Autor Wątek: Nowości na rynku gier  (Przeczytany 205741 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Nowości na rynku gier
« Odpowiedź #630 dnia: Czerwca 11, 2014, 12:30:12 »
Nie to co stary dobry R6, ale lepsze to niż nic.
No cóż, na mainstreamową grę w stylu pierwszych R6 raczej nie ma co liczyć. Pozostaje mieć nadzieję, że ktoś odpali kampanię na KS. ;)

Natomiast tutaj do obejrzenia gameplay z Dragon Age 3: https://www.youtube.com/watch?v=oYdE4kONvFE

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #631 dnia: Czerwca 11, 2014, 14:56:15 »
No cóż, na mainstreamową grę w stylu pierwszych R6 raczej nie ma co liczyć. Pozostaje mieć nadzieję, że ktoś odpali kampanię na KS. ;)

Mam wrażenie, że nie ma aż takiego popytu na tego typu gry. W końcu KS dla Ground Branch skończył się fiaskiem. Nie bardzo jest też koniunktura na ściągniecie nowych fanów, bo dla kogoś nieobeznanego w temacie, Rainbow czy nie Rainbow, trąci kolejną militarną strzelanką, tylko mniej się dzieje, a tych strzelanek jest naprawdę przesyt. Ludzie woleliby już wrócić do bycia kosmicznym marine, albo Indianinem polującym na dinozaury.

« Odpowiedź #632 dnia: Czerwca 11, 2014, 15:19:20 »
Mam wrażenie, że nie ma aż takiego popytu na tego typu gry.
Nie ma praktycznie w ogóle popytu na taktyczne, realistyczne "strzelanki". Nisza jest malutka więc KS dla tego rodzaju gry musiałby być przygotowany wzorowo i zostać wsparty porządną kampanią na gierkowych portalach, taką która byłaby w stanie zbudować przynajmniej niewielki hype. Inaczej tytuł przepadłby jak Ground Branch.
Z tym co woleliby ludzie chyba masz rację. Co prawda za Turokiem nie tęsknię ale na Master Chief Collection jaram się jak głupi. Natomiast współczesnych i prawie-współczesnych strzelanek mam serdecznie dość. Nawet na zachwalanego Wolfensteina nie mam zbyt wielkiej ochoty.
Niektórzy liczą na to, że nowy Doom będzie stanowił fajną odskocznię: https://www.youtube.com/watch?v=hQ6FUUS5l4M

« Odpowiedź #633 dnia: Czerwca 11, 2014, 16:04:49 »
Ground Branch zostanie wydany.

« Odpowiedź #634 dnia: Czerwca 11, 2014, 19:04:44 »
Ground Branch zostanie wydany.
Raczej "wciąż powstaje". Po porażce z KS chłopaki nie zarzucili projektu ale po przeczytaniu kilku wpisów na ich blogu łatwo jest wywnioskować, że robota wcale gładko nie idzie.  :|

« Odpowiedź #635 dnia: Czerwca 11, 2014, 19:20:42 »
Przecież nie napisałem że zostanie wydany jutro ;)

« Odpowiedź #636 dnia: Czerwca 11, 2014, 21:03:34 »
Chodziło mi o to, że na razie niestety nie ma pewności czy zostanie ukończony, o wydaniu w ogóle nie mówiąc. Lektura ich devbloga daje jasny obraz trudności z jakimi się zmagają i etapu, na którym aktualnie znajdują się prace. To nawet nie jest pre-alpha tylko niestety tzw. "development hell". Szkoda, bo chciałbym żeby chłopaki dotarli do szczęśliwego końca ale, realnie na sprawę patrząc, daję im 50% szans. :(

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #637 dnia: Czerwca 12, 2014, 00:06:28 »
Nie ma praktycznie w ogóle popytu na taktyczne, realistyczne "strzelanki". Nisza jest malutka więc KS dla tego rodzaju gry musiałby być przygotowany wzorowo i zostać wsparty porządną kampanią na gierkowych portalach, taką która byłaby w stanie zbudować przynajmniej niewielki hype. Inaczej tytuł przepadłby jak Ground Branch.
Z tym co woleliby ludzie chyba masz rację. Co prawda za Turokiem nie tęsknię ale na Master Chief Collection jaram się jak głupi. Natomiast współczesnych i prawie-współczesnych strzelanek mam serdecznie dość. Nawet na zachwalanego Wolfensteina nie mam zbyt wielkiej ochoty.
Niektórzy liczą na to, że nowy Doom będzie stanowił fajną odskocznię: https://www.youtube.com/watch?v=hQ6FUUS5l4M

Popyt na taktyczne strzelanki jest, niewielki, ale jest. Natomiast ogólnie wszelkiej maści militarne gry z całym tym swoim "gritty realism" już się przejadły i to też boli bardziej niszowe produkty. W przypadku space-simów np nadchodzi wielkie odrodzenie, bo chociaż to niszowa scena, to takich gier w zasadzie teraz nie ma, więc ludzie spoza niszy widzą w tych Kickstarterach coś nowego, co ładnie wygląda i wzbudza jakieś tam zainsteresowanie. W przypadku tac-shooterów, wydaje mi się, że to zainteresowanie trudniej wzbudzić, bo jest przesyt tytułów w tym właśnie klimacie i nawet jeśli taka gra będzie inna niż CoDy i BFy, to nawet najlepszy trailer będzie się kojarzył z tym, czego sporo osób ma dość.

Natomiast Wolf akurat był dla mnie wielkim, pozytywnym zaskoczeniem. Może to nie jest aż tak dobra gra, ale nikt chyba nie spodziewał się, że będzie dobra, a jest. Doom wciąż mnie jakoś specjalnie nie jara (po co mi nowy, jak mam Brutal Dooma :D), ale po tym właśnie Wolfie, może znów uda się pozytywnie zaskoczyć.

A z takich alternatyw dla Ground Branch, to Insurgency jest całkiem spoko, dodali Steam Workshop support i już pojawiają się nawet mody.

« Odpowiedź #638 dnia: Czerwca 14, 2014, 13:18:13 »
Dla mnie małe zaskoczenie - to co UBIsoft pokazał w zajawce nowego R6 okazuje się być prawdziwym gameplay'em: https://www.youtube.com/watch?v=XZsd6OR3R9k

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #639 dnia: Czerwca 14, 2014, 13:36:36 »
Czyli R6 ma wrócić do korzeni? Widzę jakiś team, ale nie widzę ustawień taktycznych i wydawania komend dla różnych grup do działania. Czy dalej robią klona innych klonów?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #640 dnia: Czerwca 14, 2014, 14:39:03 »
Mi to wygląda na jakieś pseudo CS:GO + posypka z SWAT 4 . Przepraszam ale od kiedy treść główna serii "RS" jest walka 5 na 5 +zakładnik w malutkim domku.

Jeżeli będzie to tytuł zagraj za darmo lub kup sobie buty które dadzą tobie +5 do lansu  to może w to zagram .Lecz jeżeli UBI poprosi mnie o PLN za cały produkt to podziękuje przynajmniej w tej formie która widać na filmach.
Yoyo na poprzedniej stronie masz film który pokazuje na początku jakie opcje taktyczne będziesz miał do dyspozycji.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #641 dnia: Czerwca 14, 2014, 15:54:29 »
Yoyo na poprzedniej stronie masz film który pokazuje na początku jakie opcje taktyczne będziesz miał do dyspozycji.

Widziałem go ale to też multi i tyle z dogrywanymi głosami jeszcze (chyba?). Wygląda, ładnie, animacje cacy. Ale jak to kolejny shooter, to ja dziękuję. Nie wiem kto tam się uparł kiedyś na zrobienie ze starej, wspaniałej i niepowtarzalnej R6 czegoś  na kształt każdej innej strzelanki. Jedyna różnica, to inny strój osoby w jaki się jest ubrany. Gdzie ten klimat, to główkowanie, te komendy, zapoznawanie się z sytuacją rozkładu misji, szeroki edytor przed misją z pieczołowicie rysowanymi ścieżkami oddziału, jego dzieleniem, cechami osobowymi itp. i potem skoordynowana akcja " Bravo Charli, Alpha , go, go go...". Jeśli to nie będzie tak wyglądać to jak pisałem  - kolejny klon z wielu klonów z większą ilością lukru na pączku.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #642 dnia: Czerwca 14, 2014, 16:03:35 »
Nie wiem kto tam się uparł kiedyś na zrobienie ze starej, wspaniałej i niepowtarzalnej R6 czegoś  na kształt każdej innej strzelanki.
Ten kto chciał zarobić na tym kasę a nie bawić się w charytatywne spełnianie życzeń niewielkiej grupy graczy. ;)

« Odpowiedź #643 dnia: Czerwca 14, 2014, 18:01:03 »
Ten kto chciał zarobić na tym kasę a nie bawić się w charytatywne spełnianie życzeń niewielkiej grupy graczy. ;)

Tutaj się zgadzam, słupki decydują na czym zarabiać kasę . :(

« Odpowiedź #644 dnia: Czerwca 16, 2014, 22:59:25 »
Porównanie starej (PS3, XB360) i nowej (PC, PS4, XB1) wersji Grand Theft Auto V: https://www.youtube.com/watch?v=pBkCB1zRIx4