@Labi
Ze mną nic się ciekawego nie dzieje. Jest po staremu, dalej mam ochotę spakować drugą połowę ludzkości i wysłać ich drugim transportem do gazu

. Ale dziękuję, że pytasz

.Poziom dyskusji nie był wysoki i faktycznie spokojnie go można podciągnąć pod klasyka czyli "od słowa do słowa i zadyma gotowa". Za alfę i omegę się napewno nie uznaję i nigdy się nie uznawałem. Jedyne co można mi zarzucić to fakt, że staram się coś robić dobrze, dlatego może takie argumenty działają na mnie jak płachta na byka. Z takich rzeczy biorą się mity powtarzane później w inych miejscach.
Dlatego faktycznie nie ma co kruszyć kopi. Przepraszam Kapulet i Labi za forme mojej wypowiedzi. Kolejny raz zło przegrało ze zdrowym rozsądkiem fana kaloryferów....damn

@Glebas
Teraz może być kłopot z kupnem czegoś rozsądnego, bo koniec roku jest. Hurtownie czyszczą magazyny, przymierzają się do inwentaryzacji. Ludzie też poszaleli i prezenty kupują, więc proponuję się wstrzymć albo nie brać byle czego z wystawy (no chyba, że jakiś konkret rabat).
Co do ludzi i topiku na PPC, to pamiętaj że każdy zwraca uwagę na coś innego. Jeden będzię mówił, ze LCD jest fuj, drugi że smużenie przeszkadza, a jeszcze inny że obudowa nie taka. Ja się nauczyłem, że w LCD najważniejsza jest gwarancja. Do całej reszty się człowiek przyzwyczaja. LCD to swoisty kompromis między jakością obrazu, poborem prądu i zajmowanym miejscem. Dodatkowo pamiętaj że ceny spadają, w maju mógłbyc to najlepszy zakup za te pieniądze, a obecnie jest dziesięć innych lepszych. Niemniej pamiętaj też, że pomimo iż cenię bardzo ludzi z tamtego forum, to trzeba to powiedzieć, że niektórzy myślą innymi kategoriami czyli "zawsze muszę mieć najlepsze", a zdrowy rozsądek gubią gdzieś przy okazji po drodze. Dlatego podejdź do tego z dystansem i wyrób własne zdanie (najlepiej zobacz jak działa i czy Ci pasuje).
A odpowiadając na pytanie, bierz LCD. Benq zacna firma i gwarancje mieli rozsądną z tego co pamiętam. A pamięci spokojnie przestaw na to co powinny mieć. Płyta je tak rozpoznała bo raz, że to taki bezpieczny standard (moje tez tak rozpznaje), dwa że pewnikiem były w słabszych modułach kosci tego samego producenta.