Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 443003 razy)

Kiełkos

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #1095 dnia: Lutego 21, 2008, 19:16:32 »
Nie robię z tego rutyny. Chodzi mi tylko o to, że po serii z 4 działek 20mm po skrzydłach i/lub silnikach powinien być jakiś efekt poza kilkoma eksplozjami na kadłubie i kawałkami poszycia w powietrzu. Wziąłem 4 bombery żeby było trochę trudniej, ale jak widać przesadziłem bo z jedną Fortecą już jest ciężko. W realu to na pewno nie było proste, ale gdyby w realu strzelcy byli tak skuteczni, Kucyki nie miałyby co robić :004: . A kiedy przelatuję z prędkością ponad 500km/h waląc po skrzydłach i wychodzę ze spotkania albo z palącym się silnikiem albo przestrzelonymi sterami (za każdym razem) to chyba jest przegięcie. Juz chyba z fighterami pójdzie łatwiej. Me-262 daje radę dopóki po silnikach się nie oberwie, a strzelcy trafiają mnie raz na dwa podejścia i koniec zabawy...

« Odpowiedź #1096 dnia: Lutego 21, 2008, 19:44:49 »
Jak chcesz potrenować to weź sobie Dakotę za cel.
A co do strzelców, to było już na tym forum wiele napisane.
A jak naprawdę chcesz dostać szewskiej pasji to weź 4 TB 3 i poleć na nie Bf F-2

Cysiu

• Gość
« Odpowiedź #1097 dnia: Lutego 22, 2008, 12:47:58 »
Ustawienie takie powoduje zmniejszenie oporu czołowego śmigła a przydaje się to w sytuacjach kiedy silnik nie pracuje z powodu uszkodzenia lub braku paliwa a nam zależy jak najdłużej kontynuować lot.
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Chodzi o to że jak np w prawym silniku takiego He-111 braknie paliwa to ustawiam w chorągiewkę i wtedy śmigło stawia mniejszy opór powietrzu i tak nie zwalnia? Jeśli źle zrozumiałem to proszę o poprawienie.

« Odpowiedź #1098 dnia: Lutego 22, 2008, 13:16:37 »
Właśnie tak. Przy odrobinie szczęścia pozwala He111 pozbawionym obu silników dolecieć do linii frontu  :004:

Drasiu

• Gość
« Odpowiedź #1099 dnia: Lutego 22, 2008, 16:38:01 »
Nie robię z tego rutyny. Chodzi mi tylko o to, że po serii z 4 działek 20mm po skrzydłach i/lub silnikach powinien być jakiś efekt poza kilkoma eksplozjami na kadłubie i kawałkami poszycia w powietrzu. Wziąłem 4 bombery żeby było trochę trudniej, ale jak widać przesadziłem bo z jedną Fortecą już jest ciężko. W realu to na pewno nie było proste, ale gdyby w realu strzelcy byli tak skuteczni, Kucyki nie miałyby co robić :004: . A kiedy przelatuję z prędkością ponad 500km/h waląc po skrzydłach i wychodzę ze spotkania albo z palącym się silnikiem albo przestrzelonymi sterami (za każdym razem) to chyba jest przegięcie. Już chyba z fighterami pójdzie łatwiej. Me-262 daje radę dopóki po silnikach się nie oberwie, a strzelcy trafiają mnie raz na dwa podejścia i koniec zabawy...

Spoko, gdy zaczynałem rzuciłem się na kampanię pustynną w barwach RAFu. Dostałem P40 i hajda na wroga. A konkretniej na Ju 87. Pierwszy lot i czapa - jeden pocisk z 700m idealnie w łeb. Przy drugim podejściu to samo, przy trzecim silnik w diabły. Myślę sobie - jasne atakując od tyłu można mnie trafić (chociaż też powinno być to raczej ryzyko, a nie autokill). Postanowiłem się wycwanić i zaatakowałem od dołu z tylnej półsfery - za pierwszym razem ostrzelałem Juhasa, ale wyskoczyłem minimalnie za wysoko i przez chwile byłem widoczny dla strzelca. Nie spudłował. Za drugim podejściem od dołu gość ostrzelał mnie przez kadłub.
Oj bluzgałem wtedy.

Teraz szok minął, nauczyłem się walczyć z bombowcami, ale wciąż uważam, że to spartolony element gry (i jeszcze artyleria plot.).
Swoją drogą - na B-17 najchętniej latam 109-tką G-10 z działkiem 30 mm. Choć trzeba uważać, bo Mietek delikatny.

Kiełkos

• Gość
« Odpowiedź #1100 dnia: Lutego 22, 2008, 21:31:00 »
Ostatnio z Ju-87 miałem podobne przygody. Najlepsze jest to że w iłku chyba nie istnieją martwe pola dla strzelców. Z jakiejkolwiek strony się nie zaatakuje i tak strzelają... I zawsze celnie, nawet na Average. Ale już powoli się przyzwyczajam. teraz podchodzę do bomberów z co najmniej 550km/h i robię tyle pdejść ile trzeba. Zaczynam strzelać z ok. 150-200m i kończe unikiem w ostatniej chwili. Daję nura i potem w górę jak radziliście. Idzie nieźle, ale tylko mocniejszymi maszynami. Narazie o Spicie i Mietku moge zapomnieć  :005: . A B-17 na razie zostawiłem w spokoju  :001:

« Odpowiedź #1101 dnia: Lutego 22, 2008, 22:19:30 »
Ostatnio z Ju-87 miałem podobne przygody. Najlepsze jest to że w iłku chyba nie istnieją martwe pola dla strzelców.
Istnieją, istnieją ... Ja Ju-87 podchodzę bez problemu od jego d..y  :karpik , ale poniżej poziomu ogona, bo tam właśnie strzelec nie jest w stanie mnie dosięgnąć  :118:
Spokój cechuje Mistrza.

Kiełkos

• Gość
« Odpowiedź #1102 dnia: Lutego 23, 2008, 12:13:39 »
No a we mnie strzela nawet jak podchodzę z tyłu i z dołu. Co ja mówię... Nawet jak podchodzę centralnie od dołu to strzelał. (Ju-87 żeby nie było wątpliwości...) Normalny czarodziej. Heńki 111 to samo. A w realu podobno można było bez obaw podchodzić od dołu i z góry. U Olega strzelcy mają chyba jakieś pociski na podczerwień  :003:

Kurokow

• Gość
« Odpowiedź #1103 dnia: Lutego 26, 2008, 16:26:52 »
Jak lądować na lotniskowcu? Jak wysuwać hak hamujący lub po prostu jak hamować by nie zlecieć z lotniskowca :P

Druga sprawa, przejrzałem trochę forum i nie znalazłem tematu, czy jest taki o rekordach wysokości, prędkości?

« Odpowiedź #1104 dnia: Lutego 26, 2008, 16:37:02 »
Jak lądować na lotniskowcu? Jak wysuwać hak hamujący lub po prostu jak hamować by nie zlecieć z lotniskowca :P

Włącz sobie grę, wybierz opcję TRAINING, tam jest kilka misji pokazowych, z komentarzem, jak lądować na lotniskowcu.  :001:
Prawdziwy programista wiesza się razem z programem ...

silientbob

• Gość
« Odpowiedź #1105 dnia: Lutego 26, 2008, 17:57:28 »
Ląduj zawsze od rufy, nie od dzioba a tym bardziej sterburty czy bakburty. :021:

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #1106 dnia: Lutego 26, 2008, 22:19:18 »
Opanuj krótkie lądowania na lotnisku, potem popróbuj na lotniskowcu. Dobrym treningiem powinno być też symulowanie lądowania, bez haka, po dotknięciu kołami gaz i na okrąg. Człowiek uczy się podchodzenia z dobrej pozycji i samego lądowania.

Osobiście wolałem nie ryzykować i nie wypuszczałem podwozia w ogóle. Hak mi wystarczył. Należy po prostu opanować walenie brzuchem o burtę, bo nie wolno pozwolić maszynie poszybować z zaczepioną liną :)
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

Kurokow

• Gość
« Odpowiedź #1107 dnia: Lutego 27, 2008, 00:46:32 »
Proste pytania przecież zadałem co?  :008:

Jakim klawiszem się wysuwa hak i jakim się włącza hamulce?

NoGutsNoGlory

• Gość
« Odpowiedź #1108 dnia: Lutego 27, 2008, 00:58:14 »
Lenistwo pierwsza klasa...Klawisze dla hamulca i haka trzeba sobie zdefiniować (dla haka na pewno,dla hamulca mówiąc szczerze nie pamiętam).

« Odpowiedź #1109 dnia: Lutego 27, 2008, 01:03:51 »
Hamulce kołowe to domyślnie B, działają, kiedy klawisz jest wciśnięty
Hak należy samemu zdefiniować w ustawieniach klawiatury.