Witam! Jestem nowy na forum więc zacznę od przywitania! W symulatory grałem od małego ale w Szturmowika od niedawna więc mam w związku z tym parę pytań, proszę o wyczerpujące odpowiedzi

. Gram w wersję 1.2 (angielska wersja, gdyż poprawia wiele bugów występujących w polskiej, polecam do zainstalowania). Moje pytania to:
1. Czy lepiej kupic 1946 DVD (za 160zł) czy dokupic dodatki pojedyńczo (wiadomo można tanio przez np. Allegro)? Czy w tej wersji 1946 są wszystkie kampanie z tych wydawanych dodatków?
2. Jak używac klap w walce?? Co to znaczy że klapy są w położeniu bojowym??
3. Na jaki dystans ustawic optymalny zasięg karabinów i działka? Czy po tym optymalnym zasięgu ich efektywnośc jest bardzo mała??
4. Czy są jakieś reguły do podjęcia walki w powietrzu, gdy przeciwnik nadlatuje z naprzeciwka na takiej samej wysokości. Weźmy pod uwagę sytuację gdy lecę w 4 a przeciwnik też jest czterema maszynami, tzn. którego powinienem zaatakowac (ostatniego w szyku, najbliższego tzn. tego po mojej stronie?) i jakim manewrem (immelnanem?) ??
5. Często mam sytuację gdy już jestem na ogonie wroga, strzelam ale pudłuje i mam większą prędkośc i wyprzedzam samolot wroga. Co wtedy robic? Wznieśc się i spróbowac ponowic atak??
6. Mam też problem z obserwacją przeciwnika, czy jest jakiś sposób aby utrzymywac kontakt wzrokowy nie tracąc przy tym zdolności do kierowania samolotem? Bardzo często rozbijałem się mając autośledzenie celu...
7. Co to jest ten radiator? Czy można go obsługiwac w tej wersji gry i jaki ma to wpływ na lot?
To chyba tyle, BARDZO DZIĘKUJE za pomoc. Myślę, że gdy osiągnę odpowiedni poziom polatam z Wami po sieci. Pozdrawiam