Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON  (Przeczytany 233280 razy)

Dragon

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON
« Odpowiedź #720 dnia: Grudnia 25, 2008, 14:36:13 »
Witam jestem nowy na forum do rzeczy podczas próby gry w lock ona na joysticku wywala mnie z gry na klawie mogę normalnie latać a na joysticku nie, wcześniej latałem normalnie po formacie nie joysticku nie mogę. :011:

Q-bak

• Gość
« Odpowiedź #721 dnia: Grudnia 25, 2008, 16:55:29 »
Prawdę mówiąc, nie zadałeś nawet pytania, więc nie bardzo wiem jak odpowiedzieć.

Jaki to joy ? Coś starego, czy niedawno kupowanego ? Może jego wtyczka jest pokrzaczona, może re-install loczka, może sciągnij do niego stery

Dragon

• Gość
« Odpowiedź #722 dnia: Grudnia 26, 2008, 14:14:33 »
Mam joy Black Hawk SL-6637 normalnie w innej grze działa a w lock on nie.
W ustawieniach wszystko normalnie wykrywa joya.

Wurger

• Gość
« Odpowiedź #723 dnia: Grudnia 26, 2008, 15:17:28 »
Moje natomiast pytanie dotyczy tego czy jest możliwość aby rozpoczynać misję, kołując na pas ze schronohangaru lub z CPPESU ?

« Odpowiedź #724 dnia: Grudnia 26, 2008, 20:29:57 »
Witam wszystkich!!!! Mam problem z pewnym modem który pobrałem z tej strony:

http://www.ada-mod.org/adamod/forum/viewtopic.php?id=351

Są tam Mirage którymi można polatać ale nie mam pojęcia jak je zainstalować jeśli ktoś miał by czas i mógł mi ta procedurę opisać gdzie co mam zainstalować był bym dozgonnie wdzięczny! POZDRAWIAM

« Odpowiedź #725 dnia: Grudnia 26, 2008, 22:01:36 »
Moje natomiast pytanie dotyczy tego czy jest możliwość aby rozpoczynać misję, kołując na pas ze schronohangaru lub z CPPESU ?
Możesz startować z CPPS. W edytorze w zakładce Route okna edycji Airgroup masz pola: WPNT z numerem punktu trasy, TYPE z typem punktu trasy oraz ACTION (tu je dobrze widać). Po ustawieniu waypointa typu take off możesz określić w polu ACTION czy chcesz startować z CPPS czy z pasa.

Wurger

• Gość
« Odpowiedź #726 dnia: Grudnia 28, 2008, 11:20:52 »
Dzięki, szkoda tylko że wymaga to edytowania każdej misji przed rozpoczęciem kampanii.

Offline Ronald

• *
  • LOv1.12a FS2002
« Odpowiedź #727 dnia: Stycznia 01, 2009, 14:34:53 »
Mam pytanie: jakiego typu namierzania używa AA Vulcan? Radarowego czy IR? Bo okazało się, że Berioza z Su25 nie widzi Vulcana i teraz nie wiem czy to jest bug. Na screenie widać że mimo że zaczął we mnie pruć, to Berioza nadal o niczym nie ostrzega.

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #728 dnia: Stycznia 01, 2009, 15:30:54 »
SPO-15LM Berioza na pewno wykryje ci Szyłkę. Wg. mojej wiedzy system M163 Vulcan używa dalmierza radiolokacyjnego do wypracowania danych celowania, więc również twój RWR powinien bić na alarm.

Być może nadlatujesz obok Vulcana czy też atakujesz go pod takim kątem, że wiązka dalmierza która Ciebie oświetla znajduje się poza polem widzenia czujników Beriozy (która wprawdzie wykrywa zagrożenia dookólnie, ale w płaszczyźnie wertykalnej tak jak większość systemów tego typu już tylko ok. +/- 30 do 45 stopni w górę i w dół).

Wurger

• Gość
« Odpowiedź #729 dnia: Stycznia 11, 2009, 12:43:34 »
Właśnie rozpoczynam kampanię na A-10 i natrafiłem na problem z odpalaniem uzbrojenia podwieszanego oraz z trymowaniem lotek i steru wysokości.
W pierwszym przypadku po wyborze uzbrojenia podwieszanego i naciśnięciu przycisku ,,fire" czy to na klawiaturze, czy na dżoju zawsze uruchamiało się działko aż w szale przypadkiem nacisnąłem ,,Enter" i Maverick zszedł, czy tak ma być ?
Na SU-25 każde uzbrojenie odpalało się tym samym klawiszem po uprzednim   jego wyborze.
Druga sprawa to wspomniane trymowanie.
Działa mi tylko trymer steru kierunku reszta nie, dopiero jak ,,przeskoczę" do innego samolotu i zaraz wrócę do swojego wszystkie trymery działają poprawnie, czy to jakiś błąd gry czy to ja coś partolę ?

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #730 dnia: Stycznia 11, 2009, 13:06:26 »
Co do spustu to tak. W Su-25 broń odpala się jednym spustem - zależnie od tego co wybierzesz. Natomiast w przypadku A-10A masz oddzielny spust do działka ("Fire"), natomiast do broni podwieszanej stosuje się drugi ('Release").

Wurger

• Gość
« Odpowiedź #731 dnia: Stycznia 11, 2009, 13:27:41 »
Dzięki John.
Znowu masz służbę w niedzielę ?  :002:

Aha, jeszcze ta denerwująca kwestia trymerów, może jest coś co inicjuje działanie ich  wszystkich ?

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #732 dnia: Stycznia 11, 2009, 14:05:02 »
Aha, jeszcze ta denerwująca kwestia trymerów, może jest coś co inicjuje działanie ich  wszystkich ?

No jest, nazywa się palec :)
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Wurger

• Gość
« Odpowiedź #733 dnia: Stycznia 11, 2009, 15:34:00 »
No wiesz, orgazm u kobiety też da rade nim zainicjować ale to nie zmienia faktu że trymery dalej szwankują.

A poza tym proszę nie zaśmiecać forum nie wnoszącymi  nic konstruktywnego odpowiedziami Szefie :002:

przemouc

• Gość
« Odpowiedź #734 dnia: Stycznia 13, 2009, 17:22:29 »
witam mam problem z uruchomieniem gry wyskakuje mi komunikat o jakims bledzie. co moge z tym zrobic?

Połączyłem Twój wątek z już istniejącym!
Razorblade1967