalozyl kazda opone od innego kompletu  :005:  :008: :010: :shock:

Coz noga z gazu no i przepisowo 90   :005: :005:
Pozdrawiam.