Dzięki, że się tak fatygowałeś

Złożona sprawa z tym FT, na filmie nie sposób to ocenić, bo sam film nie jest płynny (23 albo 25fps i to widać), poza tym Loczek nie jest tutaj miarodajny, bo nie wymaga takiej stabilności widoku jak Falcon albo FSX (to dlatego, że one w przeciwieństwie do FC mają klikalne kokpity i dopiero wtedy widać jak stabilny jest widok, jak sobie trzeba trafić myszką w malutki przełącznik w trakcie lotu). Mój FT z kamerą VX1000 sprawuje się bardzo dobrze, a minimalnymi niestabilnościami radzę sobie tak, że zmapowałem klawisz zwiększający stabilność widoku (opcja "stable" w FT) i jak chcę coś przełączać w kokpicie to sobie dodatkowo stabilizuję widok. Dotyczy to Falcona i FSX, bo w FC i Condorze nie ma takiej potrzeby - na potrzeby tych gier widoki są wystarczająco stabilne. Jedynym powodem, dla którego testowałem kamerę 333 było to, że moja VX1000 nie posiada opcji wyłączania autoexposure (znaczy teoretycznie posiada, ale to nie działa, bo po odznaczeniu opcja i tak na powrót sama się zaznacza) co przy pewnych szczególnych warunkach oświetlenia (zazwyczaj podczas ostrego zachodu słońca - siedzę przy oknie wychodzącym na zachód) powoduje że za plecami na ścianie mam potężne odbicie IR i wtedy pojawiają się problemy. Nie jest to bardzo uciążliwe, bo przeszkadza tylko przez 30min - do max godziny i to nie zawsze, na ogół jak siadam do lotów to słońce jest już niżej, ale liczyłem na to, że PK333MB i wyłączanie autoexposure usunie problem całkowicie. Wpływ rozdzielczości kamery na płynność i stabilność widoku jest bezapelacyjny (i to nie tylko na A4techu - jak obniżę rozdziałkę na VX1000 to również rozglądanie staje się mniej płynne, pomimo tego że klatki są jak najbardziej w porządku (24-30FPS w zależności od warunków oświetlenia), oczywiście jitter jest niski (1-7) i cały czas stabilne 3 krzyżyki (właśnie dlatego wolę diody, podejrzewam że odblaski przy tym oknie kiepsko by się sprawdziły).