Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 222686 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).
« Odpowiedź #1065 dnia: Lutego 14, 2011, 22:19:12 »
To pewnie jeden z tych filmów: http://www.youtube.com/watch?v=SnVB94N6H9g
Według mnie dźwięk silnika Bf109 jest o wiele lepszy niż ten z IL2/FB. Grafika też mi się podoba. Jeśli FM i DM będą dobre to będę w pełni usatysfakcjonowany przy takiej oprawie audio-wizualnej. ;)

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #1066 dnia: Lutego 14, 2011, 22:55:10 »
Znów za zooma będą odpowiadały Del, End, PageDn ? Ja tu widzę skokowe przybliżenia

No i git, choć pewnie będą i takie, i takie. Ja używam zoom'a na przyciskach i uważam to za jedyne sensowne rozwiązanie. W ROF'ie zoom na osi dało się używać, a na klawiszach plus/minus już gorzej, a takich predefiniowanych - Pana Del, End :) - już w ogóle nie było i trzeba się było ratować osią... 

Coś mi się coraz bardziej wydaje, że będzie pysznie!
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #1067 dnia: Lutego 15, 2011, 07:57:44 »
To pewnie jeden z tych filmów: http://www.youtube.com/watch?v=SnVB94N6H9g

Z tego zalinkowanego filmu można się sporo dowiedzieć.
Min tego, że CoD to "stary 1946" w nowej oprawie graficznej :-P
Co prawda nie wiadomo na jakich ustawieniach "realizmu" został nakręcony powyższy filmik.
Nadal nic nie wiemy nt FM i DM (chociaż sypiące się z tego Wellingtona kawałki pewne rzeczy sugerują) - ale obawiam się, że rację może mieć Zefir. Żadnej rewolucji, ot nastepna gra z serii Il-2 Sturmovik, ze wszystkimi jej zaletami i wadami - skądinąd znanymi wszystkim doskonale :-D

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #1068 dnia: Lutego 17, 2011, 08:09:56 »
Efekty wizualne strzałów nie wyglądają dla mnie zbyt dobrze.

« Odpowiedź #1069 dnia: Lutego 17, 2011, 09:10:08 »
Było tu już o tym  :020:

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1070 dnia: Lutego 17, 2011, 09:33:01 »
Kurde dajcie juz spokój z tymi tracerami (smugaczami)  :020: Wygladaja dużo lepiej niż w FB, a jeżeli juz chodzi o pociski z dymem (tak nazwałem dla odróżnienia od tylko świecących) to jest nawet idealnie IMHO. Kiedyś już to pisałem że rzeczą która wizualnie zrobiła na mnie wrażenie w pierwszej odsłonie Ił-2 (2002 rok) były właśnie smugacze których nie miał zaden wcześniejszy sim. Dzisiaj w CoD Olo wszedł na wyższy poziom graficznie i przebił nawet RoFa w tym elemencie. Nie dam więc nic złego powiedzieć w tej kwestii :P
Jest jeszcze jedna sprawa. Kabiny samolotów, oczywiście graficznie wyglądaja lepiej niż w FB ale inna rzecz mnie nurtuje- ich wielkość a dokładnie wrażenie większej przestrzeni w tej kabinie. W FB jakoś tak bardziej klaustrofobicznie jest. Nie jest to odczucie związane z rozdzielczością w której sie gra. Też cos Was tknęło w tym temacie?
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #1071 dnia: Lutego 17, 2011, 10:43:30 »
Rutkov - kabiny wyglądają tak samo, może po prostu punkt widzenia jest wyżej? Inna sprawa, to że to następny sim bez ludzi w kabinie. W mojej opinii widok w kabinie powinien zawierać gracza - jego ciało, nogi na pedałach, ręce (choćby na stałe, jedna ręka na ruchomym drążku, druga na przepustnicy). Zapełnienie przestrzeni kabiny dałoby Ci to większe odczucie klaustrofobii... :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #1072 dnia: Lutego 17, 2011, 13:27:01 »
Rutkov - kabiny wyglądają tak samo, może po prostu punkt widzenia jest wyżej? Inna sprawa, to że to następny sim bez ludzi w kabinie. W mojej opinii widok w kabinie powinien zawierać gracza - jego ciało, nogi na pedałach, ręce (choćby na stałe, jedna ręka na ruchomym drążku, druga na przepustnicy). Zapełnienie przestrzeni kabiny dałoby Ci to większe odczucie klaustrofobii... :)

Polać mu! O to samo molestowałem na forum RoF. Od czasu Condora i DCS we wszystkich innych simach brakuje mi tego elementu, ale jak widać po różnych dyskusjach jest on dość mocno kontrowersyjny.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #1073 dnia: Lutego 17, 2011, 13:31:59 »
Chyba kpicie. To twórcy tyle pracy wkładają w wykończenie kokpitu (w RoFie w te fikuśne fotele) a wy chcecie by pilot to całe dzieło zasłonił brudnym dupskiem i łapskami?
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1074 dnia: Lutego 17, 2011, 13:35:06 »
Było w DCS:BS, pomysł raczej się nie przyjął (pewnie nie będzie pilota w kokpicie DCS:A10). Jedni to lubią, inni nie, ja na przykład nie wiem nawet gdzie się to w DCS włącza :D Za to pracy z realistyczną animacją kończyn pilota jest więcej niż z innymi częściami kokpitu.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

empeck

• Gość
« Odpowiedź #1075 dnia: Lutego 17, 2011, 13:38:23 »
ja na przykład nie wiem nawet gdzie się to w DCS włącza :D

Ja też nie :)

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1076 dnia: Lutego 17, 2011, 13:53:22 »
Ja też nie chcę żadnej postaci, ostatnia która mi sie podobała to facet w Wings, ale on miał biały powiewajacy szalik :) i bardziej do RoFa pasowałby.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #1077 dnia: Lutego 18, 2011, 16:56:53 »
Zrobią, albo nie zrobią. Wystarczy, że...

Zgadzam się całkowicie z Zefirem. Nie odkryję Ameryki pisząc, że skoro gra zmieniła swoją nazwę na taką z "IL-2 Sturmovik" w nazwie, to kwestia nowości w grze i rozwiązań w niej wykorzystanych jest jasna.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1078 dnia: Lutego 19, 2011, 12:37:17 »
Nie przesadzajmy Labi, powrót do starej nazwy może mieć podłoże marketingowe. W końcu IL-2 Sturmovik to uznana marka na rynku od 10 lat, miliony sztuk sprzedaży i dziesiątki jak nie setki tysięcy chetnych na nowy produkt z nazwą IL-2 w tytule. A SoW cos komu mówiło? tak zwanemu miłośnikowi symulatorów tak, ale on nie jest jedynym targetem (brzydkie określenie) gry i dlatego myślę że z tego powodu (nie tylko, Zefir ma za pewne rację) nastąpił powrót do sprawdzonej nazwy. I choć z dodatkiem Cliffs of Doverbrzmi ona dla mnie śmiesznie trochę - na forum 1C ktoś ją porównał do nazwy symulatora balonu na ogrzane powietrze :) - cieszę że nazwa Il-2 nie umiera tym samym.

Offline Bucic

• *
  • "negative thrust to weight ratio"
    • GIMP
« Odpowiedź #1079 dnia: Lutego 19, 2011, 19:25:06 »
Było w DCS:BS, pomysł raczej się nie przyjął (pewnie nie będzie pilota w kokpicie DCS:A10). Jedni to lubią, inni nie, ja na przykład nie wiem nawet gdzie się to w DCS włącza :D Za to pracy z realistyczną animacją kończyn pilota jest więcej niż z innymi częściami kokpitu.
Sprawdziło sprawdziło. Gdyby nie sprawdziło, to ED nie marnowałoby roboczogodzin swojej nielicznej ekipy na zrealizowanie tego. Szybko też ucięli biadolenia nad "zasłaniającym pilotem" przez umożliwienie wł/wył tego za pomocą jednego skrótu [Shift+P]. Może sobie jeszcze powyłączajcie sterownice w kokpicie. Przecież macie joye i sterownice przed sobą  :118:
Ogólnie podoba mi się to, co widzę i bynajmniej nie mam na myśli tylko grafiki. Ciekaw jestem np. czy starzy obrońcy modelu lotu oryginalnego Il-2 zauważyli, że samoloty w nowym są stabilniejsze* w kanale odchylenia... Więc w końcu będzie prawie idealnie i (dopiero wtedy) lepiej niż w BoB 2 WoV. Przy okazji - stary Il-2 ma zamodelowany efekt bliskości ziemi?