Autor Wątek: Laptopowe platformy  (Przeczytany 85591 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Laptopowe platformy
« Odpowiedź #480 dnia: Maja 03, 2019, 17:45:49 »
Wszystko fajnie pięknie do czasu aż się zrobią zimne luty ;).

Nie kracz ;), jak coś to oby przed końcem gwarancji ;]. Laptopy są wrażliwe na to, to fakt.

Nie napisałeś najważniejszego, czy są ledy RGB? Bo bez tego to żaden gejming. :D

Pytanie retoryczne?  :D

Najważniejsze aby działało długo i Yoyek był zadowolony. Szkoda tylko, że nie napisał co to za model tak na wypadek jakby ktoś szukał czegoś podobnego.

Asus ROG Zephyrus S GX531GX-ES011T https://www.asus.com/pl/Laptops/ROG-Zephyrus-S-GX531/

Ps. obawiałem się tego układu klawiatury (jest na przedzie laptopa), ale teraz powiem, że sprawdza się wyśmienicie, jest to bardzo ergonomiczne rozwiązanie przy graniu.
« Ostatnia zmiana: Maja 03, 2019, 17:52:34 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #481 dnia: Maja 03, 2019, 17:59:07 »
Broń Boże, nie kraczę. Mam takie spaczenie serwisanta i to może dlatego ale wręcz przeciwnie niech służy jak najlepiej i najdłużej.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #482 dnia: Maja 03, 2019, 20:02:51 »
Tutaj test tego laptopa https://m.pclab.pl/art80075.html

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #483 dnia: Maja 04, 2019, 08:57:34 »
Tutaj test tego laptopa https://m.pclab.pl/art80075.html

To nieco inny, wersja GX701 to 17-to calowy laptop. Ja mam 15,6. Bebechy te same akurat.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #484 dnia: Maja 04, 2019, 09:23:22 »
Gratuluję zakupu. Choć to nie lapek z mojej bajki to firma moim zdaniem dobra. Nigdy się nie zawiodłem na Asusie i jego chłodzeniu - mam Asusa 17 cali (15 był dla mnie za mały) ale wersja dla biedaków bo tylko 1050Ti oraz i8 ale GTA 5 i inne gierki, które mnie interesują chodzą na fulla, a 17 cali sprawdza się dobrze do Worda i Excela na uczelni :)
Sam laptop co najważniejsze dla mnie jest dość chłodny i cichy, mój kolejny lapek to też Asus.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #485 dnia: Maja 04, 2019, 10:42:20 »
Nigdy się nie zawiodłem na Asusie i jego chłodzeniu - mam ....

A i tak przy okazji, w sumie przekonałem się nieco do takiego rozwiązania - PC do latania, laptop do grania. Kwestia taka, że przy PC mam "dobudowany" kokpit, to oznacza, że zawsze trzeba coś tam schować, przestawić, usunąć drążek, który jest między nogami itp. potem wyjąć na nowo, a i czasem gry się gryzą ze zbyt dużą liczbą kontrolerów. Przy osobnym stanowisku ten problem odpada, o ile ktoś jest skłonny zaakceptować nieco gorszy obraz na laptopie (i przeważnie mniej cali). Przekonuję się do takiego połączenia, chociaż nigdy nie byłem fanem czegoś takiego.

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #486 dnia: Maja 04, 2019, 11:12:51 »
Za cenę takiego laptopa to drugiego PC do grania można zbudować od zera. Tylko trzeba go mieć gdzie postawić :)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #487 dnia: Maja 04, 2019, 11:42:06 »
Gratuluję zakupu, w parametrach imponujący, oby działał jak najdłużej.
Ja po latach używania dopakowanych laptopów (maksymalne wersje Toshib z dokładaną pamięcią, które jak na tamte czasy spokojnie radziły sobie we wszystkich grach i symkach), powróciłem do komputera stacjonarnego jako mojego komputera biurkowego do pracy, grania i multimediów i bardzo sobie chwalę takie rozwiązanie. Przez lata kupowałem kolejne generacje 17` Toshib i chodziły bez problemu, chodzą (te starsze) do dzisiaj, ale ostatnie, które kupiłem Qosmio z trzech wszystkie padły i tylko dwie ekonomicznie nadawały się do naprawy, reanimowanie trzeciej nie miało sensu.
Teraz od niedawna do mobilnych zastosowań mam Surface laptop 2 - polecam designersko klon Apple`a ;), materiały super, chodzi jak ta lala, obraz jak żyleta, ekran dotykowy, leciutki, wydajny, a z piórkiem stanowi świetny tandem do pracy. Natomiast zdecydowanie do grania komputer biurkowy, bo lepsze chłodzenie, lepsza wydajność za tę samą cenę, więcej wyjść USB i innych, mam wszystko podłączone nie korzystając z żadnych dodatkowych Hubów, lepszy, większy monitor i na koniec, nie bardzo chce mi się dźwigać 4 kg kloca, co innego cieniutki, lekki surface :) Inna sprawa, ze nie mam czasu za dużo na granie, więc w domu mi wystarczy :)
Ale jak to mówią każdy jest Panem swojego portfela i dopasowuje wydatki do siebie, więc jeszcze raz zadowolenia i dobrych doświadczeń z używaniem zabaweczki :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #488 dnia: Maja 04, 2019, 20:09:11 »
Za cenę takiego laptopa to drugiego PC do grania można zbudować od zera. Tylko trzeba go mieć gdzie postawić :)

Nie do końca, wyszłoby więcej jak dodasz wszystkie podzespoły oraz monitor G-sync.
Tyle, że w laptopach nie o to chodzi by były drugim PC tylko właśnie laptopem, mobilnym urządzeniem ;).

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #489 dnia: Maja 04, 2019, 20:10:21 »
W desktopie miałbyś też lepszą wydajność i kulturę pracy ;). Co kto lubi.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #490 dnia: Maja 04, 2019, 21:17:44 »
Tyle, że w laptopach nie o to chodzi by były drugim PC tylko właśnie laptopem, mobilnym urządzeniem ;).
Z tą mobilnością w przypadku 17, czy 18` calowych laptopów totalnie się nie zgodzę. Nawet kiedy miałem same laptopy, to de facto były sprzętem biurkowym, po prostu mniej się kurzyły i Piękniejsza Połowa nie narzekała na ilość kabli i kubaturę. Mobilne to są urządzenia circa 13-15` ważące -/- koło kilograma z baterią pozwalającą na pracę przynajmniej około 8-10 godzin , a dopakowany gamingowy kloc ważący koło 4kg z baterią szybko się wyczerpującą zdecydowanie mobilny nie jest :)
Ale tak jak wszystko, kwestia gustu.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #491 dnia: Maja 04, 2019, 22:07:07 »
... koło kilograma z baterią pozwalającą na pracę przynajmniej około 8-10 godzin...

Tyle to mój tablet chyba nawet nie uciągnie, nie mówiąc o czymś do grania. Taki sprzęt to musi być podłączony po prostu na czas grania (bo wtedy zazwyczaj uciągnie 1-2h), na jakimś excelu to można i siedzieć z 5x dłużej. To jest raczej norma. Mobilność rozumiem nie w granie w Skyrima w lesie, a zapakowanie sprzetu na plecy i podłączenie w wynajmowanym mieszkaniu np. ;>.

W desktopie miałbyś też lepszą wydajność i kulturę pracy ;).

Kosi ale co ma piernik do wiatraka? Przecież PC do plecaka nie wezmę, a przynajmniej nie mam takich pleców ;D:

Ponieważ w najbliższym czasie będę przez dłuższy czas w rozjazdach, w zasadzie ze sporadycznym kontaktem z własnym PC (błee)....

Mówimy tutaj o raczej alternatywnie PC w tym wątku :].

www.yoyosims.pl

Offline HAV

• *
  • LAST CAT STANDING
« Odpowiedź #492 dnia: Maja 04, 2019, 22:26:04 »
...Przecież PC do plecaka nie wezmę, a przynajmniej nie mam takich pleców ;D
Kiedyś sobie ludzie radzili :021: :032:

« Odpowiedź #493 dnia: Maja 05, 2019, 02:22:45 »
Mam 17-calową „krowę” i daje radę jako mobilny komputer o ile rozumie się  mobilność poprzez przeniesienie lapka, użycie na ławie, nogach itd. a nie w biegu na przystanku autobusowym — tutaj można użyć np. Note 9. Jak ktoś by chciał faktycznie grać w "lesie" to nie uciągnie więcej niż 1-2h...
Nie mniej coraz bardziej podoba mi się taka mobilność — PC jest ogromny, a lapek w sam raz do spakowania i w drogę. Bateria do neta i exela starczy na te 4h i gra gitara (nVidia Optimus służy pomocą) :) Sam przyznam, że coraz mniej używam stacjonarnego PC do grania. Wygoda wygrywa albo starość — kości już nie takie jak dawniej.
Jak teraz przypominam sobie te monitory CRT to aż się dziwię jak to kiedyś było, że takie wielkie jak dupa murzynki, a jakoś nie przeszkadzało.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #494 dnia: Maja 05, 2019, 11:47:19 »
Yoyku da się zrobić stosunkowo niewielką puszkę, gorzej z monitorem. Natomiast ja dodałem do tego argumentu co Some1 napisał, że oprócz dobrego PC jeszcze doszłaby większa wydajność niż w porównywalnym lapku. Nic więcej.