Autor Wątek: Formuła 1  (Przeczytany 71880 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: Formuła 1
« Odpowiedź #585 dnia: Października 11, 2010, 14:33:45 »
Szkoda, a tak pięknie się zaczęło.

btw. mam nadzieję że wszyscy posiadacze renówek sprawdzili dziś rano śruby na prawym tylnym kole :P
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #586 dnia: Października 11, 2010, 14:57:29 »
... i olej (ja) :D
Widziałem tez gościa od merca zerkającego w stronę swojego lewego tyłu  :118:

Offline PIT

• PAT
  • *
  • PAT , EKG_PIT
« Odpowiedź #587 dnia: Października 11, 2010, 17:47:53 »
Ale pech.
Dobrze ,że Kubica ma "ziemską " maszynę a nie latającą.
 Bo co by było jak przykładowo nakrętka od sworznia blokady płata by odpadła ?????
Tylko stały trening czyni Cię Mistrzem. Niech Moc będzie z Wami wirtualni lotnicy.
WSP dla Orłów. - od EKG_PIT

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #588 dnia: Października 12, 2010, 10:16:11 »
Artykuł, z którym całkiem się zgadzam - dlaczego Kubek jest materiałem na WDC w niedalekiej przyszłości:

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/motorsport/formula_one/9080455.stm

Jak dla mnie kwali do Suzuki i potem wskoczenie na drugą pozycję dały więcej satysfakcji niż te kilka wyprzedzeń przy dużej przewadze w Singapurze - teraz jest powód do ekscytacji ale chyba niewielu jest w stanie to zrozumieć. Notabene stary Schu tutaj wykazał się, może jednak jest coś na rzeczy, że w przyszłym sezonie jeszcze nas zaskoczy. Oby. Kobayashi jest moim kolejnym faworytem, szczególnie po wysłuchaniu wywiadu z nim - facet jest japońskim Kubicą - skromny, uparty i ogromnie utalentowany.
A kij mi w oko - przyznam się, że Hamilton ostatnio robi na mnie wrażenie. Facet dojrzewa i to widać coraz bardziej: jedynie 6 kółek na treningu i wskoczyć na P3 w quali to musi robić wrażenie.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #589 dnia: Października 24, 2010, 12:21:54 »
A mogło być tak pięknie gdyby nie ten jeden spin za dużo.
Mam na myśli oczywiście Pietrowa. Dzisiaj P5 i 6 dla Renault to był całkiem realny scenariusz.:(

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #590 dnia: Października 24, 2010, 19:23:29 »
Wyścig całkiem ciekawy, gdyby nie SC. Robercik coś dzisiaj nie błyszczał (żeby nie powiedzieć inaczej ;) ) , na szczęście dobrze się skończyło (przynajmniej dla niego). Zawsze byłem przekonany, że ciężkie warunki to okazja dla Kubicy, żeby nieco poszaleć, a dziś dał się wy***** Szumiemu, a poźniej Hulkenbergowi. Chwała mu za to, że mimo wszystko zachował spokój i nie popełniał takich błędów jak reszta. Gdyby nie wpadki Williamsów na ostatnich kółkach, byłoby słabo. Pocieszające jest to, że przeskoczył Rosberga. :D

PS:A ten "lizakowy" Renault co dzisiaj wymyślił?! Za dużo w F1 2010 codemastersów grał, że trzymał RK w pitstopie, aż wszyscy wyjadą? ;)
DCS/FSX/AC/pCARS

« Odpowiedź #591 dnia: Października 24, 2010, 20:29:32 »
PS:A ten "lizakowy" Renault co dzisiaj wymyślił?! Za dużo w F1 2010 codemastersów grał, że trzymał RK w pitstopie, aż wszyscy wyjadą? ;)
Lizakowy dzisiaj zachował się tak jak powinien. Kilka wyścigów temu puszczono Kubicę wprost na innego zawodnika. Teraz Kubica chciał wyjechać, ale lizakowy go przytrzymał, żeby nie uderzył w inne bolidy.

A wyścig bardzo ciekawy. Przypomniały mi się deszczowe weekendy z początku sezonu, gdzie stawka zmieniała się z okrążenia na okrążenie.
Cytat: Sir Fred Hoyle
Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #592 dnia: Października 25, 2010, 08:15:09 »
Kubic jechał  dobrze, a przynajmniej obrał właściwą taktykę na te warunki.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Offline Carolus

• 13 WELT
  • *
  • 13 WELT Pilot
    • 13 Wirtualna Eskadra Lotnictwa Taktycznego.
« Odpowiedź #593 dnia: Października 26, 2010, 09:02:18 »
http://sport.onet.pl/f1/f1-kubica-i-heidfeld-znow-razem,1,3743709,wiadomosc.html
No to chyba Pietrow jest już poza Renault, a z 2 "złego" wolę już Heidfelda, bo Sutil się rozpi*****

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #594 dnia: Listopada 07, 2010, 18:42:18 »
Wczoraj ciekawa końcówka kwalifikacji, a dzisiaj mogło być nieźle gdyby nie fatalna decyzja o pitstopie. Już kalkulowałem szanse na wyprzedzenie Massy w ostatnim wyścigu, a tu powrót na P8 w generalce. :(
DCS/FSX/AC/pCARS

« Odpowiedź #595 dnia: Listopada 07, 2010, 19:09:27 »
To że decyzja o pitstopie była błędna to jedno ale zachowawczo to Kubica może jechać jeśli jest w czołówce a nie w okolicach 11 miejsca. Powinien cisnąć na Hulkenberga ile się da a nie kalkulować i czekać na rozwój sytuacji.

« Odpowiedź #596 dnia: Listopada 07, 2010, 19:43:23 »
Jak to było możliwe, że wolno jadący Przycisk po picie wskoczył przed Kubicę z 11 na 6 miejsce? Chyba nie policzyli mu jednego kółka czy coś... ;)
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

« Odpowiedź #597 dnia: Listopada 08, 2010, 22:19:18 »
To że decyzja o pitstopie była błędna to jedno ale zachowawczo to Kubica może jechać jeśli jest w czołówce a nie w okolicach 11 miejsca. Powinien cisnąć na Hulkenberga ile się da a nie kalkulować i czekać na rozwój sytuacji.
Tylko jak cisnąć, skoro Hulk jechał bezbłędnie a Kubica na prostej start-meta jechał na odcięciu i prędkość miał taka, jak Hulk? Hamilton też nie dał rady wyprzedzić Hulkenberga na torze. Jaki cienias... Prawda?
Gdyby ściągnęli Kubicę wcześniej na pitstop było by inaczej. Jednak kiedy zdecydowali, że zmieniają gumy - Hulk też zjechał :/ Później obaj utknęli za wolniejszym Petrowem i pozamiatane.

A inny zespół ściągnął swojego zawodnika wcześniej, ten dostał nowe gumy i miał wolne pole, aby je wykorzystać i guzik z tego miał ... pożytek. SC też nieźle namieszał.

« Odpowiedź #598 dnia: Listopada 14, 2010, 15:55:05 »
Niestety, koniec sezonu 2010, inna sprawa jak się skończył  :005: Osobiście wolałbym każdego innego kierowce z majstrem.

Renault miało dzisiaj ładną reklamówkę :)

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #599 dnia: Listopada 14, 2010, 20:55:01 »
Wyścig bardzo fajny. Też wolałbym kogoś innego na 1szym miejscu ale trzeba przyznać że młody przez cały sezon zasłużył na nie i nie mozna mówić że to całkowity przypadek. V. jest świetnym kierowcą dla promowania F1 bo jeździ widowiskowo ;) i szybko. Szkoda że już koniec, teraz pozostały emocje trnsefrowe i techniczne. Myślę że za sprawą min. Kubka wątek sie nie uśpi do wiosny  :001:  
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM