Witam wszystkich i od razu wielkie S dla osób które pracowały nad modem dźwiękowym w wersji 0.93. W sprawach modowania jestem również zupełnie zielony, jednak po przeczytaniu wszystkich dostępnych źródeł, nawet taki dęciak jak ja, nie miałem z tym najmniejszego problemu i wszystko hula, że hej :banan. Też na początku przeraziła mnie ilość informacji na ten temat, ale wyciągnąłem samą esencję i jakoś poszło. Więc tak, mam Iła w wersji 4.08 jeszcze nie modowaną, ściągnąłem moda ENG 0.93 i moda ENG CRT2 oraz Wrapper 2.1. Następnie rozpakowałem wszystkie ściągnięte pliki i zacząłem kopiować do głównego katalogu z grą, czyli 1. Wrapper, 2. ENG 0.93, 3. ENG CRT2. Jednak przed skopiowaniem CRT2 usunąłem z głównego katalogu gry folder FILES. No i po bólu :karpik. Dźwięki zachowane są podczas gry na HL-u jak i offline. Prościej być nie może. Poszedłem na całość i nie robiłem kopii zapasowych żadnych plików oryginalnych gry i jak na razie nic mi się nie kaszani :karpik. Tak to wygląda w telegraficznym skrócie, tak dla leniuchów.