Autor Wątek: Słuchawki i mikrofon  (Przeczytany 26098 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JacD

• *
  • 7WEDS
Odp: Słuchawki i mikrofon
« Odpowiedź #105 dnia: Stycznia 07, 2014, 20:38:56 »
Nie ma sprawy.
BTW, w celu zmniejszenia kosztów "Cyganowej modyfikacji" - patrz 4 posty wyżej - można szukać nakładek niekoniecznie żelowych i lotniczych, należy spróbować i poszukać towaru podobnego w sklepach z artykułami BHP, czy marketach budowlanych, gdzie oferowane są słuchawki ochronne przed hałasem, widziałem takowe w Juli, przy okazji kupna ochronników smykowi na Air Show, być może oferują także same nakładki np.: z gąbki ale o większej średnicy od strony ucha, a o to właśnie chodzi.
Gravity is a cruel mistress!
7WEDS

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
« Odpowiedź #106 dnia: Stycznia 07, 2014, 23:53:19 »
Moje bigbeny dzisiaj dojechały. Mam tylko problem z wtykiem USB - jak rozumiem, przy PC jest on nieużyteczny ???
« Ostatnia zmiana: Stycznia 08, 2014, 08:13:49 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Yossarian

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #107 dnia: Stycznia 09, 2014, 19:22:57 »
Właśnie też chciałem się spytać o USB na PC'ta... To USB jest tylko pod PS3?

Falcon 4 BMS, DCS, FSX, VR: Pimax8KX, TrackIR3 Pro+vector, Thrustmaster Hotas Warthog, Slaw Rudder, Windows 10 64b, 32GB RAM, AMD Ryzen 5 5600X , RTX3090

Offline Yossarian

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #108 dnia: Stycznia 09, 2014, 19:44:42 »
... chyba znalazłem odpowiedź:
http://simhq.com/forum/ubbthreads.php/topics/3517751/Re_Saitek_pro_flight_headset_c

Wychodzi na to, że USB raczej nie jest do PC'ta, chociaż podobno mikrofon przez USB działa.
Może jeszcze kiedyś poprawią sterowniki pod USB aby działało z PC'tem...

Falcon 4 BMS, DCS, FSX, VR: Pimax8KX, TrackIR3 Pro+vector, Thrustmaster Hotas Warthog, Slaw Rudder, Windows 10 64b, 32GB RAM, AMD Ryzen 5 5600X , RTX3090

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #109 dnia: Stycznia 09, 2014, 20:07:02 »
Ja mam od jakiegoś czasu Creative Labs SB Tactic Alpha 3D - można je podłączać tradycyjnie lub przez USB. Po podłączeniu przez USB uruchamia się taki specjalny programik, który potrafi wykrzesać na nich efekt dźwięku przestrzennego. Wówczas mikrofon także działa poprzez USB - bez problemu.
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #110 dnia: Stycznia 11, 2014, 11:35:42 »
Uważaj bip3r na pałąk od tych słuchawek. Miałem te same do momentu kiedy nie kupiłem Big Ben . Dzwięk owszem mają bardzo dobry .
Jednak gorzej z materiałem z którego wykonany jest pałąk. Mój sie poprostu pekł , zlamał się w miejscu regulacji czyli element który wsuwa się teleskopowo do środka.
Materiał jest za słaby i pęka z czasem od rozchylania go w czasie zakładania na głowe. Mój szwagier miał to samo ze swoimi.
Najciekawsze jest to że firma sama się zorientowała o tym i wydała kolejna ulepszoną wersję tych słuchawek gdzie wspomniany element jest z metalu .
Oczywiscie cena też została "ulepszona" na około 250zł z poprzedniej około 150zł.
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #111 dnia: Stycznia 11, 2014, 14:28:26 »
No nieźle.. Dzięki za ostrzeżenie.
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

Offline Yossarian

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #112 dnia: Stycznia 15, 2014, 21:22:05 »
BigBen'y dotarły. Jak przełączy się na PS3, to podłączone przez USB do PC'ta działają normalnie, zarówno mikrofon jak i słuchawki. Może jest lekki szum w słuchawkach ale mi nie przeszkadza. Pierwsze wrażenia pozytywne.  ;D

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #113 dnia: Czerwca 17, 2014, 15:57:46 »
Muszę wymienić słuchawki bo mi mikro szwankuje. Kupiłbym sobie Logitechy G930 ale mam kilka wątpliwości.
One są jak rozumiem podłączane przez USB? A ja mam karte SB fatality pro gamer już dość leciwą bo ma 7 lat ale jest dobra. Ona nie ma wejścia USB. Tak więc jak podłączę do USB na płycie gł. to muszę korzystać z karty dź. na plycie?

I jeszcze jedno. Czy jest jakaś możliwość podłączenia takich słuchawek do ampli po chinchach jakąś przejściówką.
Wiem że łatwe nie to by chyba nie było ale jakiś sposób zapewne jest, byle tani.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #114 dnia: Czerwca 17, 2014, 16:05:33 »
Słuchawki na USB mają własną kartę dźwiękową wbudowaną w siebie, wygląda to tak że po podłączeniu masz nową "kartę dźwiękową" w systemie. Nie da się ich spiąć z żadnym sprzętem audio.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #115 dnia: Czerwca 17, 2014, 16:23:34 »
Weź rutkov jeszcze pod uwagę, że G930 lubią nie działać na niektórych systemach. Patrz mój post kilka stron wcześniej.
http://il2forum.pl/index.php/topic,6139.msg299167.html#msg299167

Jak już się jednak zdecydujesz to wybierz taki sklep który nie będzie robił problemów z ew. zwrotem.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #116 dnia: Czerwca 24, 2014, 14:01:33 »
Rutkov, mam G930, jak chcesz przetestować to zapraszam. Ps. po 3 latach trochę się tylko wykruszyły te osłonki na gąbeczki.

Wpinam je do frontowego USB, który jest podpięty pod płytę główną. Korzysta jednak chyba z karty dźwiękowej, bo jak zmieniam opcje w karcie dź. Creative to są też różnice i w dźwięku w słuchawkach.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #117 dnia: Czerwca 24, 2014, 14:27:00 »
Myślałem żeby uderzyć do Ciebie i sprawdzić :) ale miałem okazję kupić refurbrished za 299 zł i nie mogłem czekać. Słuchawki już mam i działają super. Oczywiście nie nadają się za bardzo do słuchania muzyki ale nie jest źle. Jestem zadowolony. TrackIr też się dało zamocować. Teraz chodzę po całym domu ze słuchawkami na uszach i wkurzam żonę że nie słyszę jak coś mówi ;D
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #118 dnia: Czerwca 24, 2014, 15:47:23 »
Farciarze. Jak kiedyś zmienię płytę to zrobię jeszcze jedno podejście do nich.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #119 dnia: Czerwca 24, 2014, 21:24:06 »
Jedna mala uwaga co do G930, ten nadajnik na kablu USB umiescic jak najdalej komputera. Ja mam ustawiony na 3m kablu USB. Jak stal mi na budzie to byly wyczuwalne zaklocenia i czasem, chociaz rzadko, ale byly tez przerwy. Niby reklamuja ze maja jakies dodatkowe czestotliwosci na ktorych pracuja, ale dopiero odsuniecie nadajnika wyeliminowalo u mnie takie problemy w 99 proc, chociaz zalezy tez od sprzetu, bo poprzednio, na innej plycie glownej nie mialem problemow. Czasem jak chlopaki latali ja siedzialem w kiblu, ale ciiii ;). Olbrzymia zaleta to ten dzwiek 7.1.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl