Gratuluję zakupu, w parametrach imponujący, oby działał jak najdłużej.
Ja po latach używania dopakowanych laptopów (maksymalne wersje Toshib z dokładaną pamięcią, które jak na tamte czasy spokojnie radziły sobie we wszystkich grach i symkach), powróciłem do komputera stacjonarnego jako mojego komputera biurkowego do pracy, grania i multimediów i bardzo sobie chwalę takie rozwiązanie. Przez lata kupowałem kolejne generacje 17` Toshib i chodziły bez problemu, chodzą (te starsze) do dzisiaj, ale ostatnie, które kupiłem Qosmio z trzech wszystkie padły i tylko dwie ekonomicznie nadawały się do naprawy, reanimowanie trzeciej nie miało sensu.
Teraz od niedawna do mobilnych zastosowań mam Surface laptop 2 - polecam designersko klon Apple`a

, materiały super, chodzi jak ta lala, obraz jak żyleta, ekran dotykowy, leciutki, wydajny, a z piórkiem stanowi świetny tandem do pracy. Natomiast zdecydowanie do grania komputer biurkowy, bo lepsze chłodzenie, lepsza wydajność za tę samą cenę, więcej wyjść USB i innych, mam wszystko podłączone nie korzystając z żadnych dodatkowych Hubów, lepszy, większy monitor i na koniec, nie bardzo chce mi się dźwigać 4 kg kloca, co innego cieniutki, lekki surface

Inna sprawa, ze nie mam czasu za dużo na granie, więc w domu mi wystarczy

Ale jak to mówią każdy jest Panem swojego portfela i dopasowuje wydatki do siebie, więc jeszcze raz zadowolenia i dobrych doświadczeń z używaniem zabaweczki