Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 442986 razy)

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #1290 dnia: Lipca 08, 2008, 10:36:50 »
Odejmij odejmij gazu. Ułatwisz robotę i szybciej usłyszysz pewne słówko na A  :021: ;) :P

Diobeł

• Gość
« Odpowiedź #1291 dnia: Lipca 08, 2008, 10:51:42 »
Specjalistą nie jestem manewr godny zastanowienia, chyba że gość się połapie i wyciągnie w górę i wtedy nie ma już tak różowo.
Przy pętli odwróconej (bo domyślam się że to o ten manewr chodzi) początkowej fazie manewru pomagam sobie klapami dla lepszego efektu, ale potem gaz do dechy. Jak już mam ciągnąć  w dół to lepiej nie tracić prędkości zwłaszcza że przeciwnik jest za mną i widzi moje poczynania.
Jak już pisałem sepecjalistą nie jestem ani experten tym bardziej. Napisałem jak ja to widzę, jeśli coś namieszałem to proszę kolegów o sprostowanie.

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #1292 dnia: Lipca 08, 2008, 11:35:49 »
LOL LOL LOL

A pamiętasz Kuba pewnego pana na Ła5FN, który z pianą na ustach gonił mnie w A6 ?? Zaparkował na level -2 :D
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Diobeł

• Gość
« Odpowiedź #1293 dnia: Lipca 08, 2008, 12:21:57 »
Kolega by dokładniej opisał bo Kuba może pamięta ale reszta nie bardzo :003:

dzialo

• Gość
« Odpowiedź #1294 dnia: Lipca 09, 2008, 01:26:06 »
Czesc gram w iłka fb+aep i czy ktoś może mi powiedzec jak grac na ubi.com? Jestem zalogowany a jak klikam "play online" to wyskakuje to:     " The page you tried to access was not found. It is possible that the page has moved or that you entered an incorrect URL. 

ubi.com may also be temporarily unavailable due to routine server maintenance. Please check back later."    A jak klikam w menu gry "graj na ubi.com" to moj ilek sie po prostu wyłącza. :015:

Mikelson

• Gość
« Odpowiedź #1295 dnia: Lipca 09, 2008, 10:53:02 »
Dzialo, miałem taki sam problem, niestety go nie rozwiązałem. Może ubisoft ma jakieś problemy z serwerem...  Niedawno kupiłem sobie IŁ2 1946 PL i gram bez żadnych problemów na HyperLobby.

kakol

• Gość
« Odpowiedź #1296 dnia: Lipca 09, 2008, 12:40:04 »
Nie chodzi o pętlę odwróconą, ale o wywrót, czyli takie pół zwykłej pętli w dół (z półbeczką najpierw). Pętla odwrócona to taka "do góry nogami", kabiną na zewnątrz - tu klapy raczej nie pomogą.
Oczywiście nie chodzi o odejmowanie gazu na początku manewru, ale jak już jest maszyna dziobem pionowo w dół.
W zwykłej pętli chyba jest tak, że jak się nie odejmie gazu w fazie nurkowania to pętla sie rozłazi i kończy się niżej, niż zaczynała. Podobnie jest pewnie z pętlą w dół (po półbeczce) - bez odjęcia gazu w fazie nurkowania nie skończy się ona na tej samej wysokości, na której się zaczęła.
W sumie stąd wzięło się moje pytanie - stosując taki manewr (pętlę w dół) z odjęciem gazu w fazie nurkowania, teoretycznie powinniśmy zakończyć manewr bez utraty wysokości - a to już pewna korzyść. Na pełnym gazie to się raczej nie uda.
Oczywiście w walce jest tyle różnych parametrów i niuansów, że nie ma oczywitej odpowiedzi. Ja tak teoretycznie.

« Odpowiedź #1297 dnia: Lipca 09, 2008, 16:20:15 »
Nie jestem pewien czy dobrze Cię zrozumiałem, kakol. Przez "pętlę w dół" rozumiesz wspomniany wywrót? Jeśli tak, to nie da się tego manewru wykonać bez utraty wysokości - i to znacznej.

kakol

• Gość
« Odpowiedź #1298 dnia: Lipca 09, 2008, 16:26:06 »
No tak, pojechałem trochę dalej i przeszedłem od wywrotu do pętli.
W wywrocie oczywiście nie zachowam wysokości, bo to jak by nie było to tylko półpętla. Ale jak tą półpętlę pociągnę dalej i dokończę do pełnej pętli, to powinienem znaleźć się na tej samej wysokości - no nie?

« Odpowiedź #1299 dnia: Lipca 09, 2008, 16:33:09 »
W zasadzie tak, w końcu to dwie połowy pętli tylko wykonane w odwrotnej kolejności ;). Najlepiej po prostu spróbować.

kakol

• Gość
« Odpowiedź #1300 dnia: Lipca 09, 2008, 17:27:29 »
Ale jak nie ujmę gazu w fazie nurkowania, to nie wrócę na ten sam poziom - no nie?
I tu właśnie tak sobie kombinuję, żeby tego gazu ująć i zobaczyć, czy działa. Kłopot w tym, że zawsze zapominam :001: (z oczywistych powodów).
Ciekaw jestem, czy ktoś to stosował i nie zapominał.

pierote

• Gość
« Odpowiedź #1301 dnia: Lipca 13, 2008, 03:15:03 »
Witam wszystkich  :564:
Od 2 tygodni katuję Pacific Fighters PL.
Gdzie najlepiej poszukać/pobrać patche do  tej gry i jak je zainstalować.
Man jeszcze kłopocik z ustawieniem dodatkowych funkcji na joyu, fajnie by było jak najmiej korzystać z klawiatury np Mapa czy inne.

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #1302 dnia: Lipca 13, 2008, 13:26:54 »
http://www.il2forum.pl/index.php?topic=3673.0
Klikamy i mamy  wszystko a patchach :004:

pierote

• Gość
« Odpowiedź #1303 dnia: Lipca 13, 2008, 19:13:50 »
Ojej sorki za lamerstwo  :icon_redface:
Widziałem, przeglądałem ale nadal nie wiem z kąt to pobrać
Czy po prosty Ubisoft/PF/Update Download i po kolei 3. 4. itd?
Może ktoś wskaże jak to wrzucać ma HDD  :008:
« Ostatnia zmiana: Lipca 13, 2008, 19:20:38 wysłana przez pierote »

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #1304 dnia: Lipca 13, 2008, 19:41:15 »
Ojej sorki za lamerstwo  :icon_redface:
Widziałem, przeglądałem ale nadal nie wiem z kąt   to pobrać

Za to, to do kąta możesz pójść.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona