Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 222731 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).
« Odpowiedź #1080 dnia: Lutego 19, 2011, 19:50:23 »
Przy okazji - stary Il-2 ma zamodelowany efekt bliskości ziemi?

Czyli co? Jeśli chodzi o to, że jak jesteś nisko to trochę od tego telepie, to i owszem. Aha - mi też się podoba to, co zaprezentowano. Pięknie. Zostają mi tylko pytania o prowadzenie serwera, a lista jest długa.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #1081 dnia: Lutego 19, 2011, 20:08:34 »
Sprawdziło sprawdziło. Gdyby nie sprawdziło, to ED nie marnowałoby roboczogodzin swojej nielicznej ekipy na zrealizowanie tego.
No i to jest dopiero argument. :118:
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Zefir

• Gość
« Odpowiedź #1082 dnia: Lutego 19, 2011, 20:17:13 »
Przy okazji - stary Il-2 ma zamodelowany efekt bliskości ziemi?
Nie ma i kiedyś już chwaliłeś się tym, że BoB ma to dzięki Twojej pomocy, a większość symulatorów/gier (w tym Ił-2) nie ma. Nie wydaje mi się (ale jest to oczywiście zwykłe proroctwo), żeby pojawiło się to w nowym CoD. Moje wróżby mówią, że taka rzecz nie leży na drogach, którymi podążają myśli twórców serii w zakresie pisania modelu lotu. Poza tym trudno oczekiwać, żeby Oleg chciał jeszcze bardziej utrudniać lądowania - przecież mogłoby to zniechęcić klientów...

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1083 dnia: Lutego 19, 2011, 21:01:51 »
Sprawdziło sprawdziło. Gdyby nie sprawdziło, to ED nie marnowałoby roboczogodzin swojej nielicznej ekipy na zrealizowanie tego. Szybko też ucięli biadolenia nad "zasłaniającym pilotem" przez umożliwienie wł/wył tego za pomocą jednego skrótu [Shift+P]. Może sobie jeszcze powyłączajcie sterownice w kokpicie. Przecież macie joye i sterownice przed sobą  :118:

Zrobili raz, widać w DCS:A10 już nie marnują na to czasu, bo nic na ten temat nie słychać, "feature list is final". Poza tym nie da się zrobić całkiem autentycznej animacji pilota sterującego dzieloną przepustnicą. Z drugiej strony można zrobić jak w FC, same nogi, żeby było do czego mapnik przyczepić :)

A w FSX jeśli się wolant zasłania przyrządy i da się wyłączyć, to go wyłączam albo opuszczam.

"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #1084 dnia: Lutego 20, 2011, 09:55:51 »
Co do serwerów online: podobno będzie możliwość przeskakiwania do aktualnie latających samolotów AI. Jeśli zginiesz mógłbyś zrobić Refly i zacząć na nowo, albo wybrać któryś z innych samolotów już w locie / akcji. Hmmm...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Bucic

• *
  • "negative thrust to weight ratio"
    • GIMP
« Odpowiedź #1085 dnia: Lutego 20, 2011, 15:23:02 »
Czyli co? Jeśli chodzi o to, że jak jesteś nisko to trochę od tego telepie, to i owszem. Aha - mi też się podoba to, co zaprezentowano. Pięknie. Zostają mi tylko pytania o prowadzenie serwera, a lista jest długa.
Nie. Pogooglaj.

No i to jest dopiero argument. :118:
Owszem jest. Zrobiliście z "preferujących nogi" jakieś, nie przymierzając, "wymierające plemię"  :020: , a wspomniany przeze mnie fakt... Wiadomo.

Nie ma i kiedyś już chwaliłeś się tym, że BoB ma to dzięki Twojej pomocy, a większość symulatorów/gier (w tym Ił-2) nie ma. Nie wydaje mi się (ale jest to oczywiście zwykłe proroctwo), żeby pojawiło się to w nowym CoD. Moje wróżby mówią, że taka rzecz nie leży na drogach, którymi podążają myśli twórców serii w zakresie pisania modelu lotu. Poza tym trudno oczekiwać, żeby Oleg chciał jeszcze bardziej utrudniać lądowania - przecież mogłoby to zniechęcić klientów...
Lepiej sprawdź jeszcze raz, co napisałem "kiedyś", bo pleciesz takie...
Nie wiesz nawet, czy w starym ten efekt był, a do zgadywania, czy będzie w CoD, rwiesz się pierwszy. Zapytałem konkretnie o coś w Il-2. Jak możesz sprawdzić, to sprawdź. Jak nie sprawdziłeś, to po co odpisujesz?

Zrobili raz, widać w DCS:A10 już nie marnują na to czasu, bo nic na ten temat nie słychać, "feature list is final".
Nie wiedziałem. Szkoda by było. Nawet z powodu tego mapnika, o którym wspomniałeś  :001:
Poza tym nie da się zrobić całkiem autentycznej animacji pilota sterującego dzieloną przepustnicą.

Czyżbyś poszukiwał ideału?!  :003:

Zefir

• Gość
« Odpowiedź #1086 dnia: Lutego 20, 2011, 16:27:20 »
Napiszę bardziej wprost: nie było, Mistrzu. I będę już grzecznie stał w moim kąciku...

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1087 dnia: Lutego 21, 2011, 12:12:20 »
My tu pitolimy a update był :) :

http://fooblog.mexxoft.com/category/computerspiele/cliffs-of-dover-computerspiele/

przypatrzcie sie temu z 4 lutego
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #1088 dnia: Lutego 21, 2011, 12:22:15 »
Filmy zostały usunięte:(

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1089 dnia: Lutego 21, 2011, 12:50:19 »
Tak usunęli je (1C), podobno to ROSS YOUSS wypuscił :) . Tu masz link do tego z Beefem, już był tu wcześniej umieszczany przez Rashbanora
 http://www.youtube.com/watch?v=SnVB94N6H9g

screeny z poprzedniego foobloga świadczą o dynamicznej pogodzie, ciekawe  :icon_rolleyes:
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

empeck

• Gość
« Odpowiedź #1090 dnia: Lutego 21, 2011, 13:04:42 »
Mnie zastanawia dlaczego ten Spit ma wysunięte klapy, i to częściowo:

http://fooblog.mexxoft.com/wp-content/uploads/2011/02/shot_20110218_160839.jpg

Ponury

• Gość
« Odpowiedź #1091 dnia: Lutego 21, 2011, 13:50:46 »
"(...) dlaczego ten Spit ma wysunięte klapy, i to częściowo:"
Bo "print screen" wciśnięto sekundę po wciśnięciu "flaps" ?

Myślę że tym co zabije kiedyś grywalność tego programu będzie to samo co kiedyś sprowadziło "szturmowika"  z pozycji symulatora do trudnej strzelaniny 3D - czyli mapy, które ograniczają świat do mniejszego niż maksymalny zasięg samolotu. Nie zdziwię się jeśli w końcu doczekamy się dopracowanej wersji modułu walki powietrznej i uszkodzeń do FSX i następców, i impreza przeniesie się tam- nawet jeśli początkowo będzie to tylko P-47 vs Spitfire (Accusim). Nawet po pięciu latach od wydania, nie będzie tam przypadkowych ludzi i dzieciaków psujących zabawę ani głupich i niepotrzebnych kłótni. Myślę że taki symulator (nie jako nakładka- third party ersatz) nastąpi już za kadencji następcy FSX, a nieustająca analna orgia na gejoserwerach ROF -który jest wciąż świeży i fajnie grywalny- tylko potwierdza taką tezę.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #1092 dnia: Lutego 21, 2011, 13:59:41 »
"(...) dlaczego ten Spit ma wysunięte klapy, i to częściowo:"
Bo "print screen" wciśnięto sekundę po wciśnięciu "flaps" ?

Mam nadzieję. Mimo wszystko dziwi mnie wysunięcie klap w Spicie w takiej sytuacji jak na obrazku.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #1093 dnia: Lutego 21, 2011, 14:37:37 »
To by oznaczało, że maszyna ma mniej niż 140mph na budziku i przez najbliższe pół minuty będzie niezdatna do użytku z powodu ogromnego oporu i czasu jaki trwa schowanie się tych klap  :118:

Czyli mięsko dla tego Mietka  :121:

empeck

• Gość
« Odpowiedź #1094 dnia: Lutego 21, 2011, 14:44:41 »
To by oznaczało, że maszyna ma mniej niż 140mph na budziku i przez najbliższe pół minuty będzie niezdatna do użytku z powodu ogromnego oporu i czasu jaki trwa schowanie się tych klap  :118:

Czyli mięsko dla tego Mietka  :121:

O ile nie sfajczy sobie Merlina ;)