Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 233081 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl

• Gość
Odp: Storm of War: Battle of Britain -screeny
« Odpowiedź #915 dnia: Stycznia 13, 2011, 17:51:45 »
Męczybuła pewnie zamówi.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #916 dnia: Stycznia 13, 2011, 17:56:23 »
Nie ma wymagań sprzętowych, żadnego trailera, gameplayu, ani pełnej listy ficzerów... Wątpię, żeby ktoś to zamówił przed otrzymaniem konkretów.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #917 dnia: Stycznia 13, 2011, 17:58:10 »
nie wierzę w polską wersję językową w sprzedaży od pierwszego dnia
Ale kto mówi o polskim wydaniu? Na razie wszedzie jest info o wydaniu anglojęzycznym, nawet w Empiku:
http://www.empik.com/il-2-sturmovik-cliffs-of-dover-edycka-kolekcjonerska-pc-ubisoft,prod59301537,multimedia-p
który jak do tej pory był ostatnim wydawcą serii Iłkowej.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #919 dnia: Stycznia 13, 2011, 20:43:52 »
Możliwe, że bedzie multilanguage i polski też się zalapie. Chociaż jak dla mnie to jakiś fejk jest, na SIMHQ nikt nie wierzy, żeby to wyszło wcześniej niż jesienią.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #920 dnia: Stycznia 13, 2011, 23:24:10 »
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #921 dnia: Stycznia 14, 2011, 02:11:49 »
Poczytałem sobie żółte forum dziś. Wnioski są takie (to tylko moja interpretacja opinii i newsów): Ubisoft prawdopodobnie dogadał się z Olem, że zostanie wydawcą, ale pocisnął, żeby wydać jak najszybciej. Wydanie Szturmowego Dorsza (COD) miało zostać ogłoszone przez Ubi next week, ale był przeciek z tą edycją kolekcjonerską, w każdym razie podobno ktoś od nich potwierdził.

Wcześniej była mowa o Steamie i podejrzewam, że chodziło o to, że jeśli developer ma problem ze znalezieniem wydawcy, to Steam jest łatwym wyjściem z sytuacji (w końcu wszystkie indie i mody, które poszły jako standalone poszły przez parówę).

Niemieckiej kampanii nie będzie w grze, bo nie została jeszcze dokończona i myślę, że to kwestia kompromisu, żeby wyrobić się w terminie Ubikacji. Większość ludzi uważa, że zostanie ona dodana w darmowym patchu, ale patrząc jak wyglądała polityka Ubi przy WoPie, raczej wątpię, żebyśmy cokolwiek dostali za darmo. Sporo jest obaw, że skończy się jak Silent Hunterem 5 i otrzymamy produkt niedokończony i z błędami, który wydawca szybko oleje, kiedy tylko okaże się, że nie wyciśnie już z niego takiej kasy jak z kolejnego Assassins Creeda.

Powiem tak, mam nadzieję, że te moje obawy są totalnie błędne i będę wdzięczny każdemu, kto zaraz wyjedzie z pretensjonalnym tonem i serią linków, żeby udowodnić jak bardzo się mylę. Ale póki co można się spodziewać, że dawna idea Storm of War jako uniwersalnej platformy symulacyjnej, do której będzie można później wydawać dodatki o każdym okresie historycznym, robić tank-simy i inne takie (obiecywali, że po BoBie będzie Korea, pamiętacie?) jest mocno wątpliwa. Ubisoft dołączył jakiś czas temu do grona zachłannych wydawców, którzy chcą maksymalizować zyski poprzez drakońskie DRMy, monopol na patche (teraz zwane DLC i płatne) i inne krzywe patenty jak na przykład wyłączanie serwerów, kiedy przestają na grze zarabiać. Nie zdziwiłbym się, gdyby nie było edytora misji i serwerów dedykowanych...

empeck

• Gość
« Odpowiedź #922 dnia: Stycznia 14, 2011, 12:56:33 »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #923 dnia: Stycznia 14, 2011, 19:41:54 »
http://fooblog.mexxoft.com/category/computerspiele/storm-of-war-computerspiele/

Nowy update, screeny z pow. ziemi i już z wygładzaniem (chociaż szpicior dalej ma schodki)

www.yoyosims.pl

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #924 dnia: Stycznia 16, 2011, 03:41:38 »
Niestety te schodki są nieuniknione - zawsze tam były, są i będą... bardziej się rzucać w oczy im wyższa jest rozdzielczość ekranu i ostrość matrycy. Te na screenach to pikuś w porównaniu z tym co ja mam u siebie na monitorku z AAx8. Niestety AA to wciąż skomplikowana i nieco kuglarska technologia - działa tym gorzej im więcej jest pikseli. Jedyna rada: mały monitor, albo telewizor.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #925 dnia: Stycznia 16, 2011, 10:14:39 »
Jedyna rada: mały monitor, albo telewizor.
A co to za bezeceństawa? :) Sugerujesz że IL-2: CoD nie bedzie obsługiwał wygładzania? Bedzie, tylko wiekszość screenów jak do tej pory były właśnie bez tego, coś tam nawet Oleg tłumaczył, że to z testów na strych kompach z kartami graficznymi z czasów Il2 FB, ale pewnie marketingowa paplanina.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #926 dnia: Stycznia 16, 2011, 13:30:31 »
Niestety te schodki są nieuniknione - zawsze tam były, są i będą... bardziej się rzucać w oczy im wyższa jest rozdzielczość ekranu i ostrość matrycy. Te na screenach to pikuś w porównaniu z tym co ja mam u siebie na monitorku z AAx8. Niestety AA to wciąż skomplikowana i nieco kuglarska technologia - działa tym gorzej im więcej jest pikseli.

Coś mi się wydaje kolego że karta stosuje ustawienia gry a to błąd ! 
W panelu sterowania grafiką ( dla ATI jest to CCC ) można wymusić tryby wygładzania krawędzi.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #927 dnia: Stycznia 16, 2011, 16:55:48 »
Nie chce mi się wdawać z wami w żmudną i nudną dyskusję techniczną. Po prostu przyjmijcie za fakt: samo włączenie AA nie spowoduje, że schodki i kanty zupełnie znikną. Po to właśnie są te różne rodzaje AA i różne tryby, żeby sobie dostosować poziom wygładzania do rozdzielczości (w dużym skrócie - wyższa rozdziałka=więcej pikseli na ekranie=konieczność większej liczby przekształceń, żeby wygładzić). Można sobie zawsze włączyć MSQAA x 16, ale ja mam tylko jedną kartę graficzną i nie jest z serii 5xxx, wolę mieć klatki na sekundę, a niestety AAx4 w full HD nie daje ideału.

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #928 dnia: Stycznia 16, 2011, 17:03:34 »
Im wyższa rozdzielczość, tym bardziej widoczne "schodki"? Ale ja głupi byłem i kupiłem monitor full HD  :karpik

Offline Bucic

• *
  • "negative thrust to weight ratio"
    • GIMP
« Odpowiedź #929 dnia: Stycznia 17, 2011, 00:00:52 »
Niestety te schodki są nieuniknione - zawsze tam były, są i będą... bardziej się rzucać w oczy im wyższa jest rozdzielczość ekranu i ostrość matrycy. Te na screenach to pikuś w porównaniu z tym co ja mam u siebie na monitorku z AAx8. Niestety AA to wciąż skomplikowana i nieco kuglarska technologia - działa tym gorzej im więcej jest pikseli. Jedyna rada: mały monitor, albo telewizor.
Już dawno nie czytałem takich bredni :D

Żeby nie było, że się tylko na kimś wyżywam:
monitor o prz. 19"
1280x1024
AA 8x
schodkowania nie widać nigdzie i nigdy, nawet w przypadku czarnej linki na tle jasnego nieba.

W przypadku kart nVidia spadek wydajności w przypadku AA 8x jest prawie taki sam jak przy AA 4x. Taka magia  :004: (CSAA)
« Ostatnia zmiana: Stycznia 17, 2011, 00:08:16 wysłana przez Bucic »