Autor Wątek: Wiedźmin (The Witcher) - nowa gra cRPG.  (Przeczytany 108026 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Wiedźmin (The Witcher) - nowa gra cRPG.
« Odpowiedź #210 dnia: Maja 21, 2011, 09:49:11 »
Dzięki. Znalazłem rozwiązanie na forum http://www.witchersite.pl/ Jest tam również nawet filmik instrukatarzowy.

« Odpowiedź #211 dnia: Maja 21, 2011, 11:24:44 »
A dlaczego Geralat w akcie 2 płaci temerskimi orenami ? Przecież to obca waluta jest :D

Offline lt Schmitt

• *
  • von Scheisse - forum CMHQPL
    • Kącik wiedzy o sprzęcie II WŚ ;-)
« Odpowiedź #212 dnia: Maja 21, 2011, 12:39:25 »
Widać w Królestwach Północy wprowadzili coś na kształt strefy euro  :118:
Wy macie racje, ale ja mam karabin
"Nigdy jeszcze w dziejach konfliktów międzyludzkich tak wielu nie zawdzięczało tak wiele tak niewielu" - sir Winston Churchill

« Odpowiedź #213 dnia: Maja 21, 2011, 14:25:32 »
Kurde, może ten DLC z Trollem da się zainstalować inaczej. Ma ktoś z was to ściągnięte? Czy mogę w ten sposób skopiować od kogoś do mojego folderu Witcher 2 w Moich dokumentach i potem po prostu zainstalować z poziomu Launchera? Wrzuciłby ktoś może na jakiś filehost?

A co do walki - wraz z rozwojem postaci robi się coraz bardziej interesująca.

« Odpowiedź #214 dnia: Maja 21, 2011, 15:22:09 »
Czy ktoś nabył CD-Action z DCL Alchemika do TW2? Warto wydać 17zł?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #215 dnia: Maja 23, 2011, 17:40:37 »
DLC dalej nie działają, to znaczy, na forum CD projekt na stronie thewitcher.com nie da się zarejestrować by dostać darmowy kod na Trolla.
Gra zbiera mimo paru spraw bardzo dobre oceny http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Wiedzmin_2_Zabojcy_Krolow_-_optymalne_karty_graficzne-3801.html .
Na Gamespot ma 1 miejsce.
Ja już niestety kończę (połowa III) aktu, ale powiem, że kawał bardzo dobrej roboty, a fabuła świetna, niczym dobra rpg'owa książka.
Chętnie kupiłbym już jakieś nowe przygody, ale jakiś większy DLC pewnie wyjdzie nie prędko.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #216 dnia: Maja 23, 2011, 18:18:04 »
To ja rzucę dwa kody z CD-Action, bierzcie póki można oraz - co najważniejsze - pomyślnej rejestracji. :)
oq5vymcvbb
ezexujw76x
Prosiłbym również o kulturalne zgłoszenie, jeżeli któryś z nich zostanie użyty. :)

« Odpowiedź #217 dnia: Maja 23, 2011, 20:45:52 »
Ja dalej jestem w I akcie, czekam na DLC z trollem. Grę i tak trzeba przejść minimum 2 razy więc zacząłem od początku na poziomie trudnym tyle że zamiast gry po stronie pasów opowiem się po stronie Iorwetha a zamiast szermierki postawię na znaki.

Ciekawa obserwacja - gra nie jest jakaś znacznie trudniejsza w podrównaniu między poziomami "normalny" a "trudny". To już większego łupnia dostaję na poziomie niższym gdy uczę się taktyki walki z danym przeciwnikiem. Odtworzenie tego na poziomie trudniejszym nie sprawia większych problemów, trzeba tylko bardziej uważać bo byle co ciosem w plecy nieźle dowalić potrafi. Fajnie, że gra jest wymagająca choć z drugiej strony rozumiem, że mniej doświadczonych lub cierpliwych graczy może frustrować.

Rewelacyjne te filtry są - sposób w jaki zmienia się nastrój i kolorystyka gry. W ogóle często łażę sobie wolnym krokiem po lokacjach i podziwiam ze szczęką na biurku. Nie spieszy mi się aby ją skończyć. ;)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #218 dnia: Maja 23, 2011, 22:29:49 »
No i finito :(. Czas gry oceniam gdzieś tak na około 40h z przejściem blisko 85-90% wszystkich questów. Jak ktoś chce mogę służyć pomocą za przewodnika ;> .
Faktycznie, zgodzę się z twórcami. Bardzo dojrzały cRPG. Sporo polityki, brudnej polityki. W mojej ocenie jakieś 9.5/10. Do genialności niewiele brakuje i naprawdę kawał bardzo dobrej pracy polskiego studia CDP. Początkowo system walki mi średnio pasował, bo sporo tutaj zręczności jednak, bardziej wolę klasyczne podejście jeszcze z Baldura, niemniej jednak walka podoba mi się, jest bardzo widowiskowa. Zwłaszcza, jeśli drzewko rozwoju opanujemy już w całości. Poszedłem w stronę magi głównie, a później uzupełniałem to szermierką.
Oby tak dalej, w drodze Wiesiek 3 (2014), ale może wcześniej pojawią się jakieś dodatki do dwójki.

Mała też podpowiedź sprzętowa do siłowania się na rękę bo zostałem w tym mistrzem, a i zarobić można sporo - mysz o sporej dpi kluczem do sukcesu. Mam RAT 5 i jest tam przycisk do zmiany dpi 'w locie". Przy siłowaniu się ustawić należy na maksymalną, a żaden przeciwnik nie straszny :).

Brawa dla CDP.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #219 dnia: Maja 23, 2011, 22:51:51 »
Pozwoliłem sobie wykorzystać pierwszy kod za co pięknie dziękuję. Pobrać się na razie nie chce ale pojawiła się nowa opcja do wyboru w dodatkach. :)

« Odpowiedź #220 dnia: Maja 23, 2011, 23:48:49 »
Yoyo, napisz coś więcej na ile Ci starczyło tych punktów do wykorzystania? Dało się jedno drzewko całe zapełnić (wraz z drugimi poziomami)?

Co do walki na pięści i siłowania się na rękę - uważam że są za łatwe, ale może dlatego że I akt. Czy potem jest trudniej?

PS. Miodek - udało mi się wprowadzić 2. kod, czy się uda poprać to już inna historia. Dzięki bardzo. :)

A tak przy okazji - http://allegro.pl/wiedzmin-2-zestaw-3-dlc-i1623466504.html  Padłem. P***bało ludzi.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #221 dnia: Maja 23, 2011, 23:54:35 »
A tak przy okazji - http://allegro.pl/wiedzmin-2-zestaw-3-dlc-i1623466504.html  Padłem. P***bało ludzi.
Jakaś ściema PRowca ;). Co do poziomów jest 35, mi wyszły prawie dwa pełne drzewka.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #222 dnia: Maja 24, 2011, 08:40:27 »
CD Projekt wspólnie ze Sklepem Gram.pl postanowili posiadaczom EK zrekompensować niemożliwość uruchomienia gry 16 maja. Wszyscy posiadacze EK otrzymają koszulkę. Szczegóły tutaj http://www.witchersite.pl/component/content/article/10-news-w2/455-koszulki-dla-poszkodowanych-posiadaczy-ek.html

Zupełnie OT.
Jak musiałaby wyglądać rekompensata Ubisyfu za CloDa  :002:

« Odpowiedź #223 dnia: Maja 24, 2011, 10:41:15 »
Jeszcze bardziej OT.  Do CloDa powinni dodawać oryginalnego uzbrojonego Hurka lub Meśka (oczywiście zatankowanego )  :118:

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #224 dnia: Maja 25, 2011, 10:38:11 »
Ciekawa sprawa. Wersja Wiedźmina 2 dostępna na GOG-u działa wydajniej. Tutaj link do informacji oraz do pliku exe ze wspomnianego wydaniawww.forum.gamewalk.pl/viewtopic.php?f=134&t=1219. Na moim sprzęcie: C2D E8200 2.6 GHz, 4GB RAM, GeForce GTX 560Ti przy rozdzielczości 1280x960, wszystkich detalach na max z wyłączonym ubersamplingiem i wyłączoną synchronizacją pionową widoczny wzrost wydajności. Prolog - Początek szturmu w momencie opuszczania wieży oblężniczej na oryginalnym pliku exe fraps pokazywał około 20 fps. To samo miejsce i plik exe z GOG około 27-28 fps. U mnie daje to wzrost o prawie 50% . Podejrzewa, że im mocniejszy sprzęt, tym mniejszy zysk, ale spróbować warto. Przynajmniej do pierwszego patcha.
If a zombie isn't fun to shoot, is it really a zombie?
Kropki