Autor Wątek: Nowości na rynku gier  (Przeczytany 206189 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl_logos

• Gość
Odp: Nowości na rynku gier
« Odpowiedź #660 dnia: Listopada 04, 2014, 12:11:20 »
Wydawca jest natomiast kultowy - Mikroprosie :-)

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #661 dnia: Listopada 04, 2014, 13:30:23 »
Nie ma co się śmiać :). Do tej pory mam niektóre książeczki i pudełka wydawane przez Microprose. To się nazywała zawartość!
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #662 dnia: Listopada 04, 2014, 13:47:26 »
A kto się śmieje? MicroProse to marka, i wydali mnóstwo świetnych gier. Młodość się przypomina. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_MicroProse_games

Inna sprawa, że co info o tych grach robi w "Nowości na rynku gier"? Może przenieść do "okazji"? Albo screenshot i do LOL'a.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #663 dnia: Listopada 04, 2014, 13:50:19 »
Nowość jest taka, że te starocie pojawiły się kilka dni temu na Steamie. Dla niektórych, np. dla mnie, to główne źródło pozyskiwania gier.

« Odpowiedź #664 dnia: Listopada 04, 2014, 13:58:14 »
Jeżeli chodzi o "starocie" to kupowanie ich na Steamie jest dużym błędem - platforma ta ma bardzo słabe QA i można się naciąć na grę która nie działa na Win 7 tudzież jest niegrywalna z jakiegoś powodu. U mnie wszystkie starocie z GoG.com działały "z pudełka", a ze Steamem bywało różnie - nawet w przypadku tutułów nieco nowszych.
No i ceny na GoGu są zwykle lepsze. :)

« Odpowiedź #665 dnia: Listopada 04, 2014, 14:08:48 »
To fakt, dlatego dobrze przeczytać najpierw komentarze.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #666 dnia: Listopada 04, 2014, 15:15:00 »
Mam jakiś kompleks na punkcie B17: The Mighty 8th :D. Z tego co pamiętam, była tam jedna fantastyczna rzecz - model zniszczeń. A dokładnie system jeden pocisk-jedna dziura dokładnie w miejscu trafienia. Eeeeeh. Polatałby B-17 chyba FSX i A2A będzie dziś grane ;)

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #667 dnia: Listopada 04, 2014, 15:30:44 »
B-17 to był mniej symulator, a bardziej RPG. ;)   Polecam, choć to prawda, że z upływem lat gry 3D tracą wiele wizualnie . Czasami nie warto wracać do starego tytułu, żeby sobie wspomnień nie psuć.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #668 dnia: Listopada 04, 2014, 17:22:00 »
B-17 - ztcp - "wymuszało" zakup pól GB RAMu, bo ćwiarteczka nie starczała na w miarę płynne wczytywanie tekstur terenu. To dopiero był killer Pecetów. Miałem gdzieś wersję pudełkową kupioną w EMPICZu. Do dziś pamiętam kredowy papier i rozkładówkę z kokpitem. Jak na prawie dwie dekady wstecz, to było coś.
Nie ma wątpliwości, to Mikroprosie stworzyło rynek popularnych symulatorów, a ich reklamy były nawet na MTV (kiedy jeszcze nadawali muzykę) z hasłem - parafrazując - "A kim ty dziś będziesz wieczorem" czy jakoś tak.

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #669 dnia: Listopada 04, 2014, 17:33:30 »
Wracając do tematu wątku to właśnie dostałem maila od BIS, że dzisiaj dostaniemy helikoptery od A3. O 18.00 ma być update na Steamie. Do piątku zniżka 10%.

« Odpowiedź #670 dnia: Listopada 04, 2014, 19:44:06 »
Pewnie mnie pamięć zawodzi. To musiało być już w LO na 386DX.

« Odpowiedź #671 dnia: Czerwca 02, 2015, 22:03:36 »
Nie wiem czy to coś nowego, czy tylko aktualizacja, ale na Steamie są możliwe zwroty. Dwa główne warunki: wniosek można składać do 2 tygodni od daty zakupu i nie można grać w daną grę dłużej niż 2h.
http://store.steampowered.com/steam_refunds

« Odpowiedź #672 dnia: Czerwca 03, 2015, 16:08:46 »

« Odpowiedź #673 dnia: Czerwca 03, 2015, 18:33:54 »
Bethesda - meh
Nie mam w nich wiary, robią dość nudne gry.

https://www.youtube.com/watch?v=wvwlt4FqmS0

Fajne porównanie Fallout 3 i Fallout New Vegas od 9 minuty - pokazuje na co nacisk kładzie Bethesda a na co np. Obsidian.

« Odpowiedź #674 dnia: Czerwca 23, 2015, 18:06:47 »