Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (Falcon Allied Force)  (Przeczytany 275316 razy)

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
Odp: Pomoc dla początkujących (Falcon Allied Force)
« Odpowiedź #1125 dnia: Kwietnia 15, 2011, 23:32:11 »
Myślę, że zbyt wczesne włączenie lasera było przyczyną tego problemu. Zaraz polatam trochę i to sprawdzę. Czy w trakcie trwania kampanii (sorry za błąd w poprzednim poście) można zmienić eskadrę?

Tak. Są ogólnie trzy sposoby przemieszczania się między eskadrami:

1. Możesz sobie wyświetlić na mapie kampanii eskadry, w tym celu kliknij prawym na mapę i wybierz żeby pokazywał eskadry, albo coś w ten deseń. Potem PPM na ikonkę eskadry i dajesz join.
2. Możesz również przed wejściem do kampanii, z tej małej mapki w prawym górnym rogu która pokazuje rozmieszczenie baz wybrać sobie dowolną eskadrę. (Tylko to jeszcze z poziomu menu w Falconie, przed kliknięciem COMMIT).
3. Ostatni sposób, to wejść w kampanii w ATO wybrać interesujący Cię flight i kliknąć join (w menu PPM).

« Odpowiedź #1126 dnia: Kwietnia 23, 2011, 12:24:23 »
Ech, te TACAN-y. Powiedzcie mi czemu w trybie UFC po wpisaniu kanału i wybraniu pasma, będąc w zasięgu nadajnika wskaźnik odległości obok HSI jest nieaktywny, a strzałka, która powinna wskazywać kierunek do anteny, wskazuje centralnie północ? Co dziwniejsze w backupie wszystko hula jak trzeba. Miał ktoś tak?

Offline Qba

• VFA-313
  • *
« Odpowiedź #1127 dnia: Kwietnia 23, 2011, 21:00:30 »
Sprawdź czy AATR/TR i X/Y są odpowiednio wybrane. Czasami potrzeba kilku sekund żeby TACAN "złapał" stację.

Virtual Strike Fighter Squadron 313

"Failure to remove TrackIR prior to ejection may cause injury. If unable to remove TrackIR, a proper ejection body position (head back against the seat headrest) reduces the chance of injury from the TrackIR."

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #1128 dnia: Czerwca 29, 2011, 15:37:18 »
Sprawdź jesczce przełącznik obok HSI, czy nie jest ustawiony na ILS.

Wypełnianie misji przez skrzydłowych
« Odpowiedź #1129 dnia: Lipca 29, 2011, 13:47:35 »
Witam. Jestem początkujący w F4AF i mam taki problem:
Miałem misję OCA. Doleciałem nad cel. Zrzuciłem ładunek. A skrzydłowi nic. Próbowałem w menu OCA poprzydzielać cele, wydałem polecenie "weapons free" i ... nic. Moje chłopaki widocznie potrzebowali jakiegoś specjalnego zaklęcia. Co robicie drodzy weterani, żeby wasi skrzydłowi realizowali cele misji? Czy muszę mieć namierzony konkretny cel (pas, wieża, hangar)? Chyba nie. Przecież jak mnie zestrzelą to Flight jakoś stara się wykonać misję.

Kampania w AF
« Odpowiedź #1130 dnia: Sierpnia 01, 2011, 13:28:32 »
Witam,

To będzie chyba dobry temat do tego pytania.

Mam taką sprawę: Latam od jakiegoś czasu swoją pierwszą kampanię (BALANCE OF POWER), po ponad półtorarocznym szkoleniu i ok. 26 dnia wojny powstała dziwna sytuacja.
Liczba lotów zaczęła gwałtownie maleć (praktycznie w ciągu jednego dnia), aż w pewnym momencie było tak, że chyba w powietrzu było tylko kilka tankerów i jakiś AWACS, a z czasem przestało latać wszystko! - zarówno po stronie Blue forces jak i po stronie FRY.
W tej chwili zaczął się 30 dzień kampanii, a w ATO pustki. Ciągle wyświetla się "PLANNING..." i nic więcej. Oddziały naziemne troszkę się ruszają, ale to też nie idzie im zbyt dobrze.

Panowie eksperci, powiedzcie z czym to może być związane? Czy koniec kampanii oznacza, że nagle na kilka dni przed końcem wszystkie loty po jednej i po drugiej stronie są wstrzymane? W sumie to bezsens, ale tak to wygląda. Dodam tylko, że zajęte są, przez Blue, praktycznie wszystkie tereny, aż do granic Serbii.

Stowarzyszenie Miłośników Lotnictwa Wojskowego "Krzesiny"

« Odpowiedź #1131 dnia: Sierpnia 01, 2011, 13:50:32 »
Chyba wygląda na to że udało Ci się wygrać kampanię  :002: (a w zasadzie zremisować)

Jeśli masz coś takiego w pliku saveX.tri aktualnie rozgrywanej kampanii :
#IF_CAMPAIGN_DAY G 30
  #PLAY_MOVIE 115
  #DO_EVENT 16
  #END_GAME 16
#ENDIF
to oznacza koniec licznika czasu przeznaczonego na ten scenariusz.

Jeśli naprawdę zająłeś wszystkie wyznaczone cele/obiekty to kampania powinna zakończyć się wcześniej odpowiednim filmikiem i wręczeniem Ci medalu.

« Odpowiedź #1132 dnia: Sierpnia 01, 2011, 15:29:00 »
Jejeje :002: faktycznie koniec wojny. :)

Dzięki za odpowiedź.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 01, 2011, 19:32:05 wysłana przez KosiMazaki »

Stowarzyszenie Miłośników Lotnictwa Wojskowego "Krzesiny"

« Odpowiedź #1133 dnia: Sierpnia 19, 2011, 22:39:09 »
Wytłumaczy mi ktoś czemu, gdy chcę dodać własnego package'a, to przy tworzeniu poszczególnych jego lotów nie mogę wybrać F-16, pomimo tego, że np. taki B-1 pojawia się na liście, choć w całym teatrze nie ma ani jednego egzemplarza.

« Odpowiedź #1134 dnia: Października 30, 2011, 21:00:03 »
Witam.

Kiedyś pytałem dlaczego w czasie treningu kiedy się katapultuję w powietrzu są 2 spadochrony i uzyskałem odpowiedź, że w czasie treningów latam na szkolnej dwumiejscowej wersji F-16. Tylko, że w symulatorze samolot wygląda tak:
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRfcfwxU3GlQ2cLL19GM2dYr6Xzb37hz4QsIy_YuXkTDfjNosQs (jest jednomiejscowy), a według mnie powinien wyglądać tak:
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTntoOGuXiJ_Tkg87k_Ok1zZEfO8uXzRPS2zYEJ0yqJQFtVDkvT4Q

Może mi ktoś powiedzieć jak to zmienić? Czy muszę jakiegoś patcha zainstalować, czy to jakiś bug?

I jeszcze jedno pytanie, odnośnie tekstur. Czasami zdarza się, że niektóre samoloty transportowe są całe białe np. An-225
 (http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTNbwyKKwUSHYadaWLM9mtGyss3TXhxpTvAzdIKrqaZesd7K841E4LYHGzT) Da radę z tym coś zrobić?

« Odpowiedź #1135 dnia: Listopada 03, 2011, 18:12:22 »
Jest ktoś kto wie jak rozwiązać ten problem? Bardzo zależy mi na odpowiedzi.

Offline Qba

• VFA-313
  • *
« Odpowiedź #1136 dnia: Listopada 03, 2011, 18:59:18 »
I jeszcze jedno pytanie, odnośnie tekstur. Czasami zdarza się, że niektóre samoloty transportowe są całe białe np. An-225
 (http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTNbwyKKwUSHYadaWLM9mtGyss3TXhxpTvAzdIKrqaZesd7K841E4LYHGzT) Da radę z tym coś zrobić?
Niestety niektóre samoloty domyślnie nie mają tekstur. Teoretycznie da się chyba z tym coś zrobić ale nie wiem czy jest to warte zachodu. Lepiej skupić się na nauce latania.

Virtual Strike Fighter Squadron 313

"Failure to remove TrackIR prior to ejection may cause injury. If unable to remove TrackIR, a proper ejection body position (head back against the seat headrest) reduces the chance of injury from the TrackIR."

« Odpowiedź #1137 dnia: Listopada 04, 2011, 23:45:21 »
Aha ok. Dzięki za odpowiedź.
Właśnie ściągam: Falcon 4.0: Allied Force v1.0.13 Patch. Możecie coś o tym powiedzieć? Czy sami macie też tego patcha i jakie zmiany on wprowadza? I jak już go ściągnę to go trzeba będzie zainstalować czy skopiować i gdzieś wkleić?

Offline B3rNO

• *
  • B3 all day
    • http://www.youtube.com/user/b3rno
« Odpowiedź #1138 dnia: Listopada 05, 2011, 03:04:15 »
Holkar ty nadal męczysz się na tym klasyku? Proponuje Ci ściągnąć Falcon BMS,szkoda joya na old schoolowe SIMy.

Offline kRzaQ

• *
  • GG: 1227159
« Odpowiedź #1139 dnia: Listopada 05, 2011, 19:11:35 »
Biorąc pod uwagę, że AF to tak na prawdę ten sam symulator, tylko dużo uboższy... cóż.. Holkar PO CO?

BMS jest i ładniejszy i bardziej zaawansowany pod kątem obsługi maszyny, i awionikę ma lepszą i mniej stwarza problemów 'systemowych'... same plusy. Szczerze polecam i doradzam zainstaluj BMSa. Koniec będzie taki, że i tak będziesz się musiał przerzucić, a po co mieć 'złe nawyki' i się przestawiać na 'nowe'?

Pozdrawiam

GG: 1227159
m.mironowicz@gmail.com