Potrzebuję pomocy w modernizacji kompa.
Budżet na komputer: Nieznany
Części do kupienia:
- płyta główna
- procesor
- chłodzenie
- ram
Zastosowanie komputera: Gry, głównie symulatory lotnicze.
Preferowany sklep: Najtaniej

Model posiadanego monitora (rozdzielczość, posiadane złącza): 24, 1080p DVI-HDMi
Czy sprzęt będzie podkręcany: Nie wiadomo
Termin zakupu komputera: Maj
Nastał w końcu ten piękny dzień, gdy czas zmodernizować swój komputer.
W planie wymiana tylko płyty głównej, procesora, chłodzenia jeśli potrzeba i ramu. Reszta zostaje jak obudowa:
http://www.aerocool.us/pgs/pgs-v/pgs_v_vx9pro.htmChłodzenie aktualne to Scythe Mugen II Rev.B jeśli jest opcja to chciałbym go dalej wykorzystać.
Karta graficzna to GTX960 chyba asusa podtuningowana już nie pamiętam co mi tam dokładnie siedzi. Dysk SSD.
Komputer będzie wykorzystywany głównie do symulatorów lotu jak DSC,
War
Thunder, Ace Combat i podobne. Jednym z wymogów to musi to być kompatybilne z win7
, bo wiele starczych softów dotyczących symulatorów nie lubi się niestety z win10.
Co kupić aby to miało sens, zapewne karta graficzna może zostać kiedyś wymieniona na mocniejszą ale to już przyszłość, ewentualnie jeśli to będzie sugerowane mogę ją zmienić na nowszą lecz podstawowy wymóg to obsługa 3 monitorów na raz.
Budżet nieznany
, bo nawet nie wiem ile to wyjdzie czy tysiąc czy np 2 tysiące.
Wiem tylko, że serce w 2010 budowałem na więc to trochę leciwy sprzęt, lecz sprawny więc:
1xAMD Phenom II X4 955 Black Edit /3.2GHz, 125W, AM3, MBOX/
1xAsRock 770 Extreme3 /AMD 770/
1xA-Data 4GB (2x2GB) 1600MHz CL8 Extreme Edition
Wraz z modernizacją kompa chciałbym dostosować go do działania z symulatorami. Wiem, bawię się głownie w casual jak Ace Combat, więc nie mam kompletnie praktyki.
Z tego co już się zorientowałem będę celować w DCS zapewne F
-18 bo jest stosunkowo najnowszym urządzeniem.
Więc od razu pytanie monitor farto iść w wykrzywione lub szerokie czy to nie ma sensu?
Tak samo dodatkowe monitory ma to sens w ogóle w takim symulatorze? Nie mam praktyki wiec ciężko mi wyrokować w co iść a w co nie.