Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (Falcon Allied Force)  (Przeczytany 261833 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

BigMac

• Gość
Odp: Pomoc dla początkujących (Falcon Allied Force)
« Odpowiedź #165 dnia: Marca 16, 2007, 10:36:05 »
Hat się wyłącza gdy wykryty jest TrackIR lub jakaś jego emulacja (newview), masz któreś z nich?

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #166 dnia: Marca 16, 2007, 12:49:39 »
Mam zamiar dopiero zacząć kombinować z NewView... Do tej pory nic jeszcze nie instalowałem.
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #167 dnia: Marca 17, 2007, 20:27:41 »
Uch.. Głupie pytanie: przestał mi działać POV w widoku 3D. Ot tak sobie, znienacka. Mam X-52, myślałem, że może coś w profilu mi się przestawiło, ale tam jest wszystko w porządku. W klawiszologii Falcona też nic nie zmieniałem (akurat jak pacza instalowałem, to musiałem przeinstalować całego AFa, ale i to nie pomogło). Jakieś sugestie?

Jakby co, już nieaktualne. Dostałem kamerę i eksperymentuje teraz z emulacją TIR.
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

lopezonline

• Gość
« Odpowiedź #168 dnia: Marca 20, 2007, 19:56:55 »
Czy istnieje możliwość (gram z paczem 1.10) przełączenia FLIR na MFD ?? Na MFD w zakładce FLIR mam tylko sterowanie tym ustrojstwem, zaś obraz z FLIR oglądać mogę jedynie na HUD... jak dubluje HUD na MFD to tylko wskaźniki mam pokazane... Pomocy ! A jeszcze jedno, czy FLIR działa tu jedynie jako kamera czy można nim kierować uzbrojenie ? Grałem kiedyś w jakiegoś Horneta (chyba 3.0 lub coś w tym stylu) i tam to była prawdziwa potęga... naprowadzanie głupich bomb na cele, z dużą dokładnością i możliwość wzrokowej identyfikacji nawet z dużych pułapów/odległości  :karpik

Offline Qba

• VFA-313
  • *
« Odpowiedź #169 dnia: Marca 21, 2007, 20:37:23 »
Czy istnieje możliwość (gram z paczem 1.10) przełączenia FLIR na MFD ?? Na MFD w zakładce FLIR mam tylko sterowanie tym ustrojstwem, zaś obraz z FLIR oglądać mogę jedynie na HUD... jak dubluje HUD na MFD to tylko wskaźniki mam pokazane... Pomocy ! A jeszcze jedno, czy FLIR działa tu jedynie jako kamera czy można nim kierować uzbrojenie ? Grałem kiedyś w jakiegoś Horneta (chyba 3.0 lub coś w tym stylu) i tam to była prawdziwa potęga... naprowadzanie głupich bomb na cele, z dużą dokładnością i możliwość wzrokowej identyfikacji nawet z dużych pułapów/odległości  :karpik

Nie ma możliwości wrzucenia FLIR na MFD. Namiastką tego może być przełączenie MFD na TFR, masz tam wtedy obraz IR, ale nie możesz nim poruszać. FLIR w AF działa samodzielnie i nie współpracuje z żadnym innym urządzeniem czy rodzajem broni. Przydaje się natomiast w identyfikacji wzrokowej bogeyów na odległościach BVR (potężny zoom).

Virtual Strike Fighter Squadron 313

"Failure to remove TrackIR prior to ejection may cause injury. If unable to remove TrackIR, a proper ejection body position (head back against the seat headrest) reduces the chance of injury from the TrackIR."

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #170 dnia: Kwietnia 23, 2007, 23:43:13 »
Witam!
Ostatnio zacząłem zabawę z Falconem i chciałbym się dowiedzieć pewnych dwóch rzeczy:

- Czy w F- 16 jest stabilizator prędkości?? Jeżeli tak to jak go włączyć

- W jaki sposób można zmienić kolor HUD' A, do tej pory obczaiłem jedynie zmianę odcienia jednak koloru nie potrafię zmienić.

Moja wersja gry to Falcon AF 1.09

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #171 dnia: Kwietnia 24, 2007, 00:15:10 »
Witam!
Ostatnio zacząłem zabawę z Falconem i chciałbym się dowiedzieć pewnych dwóch rzeczy:

- Czy w F- 16 jest stabilizator prędkości?? Jeżeli tak to jak go włączyć

Nie, autopilot (ani żadne inne urządzenie) nie ma kontroli nad przepustnicą ZTCW.

- W jaki sposób można zmienić kolor HUD' A, do tej pory obczaiłem jedynie zmianę odcienia jednak koloru nie potrafię zmienić.

Moja wersja gry to Falcon AF 1.09

Jest na to intuicyjna kombinacja klawiszy shift+ctrl+alt+c :)

« Odpowiedź #172 dnia: Maja 08, 2007, 00:09:28 »
Male pytanie.W 2 misji treningowej startuje wraz z 2 F-16(tka).Ale ja sie z pasa podnosze a komputer czasami startuje lub nie.Czy da si jakos zrobic by po moim starcie moj skrzydlowy wystartowal.Zadna komenda w radiu nie pomaga
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #173 dnia: Maja 09, 2007, 10:17:05 »
Witam ,
mam  pytanie związane z klawiaturą.Dorabiam do swojego kokpitu
dodatkową klawiaturę opartą na MJoyu i SWMapper.Przeglądając setup dotyczący
klawiatury dla FalconAF napotkałem na parę kombinacji klawiszy,które nie
potrafię zinterpretować.Są one w niebieskim polu.
Jak należy zrozumieć kombinację: Alt c : l oraz Alt c : l co ozn.Sim-cockpit
setup load oraz save.Co należy wcisnąć i w jakiej kolejności.To samo dotyczy
kombinacji Alt c : j, Alt c : k oraz Alt c : t.
Są jeszcze 3 kombinacje Ctrl z,Ctrl x oraz Ctrl c,które nie rozumiem,co one
powodują.W opisie jest tylko Key-Combination Ctrl-z,Key-Combination Ctrl-x
oraz Key-Combination Ctrl-c
pozdrawiam
vito_zm

« Odpowiedź #174 dnia: Maja 09, 2007, 10:24:53 »

Jak należy zrozumieć kombinację: Alt c : l oraz Alt c : l co ozn.Sim-cockpit
setup load oraz save.Co należy wcisnąć i w jakiej kolejności.To samo dotyczy
kombinacji Alt c : j, Alt c : k oraz Alt c : t.

Siedząc w kokpicie wciskasz najpierw Alt-c, puszczasz i wciskasz dodatkowo l.

Są jeszcze 3 kombinacje Ctrl z,Ctrl x oraz Ctrl c,które nie rozumiem,co one
powodują.W opisie jest tylko Key-Combination Ctrl-z,Key-Combination Ctrl-x
oraz Key-Combination Ctrl-c

Przypuszczam że to jest do skonfigurowania własnej sekwencji naciskania klawiszy, ale nigdy tego nie używałem, więc strzelam :).

Pzdr

« Odpowiedź #175 dnia: Maja 09, 2007, 14:37:40 »
Dziękuję za wyjaśnienie
pozdrawiam

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #176 dnia: Maja 23, 2007, 13:28:54 »
Witam!
Ostatnio słyszałem iż istnieje pewien program (do Falcona) do wydawania głosowo komend dla skrzydłowego. Czy ktoś jest mi w stanie podać jego nazwę??

« Odpowiedź #177 dnia: Maja 23, 2007, 14:09:50 »
Witam!
Ostatnio słyszałem iż istnieje pewien program (do Falcona) do wydawania głosowo komend dla skrzydłowego. Czy ktoś jest mi w stanie podać jego nazwę??
Nietylko nazwę ale i też linka ci podam.
Program nazywa się TlkView, nie wiem czy działa bo sam go nie testowałem ale inni mówili że jak najbardziej.
Oto link; http://www.simradar.com/File/3183/TlkView1_10_zip.html

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #178 dnia: Maja 23, 2007, 15:02:28 »
A ja korzystam z dobrym skutkiem z Shoota (http://clans.gameclubcentral.com/shoot/)
W razie czego, mam profil do Allied Force.

« Odpowiedź #179 dnia: Maja 23, 2007, 16:32:13 »
A ja korzystam z dobrym skutkiem z Shoota (http://clans.gameclubcentral.com/shoot/)
W razie czego, mam profil do Allied Force.
Aj jajaj.... właśnie o ten program mi chodziło, sorry Flanker za wprowadzenie cię w błąd. Ale sami wiecie jak to jest, upał jak w środku lata to człowiekowi może mózg się lekko przegrzewać.  :118: