Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 232222 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).
« Odpowiedź #1275 dnia: Marca 23, 2011, 13:38:13 »
Ja tam oczekiwałem tylko tego co mi obiecali te kilka lat temu.
*Około 100 samolotów na raz na ekranie.
*Dynamicznej pogody.
*Przełomów w dziedzinie grafiki (chociaż to jestem w stanie przeboleć).
*Porządnych dźwięków samolotów.
*Jeszcze bardziej zaawansowanego modelu lotu (przykład Rof'a, Dcs'a i Condora pokazuje, że się da) i zniszczeń.

Plus miałem kilka małych życzonek od siebie, które zaimplementowane odpowiednio pogłębiłyby wrażenie lotu, ale które nie są niezbędne.

Pierwsze dwa punkty już wylądowały w koszu. Trzeci jest taki jaki widać póki co, czyli na pewno nie 'przełomowy', dźwięki są jakie są, albo raczej jakie pokazali, czyli niewiele. Co do ostatniego punktu to się okaże jak się to przebada. Czy to naprawdę wielkie narzekanie i trolowanie, że rzeczy nam obiecane już na samym starcie projektu się nie pojawią?

Mam wrażenie, że trochę się przepracowali nad tym symulatorem. Nie lepiej było by wypuścić dwa samoloty super dopracowane, ze skończonym silnikiem i ileś tam samolotów AI. Potem stosunkowo wydawać kolejne samoloty i obiekty naziemne?

Przekładana ciągle data premiery i wycinanie rzeczy, które miały być zaimplementowane. Taki drugi STALKER, gdzie założenia wstępne przerosły moce przerobowe programistów.

Co do odejścia Olega. Zawsze boli utrata kolejnego fana symulatorów, ale w tej chwili nie możemy narzekać. Jest kilka rzeczy na horyzoncie, nawet jeśli nie związanych z IIWŚ. W zasadzie Oleg nie wprowadził nic naprawdę produktywnego na rynek od czasu FB. Kolejne średnio dopracowane samoloty i jeszcze mniej tereny walk (vide pacyfik) nie wniosły za wiele do tematu.

Do premiery niedaleko. Okaże się na ile czekanie było warte ;)
Achtung Spitfeuer!

Ponury

• Gość
« Odpowiedź #1276 dnia: Marca 23, 2011, 13:49:47 »
Cycek i grubas Rutkov napisali mniej więcej wszystko o co chodzi, ja tylko chciałem się zapytać o jedną sprawę- gdzie się podziały te wszystkie skriny z kolorowymi blokami zawartymi w modelu płatowca reprezentującymi strefy uszkodzeń i zniszczenia poszczególnych instalacji. I dlaczego, do wuja wafla, na ostatnim podlinkowanym tu filmie Luthier pokazuje nam zmodowany przez "scenę" Il-2 Sturmovik 1946 ? Przecież już to dawno znamy, i 1C nie ma z tym nic wspólnego.
Bo chyba nikt nie chce nam wmówić że to jest film z nowej gry na którą czekaliśmy kilka lat..?

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #1277 dnia: Marca 23, 2011, 14:10:20 »
Tak swoją drogą, to chyba niewiele osób tutaj grało w Wings of Prey, bo ja z każdym kolejnym filmikiem widzę CoDa jako WoPa z nowymi modelami 3D...

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1278 dnia: Marca 23, 2011, 14:22:58 »

http://img855.imageshack.us/i/hydraulika.jpg/
Daje też link bo coś obrazek nie działe. Na skrinie zaznaczyłem pewien "manometr" że tak go nazwę. Pokazuje on system hydrauliki spita jak mniemam. Zastanawiam sie do czego może to służyć. Do sygnaluizacji uszkodzeń klap, podwozia? może jednak jakiś bardziej skomplikowany DM będzie w tym simie. A może to tylko gadżet?
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1279 dnia: Marca 24, 2011, 12:12:39 »
Co ciekawe, podobno cały Świat ma mieć tę samą okładkę IL-2 CoD, oznacza, to, że te na stronach w PL są aktualne, a te pozostałe błędne albo na odwrót.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

CyC_Benito

• Gość
« Odpowiedź #1280 dnia: Marca 24, 2011, 15:08:00 »
Czołem,

z góry przepraszam że nie do końca na temat  ale żyje i zamierzam sprawdzić nowe "olowe" dziecko. Jak już się ono pojawi dajcie na siebie namiar (jakiś serwer Ventrilo cos w rodzaju HLa, cokolwiek żebym mógł spotkać starych znajomych).

Pozdrawiam

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1281 dnia: Marca 24, 2011, 19:17:43 »
Młlo Cie znów widzieć CyCu :banan
są juz jakies filmiki:
http://www.youtube.com/user/Vaal87
3 sztuki w tym fajny filmik z podświetleniem

a tu Was załamie, ja już ze śmiechu leżę, mam nadzieję że to na nieśmiertelnośći :
http://www.youtube.com/watch?v=c64_vd9EhxI&feature=player_embedded
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #1282 dnia: Marca 24, 2011, 19:43:36 »
a tu Was załamie, ja już ze śmiechu leżę, mam nadzieję że to na nieśmiertelnośći :
http://www.youtube.com/watch?v=c64_vd9EhxI&feature=player_embedded
.. dać Herbatnikom ubertechnikę   :121:  :118:  :021:
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1284 dnia: Marca 24, 2011, 19:54:43 »
Filmik z Beefką 110 zaiste ciekawy. Jeszcze wyjdzie, że WoP nie był wcale taki zły ;) . Ale chyba bez jaj jakiś "un..." tam jest chyba włączony.

ale za to jesli chodzi o to:

Wywiad:
http://www.youtube.com/watch?v=Sh-SJ3IkBfI&feature=player_embedded#at=15

może się spodobać. W sumie tylko tydzień :) !

Na końcu mamy okładkę, faktycznie wersja PL będzie miała tą europejską, zatem nie w PL jest ta kokarda zwalona.

www.yoyosims.pl

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #1285 dnia: Marca 24, 2011, 20:11:49 »
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1286 dnia: Marca 24, 2011, 20:28:06 »
Opcje realistyki z tego filmu:

Bardzo fajny też ten niski przelot na Tiger Moth oraz zachowanie pasażera z przodu.

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1287 dnia: Marca 24, 2011, 21:49:53 »
Opis z wyboru niemieckiej kampanii: jesli dopiero zaczynasz latanie z naszym symulatorem, zalecamy wybór kampanii dla RAF  :002: Znamy to z FB tam też spitem sie łatwiej lata  :118:

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1288 dnia: Marca 24, 2011, 23:17:10 »
Gra dziś miała premierę w Rosji, pierwsze wrażenia po rosyjsku, trochę filmów: http://www.sukhoi.ru/forum/showthread.php?t=67803

Nie bardzo rozumiem, bo przeleciałem wątek tłumaczem google'a, ale wygląda na to, że jednym z wymagań Ubisoftu było jakieś magiczne zabezpieczenie przeciwko atakom epilepsji, które powoduje że gra nie zmienia gwałtownie jasności ekranu  :karpik

A poza tym zdaje się że tytuł kontynuuje tradycję wydawania symulatorów de facto jeszcze w fazie beta.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #1289 dnia: Marca 25, 2011, 02:22:27 »
MUHAHAHAHA

http://www.sukhoi.ru/forum/attachment.php?attachmentid=129360&d=1300995104

Póki co wyczytałem po przetłumaczeniu z tego forum, że wydajnościowo leży, plus cały worek 'bugów'.
Achtung Spitfeuer!