Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 442986 razy)

Mariner

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #1155 dnia: Kwietnia 01, 2008, 16:47:14 »
Zresetowałem kompa żeby sprawdzić jaki procek i jest sempron.Fakt powoli trzeba myslec o upgraedzie kompa lecz niestety jeszcze mam 16 lat i kasy nie zarabiam ale trzeba ojcu dzióre w brzuchu wiercic może na raty cos fajowego wezmiemy jak na razie w oko mi wpadło coś takiego
http://www.komputronik.pl/Komputery_PC/Komputery_Komputronik/Komputronik_Pro/Seria_WX__procesory_Intel_chipset_Intel_P35_obudowa_Midi_Tower/Pro_WX_6100_XP_K002_/pelny,id,48563/
Ciekawe czy da sie namówić bo sam wspominał o wymianie kompa ale czy na taki to nie wiem :020:
Pozdrówki

« Odpowiedź #1156 dnia: Kwietnia 01, 2008, 17:12:34 »
Oprogramowanie:   Windows XP Professional PL

Jeżeli masz zamiar sprzęt potem rozbudowywać to raczej zakup system Vista 64. Np. Vista 64 HP OEM nie jest droższa od XP, a w razie rozbudowy obsłuży Ci np. 4 GB RAM. Resztę to Tobie zapewne nasi fachowcy komputerowi "wyłuszczą".

« Odpowiedź #1157 dnia: Kwietnia 01, 2008, 17:49:50 »
dzióre
Dziurę to ci przestrzelą tutaj na forum.
A tak na razie to teki komputer powinien ci wystarczyć. Potrenuj sobie, latanie 1 na 2. naucz się latać. A jak sobie już kupisz nowy komputer, to będzie sam miód  :002:

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #1158 dnia: Kwietnia 01, 2008, 23:28:57 »
Zresetowałem kompa żeby sprawdzić jaki procek i jest sempron.Fakt powoli trzeba myslec o upgraedzie kompa lecz niestety jeszcze mam 16 lat i kasy nie zarabiam ale trzeba ojcu dzióre w brzuchu wiercic może na raty cos fajowego wezmiemy jak na razie w oko mi wpadło coś takiego
http://www.komputronik.pl/Komputery_PC/Komputery_Komputronik/Komputronik_Pro/Seria_WX__procesory_Intel_chipset_Intel_P35_obudowa_Midi_Tower/Pro_WX_6100_XP_K002_/pelny,id,48563/
Ciekawe czy da sie namówić bo sam wspominał o wymianie kompa ale czy na taki to nie wiem :020:
Pozdrówki
Adminie ... Ty widzisz i nie grzmisz... :118:
P.S. Poziom nauczania w Polsce leci na łeb, na szyję....

« Odpowiedź #1159 dnia: Kwietnia 02, 2008, 08:30:07 »
... P.S. Poziom nauczania w Polsce leci na łeb, na szyję....
On nie leci... , on jeszcze nie wystartował. "Podstawy obsługi .... " i  "Wstęp do ... " nie wszędzie są przedmiotami obowiązkowymi. Nawet studenci nie chcą "dorabiać" jako nauczyciele "informatyki" w gimnazjach i podstawówkach. Nie kształcimy ludzi w zakresie obsługi podstawowego narzędzia pracy w XXI wieku. Mamy za to, samorodne, "pokolenie Google, Onet'u i Neostrady".
Leszek

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #1160 dnia: Kwietnia 02, 2008, 22:45:07 »
Nie kształcimy ludzi w zakresie obsługi podstawowego narzędzia pracy w XXI wieku. Mamy za to, samorodne, "pokolenie Google, Onet'u i Neostrady".

Dzisiaj byłem świadkiem rozmowy 30 paro letniej matki z kilkunastoletnią córką.
Matka:to sprawdź sobie na rozkładzie przez jakie ulice ten autobus jedzie
Córka:A jak ja niby mam to sprawdzić????

Betonizm,betonizm do potęgi n
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

oldfashion

• Gość
« Odpowiedź #1161 dnia: Kwietnia 06, 2008, 20:47:28 »
Mam problem z FB. Gra jest na 2 cd. Podczas instalacji 2 płyty wyskakuje błąd dotyczący prawdopodobnie pliku "maps" i komunikat "Zobacz czy plik istnieje i czy masz do niego dostęp" Co może być przyczyną? Uszkodzona płyta?

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #1162 dnia: Kwietnia 06, 2008, 22:14:21 »
A nie drze japy o ścieżke?Próbowałeś instalować na innym komputerze?Może to wina czytnika a nie nośnika
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"

oldfashion

• Gość
« Odpowiedź #1163 dnia: Kwietnia 06, 2008, 22:28:37 »
Mam dwa ,jeden cd i dvd, a poza tym instalowałem też na innym kompie.Przy 56% instalacji wyskakuje ten błąd.

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #1164 dnia: Kwietnia 07, 2008, 05:59:50 »
Odczep jeden z napędów i spróbuj zainstalować.A jak nie to paragon w łapke i heja...

Mariner

• Gość
« Odpowiedź #1165 dnia: Kwietnia 11, 2008, 15:13:51 »
Witam po raz kolejny.
jak wspominałem mam PF i BoB2 wolałbym grać w PF-a ale mam za słabego kompa.Grzałem cały czas Quick mission 2 na 1 i dobrze mi szło łatwo strącić nawet zero.
BoB jest ponoć gorszym symulatorem lecz strącenie tam jakiegoś samolotu choćby bombera to święto lasu.Przy zwrotach  cały samolot się trzęsie jak sokowirówka. Kiedy okręcam rączke dzoja to chwile skręca lecz jak poluzuje to wraca ostrym szarpnięciem do dawnej pozycji a w PF wszystko było dobrze i płynnie na tym samym manewrze.
No i co najważniejsze łatwiej było coś zestrzelić.
Jak mi PF nie chodzi jak powinno to jak myslicie postarac się tymczasowo o Forgotten battles czy z tym będe mógł z wami grać multiplayera???
Pozdrawiam.

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #1166 dnia: Kwietnia 11, 2008, 15:54:59 »
Parę osób pewnie znajdziesz. Wersja 1.22 na Ubi ma kilkudziesięciu graczy ale o Ubi nie znajdziesz tu dobrych opinii ale ja na razie nie narzekam aż tak bardzo. (pewnie dlatego, że nie wymiatam tak jak zacni koledzy z HyperLobby) Oszuści i idioci są wszędzie i na to się nie poradzi. Kilku Polaków można tam często spotkać.
Jak sobie chcesz na HL-u pograć to FB nie starczy , wersja 4,08m (czyli "1946"+patch) to podstawa a jak masz kłopoty techniczne z PF to z 1946 będziesz miał również. Ja osobiście wolę FB i online i offline.
Mam też 4.08m i uważam , że czasem nadmiar jest gorszy od braku. :007:

ps. jakbyś chciał polatać na Ubi to polecam serwery Anglika I.D.F. , fajny gość i ciekawe pomysły.

Mariner

• Gość
« Odpowiedź #1167 dnia: Kwietnia 11, 2008, 17:29:20 »
Oszustów?
A czego się dopuszczają że są tak określani????

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #1168 dnia: Kwietnia 11, 2008, 21:29:27 »
Stosują różnego rodzaju "dopalacze"  , to tylko gra komputerowa więc różnego rodzaju cuda sobie można zrobić lub załatwić np. "odbijasz" się od ziemi , wspomaganie celowania , dobra "zbroja" :) itp.
Sam osobiście widziałem jak gość z Węgier nagle zjawił się na dużej wysokości by w ciągu sekundy być na 500 metrach na ogonie innego.  :020:
Nie ma tego za dużo i w większości to dzieciaki z kompleksem Jarka  :004: więc nie ma co się zrażać.

Zibi

• Gość
« Odpowiedź #1169 dnia: Kwietnia 18, 2008, 00:13:04 »
Witam wszystkich :)) - jest to mój pierwszy post na Forum, które z wypiekami na policzkach śledzę od około trzech miesięcy. Ponieważ pytanie może okazać się banalnym, a nie zostałem był ukontentowany szukając na nie odpowiedzi używszy opcji "szukaj", pozwolę sobie zadać je w tym właśnie miejscu. Brzmi ono: GAŚNICA (i wszystkie kwestie z nią związane). Od jakiegoś czasu fruwam sobie (z lepszymi lub gorszymi wynikami) off-line na naszym ulubionym symulatorze. Wiele razy z czystej ciekawości pozwoliłem był sobie spadać ku Matce Ziemi w formie mniej lub bardziej
przypieczonego kebabu, próbując wstrzymać się od wysiadki i w tym czasie uruchomić, a tym bardziej zaobserwować skutki działania czegoś, co w skrótach klawiszowych określone jest mianem "gaśnica" (przypisałem tę opcję klawiszowi gwiazdki w numerycznej części klawiatury) . Niestety, nigdy nie dane mi to było.. W związku z tym przyszło mi na myśl
kilka pytań, za odpowiedzi na które byłbym wdzięczny komuś mocnemu w tym temacie.
A mianowicie:
- od kiedy (w historii lotnictwa) stosowane były systemy gaśnicze?
- które elementy samolotu były nimi zabezpieczone (silniki, zbiorniki paliwa, etc.)?
- jakie były ich techniczne rozwiązania?
- czy obowiązywały jakieś procedury/ograniczenia/zalecenia co do ich stosowania?
- które samoloty (IŁ'46) posiadają instalację gaśniczą?
- czy w przypadku samolotów wielosilnikowych (IŁ'46) istnieje opcja gaszenia konkretnego silnika?

Więcej grzechów nie pamiętam... Za każdą poradę/sugestię będę wdzięczny.

Pozdrawiam,
Zibi